Alexandr čínský / Rosela Penant přírodní ....

Prodám Alexandra čínského - Prodám Alexandr čínský 1,0 r.23 (1900,-)plně př...
1900 KčDobrý den, mám dotaz ohledně chování alexandrů čínských. Manžel letos dostavil velkoryse velké voliéry, zděné zálety 2,5 x 2,5 x 1 m a výlety 5 x 2,2 x 1m. Všichni naši papoušci se naučili prolézat (i prolétat) otvorem do záletů hned během prvního dne (pap.horský, královský, penanti, barnardi límcoví jižní). Ale pak jsme si pořídili alexandry čínské.. Samce máme doma již 3 týdny, samičky teprve od soboty, ale ještě ani jeden z nich zálet nenavštívil. Veškeré krmivo mají ptáci v záletech, alexandrům jsme ho museli dát i ven, jinak by asi pošli hlady.. A k dotazu, jsou to opravdu takoví troubové? A jak je naučit lozit i do záletů? Už jsme jim dali skrz zálet i bidlo, že třeba po něm, ale ne.. Krmivo vevnitř stále netknuté a ani jednou jsem je tam neviděla vlézt.. Vevnitř jim nechávám večer rozsvíceno, že je to třeba naláká, ale sedí prostě pořád venku. Zkoušela jsem i nedát jim ven žrádlo a zahnat je, ale oni by asi fakt padli hlady, než aby vlezli dovnitř..A ještě jedna věc, nevím, zda je samec nervózní nebo co se děje, ale pořád jakoby třepotá křídly? Díky za vaše postřehy s alexandry.
cicinka
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz ohledně chování alexandrů čínských. Manžel letos dostavil velkoryse velké voliéry, zděné zálety 2,5 x 2,5 x 1 m a výlety 5 x 2,2 x 1m. Všichni naši papoušci se naučili prolézat (i prolétat) otvorem do záletů hned během prvního dne (pap.horský, královský, penanti, barnardi límcoví jižní). Ale pak jsme si pořídili alexandry čínské.. Samce máme doma již 3 týdny, samičky teprve od soboty, ale ještě ani jeden z nich zálet nenavštívil. Veškeré krmivo mají ptáci v záletech, alexandrům jsme ho museli dát i ven, jinak by asi pošli hlady.. A k dotazu, jsou to opravdu takoví troubové? A jak je naučit lozit i do záletů? Už jsme jim dali skrz zálet i bidlo, že třeba po něm, ale ne.. Krmivo vevnitř stále netknuté a ani jednou jsem je tam neviděla vlézt.. Vevnitř jim nechávám večer rozsvíceno, že je to třeba naláká, ale sedí prostě pořád venku. Zkoušela jsem i nedát jim ven žrádlo a zahnat je, ale oni by asi fakt padli hlady, než aby vlezli dovnitř..A ještě jedna věc, nevím, zda je samec nervózní nebo co se děje, ale pořád jakoby třepotá křídly? Díky za vaše postřehy s alexandry.
Máte je krátkou dobu. Voliéry super velikosti. Já choval 3,3 v 2krát dva m vnitřek a stejně velký výlet, spojovací otvor podobný. Budky uvnitř, tam hnízdili. Pokud jsem samce nezahnal dovnitř, spali venku a po vylétnutí mláďat i samice. Mně venkovní nocování nevadilo, sousedům ráno ano. Proto večerní zahánění dovnitř a otevření až pozdě ráno.
Jestli nevadí křik a je dvojité pletivo proti škodné, hlavně strop, nic se neděje ani v mínus
15 °C. Stejně budete čekat na odchov u samic 3 roky, ale i dvouletý samec mně odchoval se 14 let starou samicí.
A zasvěste jim tam houpací větve na řetízcích, opřete v rohu kmen. A ještě radši rozkoušou metr střešní latě než větev. Uvidíte, jak je to oživí. Australským letcům dvě bidla a prázdná voliéra vyhovuje.
Snad jsem nejen Vám trochu poradil.
Po zakoupení nových papoušků je nechám zavřené minimálně na den ve vnitřní voliéře a po zabydlení je teprve pouštím do vnějších výletů. Takže osobně, i když to rád nemám, bych je odchytil a zavřel uvnitř, a třeba za dva dny vypustil. Mě nechtějí na noc zalétnout papoušci žako, i když jim svítim déle než je světlo venku, musím je zahánět střičkou.
cicinka
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz ohledně chování alexandrů čínských. Manžel letos dostavil velkoryse velké voliéry, zděné zálety 2,5 x 2,5 x 1 m a výlety 5 x 2,2 x 1m. Všichni naši papoušci se naučili prolézat (i prolétat) otvorem do záletů hned během prvního dne (pap.horský, královský, penanti, barnardi límcoví jižní). Ale pak jsme si pořídili alexandry čínské.. Samce máme doma již 3 týdny, samičky teprve od soboty, ale ještě ani jeden z nich zálet nenavštívil. Veškeré krmivo mají ptáci v záletech, alexandrům jsme ho museli dát i ven, jinak by asi pošli hlady.. A k dotazu, jsou to opravdu takoví troubové? A jak je naučit lozit i do záletů? Už jsme jim dali skrz zálet i bidlo, že třeba po něm, ale ne.. Krmivo vevnitř stále netknuté a ani jednou jsem je tam neviděla vlézt.. Vevnitř jim nechávám večer rozsvíceno, že je to třeba naláká, ale sedí prostě pořád venku. Zkoušela jsem i nedát jim ven žrádlo a zahnat je, ale oni by asi fakt padli hlady, než aby vlezli dovnitř..A ještě jedna věc, nevím, zda je samec nervózní nebo co se děje, ale pořád jakoby třepotá křídly? Díky za vaše postřehy s alexandry.
Dobrý den, doporučuji je odchytit a zavřít v záletu minimálně na týden aby si zvykli na nové prostředí a na to kde mají krmivo, to je základ až potom otevírat vyletove okno do voliery, třeba jenom částečně aby viděli ven, postupně okno otevírat více, oni si zvyknou, chce to trpělivost.
PT.