Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2018 20:50

Dobrý den, poradíte mi prosím jak docílit světlejších barev u potomků od světlemodré perlové a žlutomodré straky? Jaké samce k nim dopárovat, aby se barvy zesvětlily? Měla jsem tyrkysovovanilkovou pastelovou v chovu, ale bohužel mi uhynula a nevím z jakých rodičů byla. Mám sv. zelené, sv. modré, lutino, a albino samce. Děkuji.

30.6.2018 22:10
josef26

XXX.XXX.144.38

koupit
ta straka s sv modrou a cekat na potomky nic vic vam na tuto otazku neodpovi.

30.6.2018 22:18
barabán

XXX.XXX.144.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, poradíte mi prosím jak docílit světlejších barev u potomků od světlemodré perlové a žlutomodré straky? Jaké samce k nim dopárovat, aby se barvy zesvětlily? Měla jsem tyrkysovovanilkovou pastelovou v chovu, ale bohužel mi uhynula a nevím z jakých rodičů byla. Mám sv. zelené, sv. modré, lutino, a albino samce. Děkuji.

žlutomodré straky, tyrkysovovanilkovou pastelovou. To je prosím co?

30.6.2018 22:37

Tyrkysovovanilková - světle tyrkysová a světle žlutá na těle, světle žlutá křídla s téměř neznatelnou kresbou.

30.6.2018 22:52
josef26

XXX.XXX.144.38

barabán napsal(a):
žlutomodré straky, tyrkysovovanilkovou pastelovou. To je prosím co?

co je na tyrkysovovanilkovou pastelovou ? složite predstavit ? proste je to straka chce zistit jak mozna docilit te andule co ji umrela staci napsat to same co ja

30.6.2018 23:41
barabán

XXX.XXX.144.116

Tyrkysovovanilková - světle tyrkysová a světle žlutá na těle, světle žlutá křídla s téměř neznatelnou kresbou.

V profilu píšete, že chováte výstavní andulky a napíšete toto? Tohle je popis . Nemáte nějaké foto, aby člověk pochopil tenhle váš popis ? Nebo alespon tu vaší žlutomodrou straku ?

1.7.2018 00:47
josef26

XXX.XXX.144.38

barabán napsal(a):
V profilu píšete, že chováte výstavní andulky a napíšete toto? Tohle je popis . Nemáte nějaké foto, aby člověk pochopil tenhle váš popis ? Nebo alespon tu vaší žlutomodrou straku ?

a? ze napise toto, ze je chovatelka vystavaku neznamena ze je geneticka naco fotku ? je to straka a vy vyte jake prednosti s fotky ma ta straka ?

1.7.2018 01:06
josef26

XXX.XXX.144.38

straka je dominantni nad obyč. andulama ( 50% strak 50% obyč ). jak paní chtela docilit te anduli stym co ma nejveci pravdepodobnost ma straka s sv.modrou andulou nevim co ta straka da za barvu mladatum. kdyz jsem se par let choval jen straky za jednim ucelem kdyz jsem dal sv. modrou s sv.strakou mel jsem straky ( sv.modry, bilou s cernim okem, takovou nasedlo modrou...

1.7.2018 07:11

Máte pravdu, špatně jsem zadala dotaz, mohla jsem dát foto. Chovám výstavky 2 roky, ale mám jen rovné a prozatím v genetice a pojmech hodně plavu. Straky mám jen obyčejné, nevýstavní jen pro pestrost. Tak se všem omlouvám. Příště budu vědět, že fotka více napoví. budu se snažit vložit foto straky, že které bych chtěla světlejší potomky.

1.7.2018 09:22
barabán

XXX.XXX.144.116

josef26 napsal(a):
straka je dominantni nad obyč. andulama ( 50% strak 50% obyč ). jak paní chtela docilit te anduli stym co ma nejveci pravdepodobnost ma straka s sv.modrou andulou nevim co ta straka da za barvu mladatum. kdyz jsem se par let choval jen straky za jednim ucelem kdyz jsem dal sv. modrou s sv.strakou mel jsem straky ( sv.modry, bilou s cernim okem, takovou nasedlo modrou...

A na to jste přišel jak?, když paní nepíše jakou straku má zda ADS nebo recesivku. Dále jsem tedy já modrožlutou straku neviděl . Dále na jakou jinou barvu by vám mohla štěpit modrá? Když někdo chová, nemusí být odborník na genetiku, ale umět popsat mutaci by prostě měl.

1.7.2018 09:38
barabán

XXX.XXX.144.116

josef26 napsal(a):
a? ze napise toto, ze je chovatelka vystavaku neznamena ze je geneticka naco fotku ? je to straka a vy vyte jake prednosti s fotky ma ta straka ?

Třeba takovou věc jako, jestli už je andulka se skořicovou kresbou , která by zesvětlila základní barvu ?

1.7.2018 09:44
josef26

XXX.XXX.144.38

barabán napsal(a):
A na to jste přišel jak?, když paní nepíše jakou straku má zda ADS nebo recesivku. Dále jsem tedy já modrožlutou straku neviděl . Dále na jakou jinou barvu by vám mohla štěpit modrá? Když někdo chová, nemusí být odborník na genetiku, ale umět popsat mutaci by prostě měl.

vimm ze je modra recesivni barva ale musim jse zas pousmat vasi neznalosti co se tyka co je modro zluta straka a vi vite co ta zluta barva udela v zavislosti na genetice? ja ne tak proto jsem psal ze at to vyskousi a ceka na potomstvo nebo at jsi tu andulku koupi

1.7.2018 09:53

Přikládám foto andulky, ke které bych chtěla dopárovat samici, aby mláďata byla světlejší jak modrá tak žlutá.

1.7.2018 09:54
barabán

XXX.XXX.144.116

josef26 napsal(a):
vimm ze je modra recesivni barva ale musim jse zas pousmat vasi neznalosti co se tyka co je modro zluta straka a vi vite co ta zluta barva udela v zavislosti na genetice? ja ne tak proto jsem psal ze at to vyskousi a ceka na potomstvo nebo at jsi tu andulku koupi

Mojí neznalost neřešte, jelikož na vaší fotce není modrožlutá straka. Takže by jste se měl stejně jako zadavatelka naučil popisovat mutace a kombinace v genotipu, jestliže chcete odchovávat určité barvy, kresby. Aby potom nevznikali nedorozumění, jako u vámi vložené fotky, kde popisujete a nazvete nesmyslně andulku modrožlutá straka.

1.7.2018 09:57
barabán

XXX.XXX.144.116

Přikládám foto andulky, ke které bych chtěla dopárovat samici, aby mláďata byla světlejší jak modrá tak žlutá.

Na fotce nemáte modrožlutou straku, ale tmavě modrou žlutohlavou ADS.

1.7.2018 10:11
barabán

XXX.XXX.144.116

Jestliže chcete trochu zesvětlit nasadte na něho opravdu světle modrou skořicovou. Ale vzhledem k tomu, že samec má spojení dvouch dominantních (neúplně) vlastností a ještě k tomu faktor tmavnutí, tak se nemusíte také dočkat hned výsledku v podobě váma požadované -svetle modré žlutolící straky.

1.7.2018 10:17

Teď už víte co mám, dokázali byste si tipnout co dopárovat?

1.7.2018 10:19
barabán

XXX.XXX.144.116

Teď už víte co mám, dokázali byste si tipnout co dopárovat?

Ted jsem vám to psal víše.Ale nejduležitější je, aby jste věděla co vlastně máte hlavně vy sama, jinak se těžko radí, jestliže přesně nepopíšete.

1.7.2018 10:26
josef26

XXX.XXX.144.38

barabán napsal(a):
Mojí neznalost neřešte, jelikož na vaší fotce není modrožlutá straka. Takže by jste se měl stejně jako zadavatelka naučil popisovat mutace a kombinace v genotipu, jestliže chcete odchovávat určité barvy, kresby. Aby potom nevznikali nedorozumění, jako u vámi vložené fotky, kde popisujete a nazvete nesmyslně andulku modrožlutá straka.

podle prvniho popisku co pani psala ( muze ale nemusi byt znalec rozlisovani co je zluta maska a tak dal) chtela vedet jak docilit toho andulaka, tak jsem ji poradil muj typ, ale nechtela vedet ty keci okolo ze to neni zluto modra straka ale tmavě modrou žlutohlavou ADS.

1.7.2018 10:30

Klidně se můžete usmívat nad moji neznalostí základu genetiky, tak nějak se pomaličku učím jako samouk, protože nechci obtěžovat chovatele maily. Vše mám vyčtené. Vše zjišťuji, kde a jaké kroužky, rozměry budek, jak krmit, aby byly v pohodě a měly chuť se pářit, protože jsem měla letos všechny snůšky prázdné. Proč? Protože jsem se dočetla že v době snůšky krmíme suchým, ale že 2-3 měsíce před spárováním až do 3 vejce cpeme horem dolem ať mají všechno potřebné jsem se dozvěděla náhodou a vida mám první mladé. Takže takto u mně, ale jestli mi chcete poradit kde najdu vše o chovu výstavek, budu přešťastná. František Matůšu web ukončil, tak už opravdu nemám kde čerpat a ne každý je tolik sdílný.

1.7.2018 10:31

Ale ano chci vědět všechny věci okolo, ale psal jste keců. Pište co můžete, netrpělivě čtu vše

1.7.2018 10:38
josef26

XXX.XXX.144.38

Klidně se můžete usmívat nad moji neznalostí základu genetiky, tak nějak se pomaličku učím jako samouk, protože nechci obtěžovat chovatele maily. Vše mám vyčtené. Vše zjišťuji, kde a jaké kroužky, rozměry budek, jak krmit, aby byly v pohodě a měly chuť se pářit, protože jsem měla letos všechny snůšky prázdné. Proč? Protože jsem se dočetla že v době snůšky krmíme suchým, ale že 2-3 měsíce před spárováním až do 3 vejce cpeme horem dolem ať mají všechno potřebné jsem se dozvěděla náhodou a vida mám první mladé. Takže takto u mně, ale jestli mi chcete poradit kde najdu vše o chovu výstavek, budu přešťastná. František Matůšu web ukončil, tak už opravdu nemám kde čerpat a ne každý je tolik sdílný.

ja jsem jsi hned vsiml ze nepisete odborne ale nechapu proc nekdo musi se porad tu predvadet jak zna genetiku a tak dal ja vam poradil i bez kecu co vyzkouset, tu je to normalni ze vas budou osocovat za neznalost ale nekdo jse vzdy najde co poradi i hatmatilsky berte to z usmevem.

1.7.2018 10:51
barabán

XXX.XXX.144.116

josef26 napsal(a):
ja jsem jsi hned vsiml ze nepisete odborne ale nechapu proc nekdo musi se porad tu predvadet jak zna genetiku a tak dal ja vam poradil i bez kecu co vyzkouset, tu je to normalni ze vas budou osocovat za neznalost ale nekdo jse vzdy najde co poradi i hatmatilsky berte to z usmevem.

Jelikož, bez znalosti genetiky (základní), nemužete nic radit, max jako jste poradil vy- koupit :) jinak nic konkrétního, natož něco zadavatelce objasnit.

1.7.2018 10:56
petajz

XXX.XXX.145.8

josef26 napsal(a):

Pán je asi znalec.Ale upřímně.Nejvíc keců, nesmyslů a nejasností jste zde předvedl vy.

1.7.2018 12:29
lupus4

XXX.XXX.86.198

ale jestli mi chcete poradit kde najdu vše o chovu výstavek, budu přešťastná.

knihu z antikvariátu či v knihovně - Z.Veger : Andulky
tam najdete základní informace, které byly ve své době kompletní, ale doba již pokročila - takže ani tam není už vše
po zvládnutí Vegera budete vědět asi tak 100 x víc než zdejší "radič pepa26"

PS. ta vaše samice ADS NENÍ žlutohlavá, ale žlutolící

1.7.2018 12:49
barabán

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
ale jestli mi chcete poradit kde najdu vše o chovu výstavek, budu přešťastná.

knihu z antikvariátu či v knihovně - Z.Veger : Andulky
tam najdete základní informace, které byly ve své době kompletní, ale doba již pokročila - takže ani tam není už vše
po zvládnutí Vegera budete vědět asi tak 100 x víc než zdejší "radič pepa26"

PS. ta vaše samice ADS NENÍ žlutohlavá, ale žlutolící

Ano je žlutolící, bohužel jsem už mi nešlo editovat a nechtěl jsem více motat hlavu, ještě dalším příspěvkem s vysvětlováním rozdílu, jelikož to stejně nemá asi cenu.

1.7.2018 13:48
hersyko

XXX.XXX.144.116

Dobrý den, myslím si, že jestliže vás výstavky opravdu zajímají a chcete se jim věnovat, tak se bez obtěžování přes e-maily, jak píšete, prostě neobejdete (osobně na tom nic obtěžujícího nevidím a budte ráda, že dnes tato možnost je, tak jí využívejte) stejně jako na osobních návštěvách chovatelů. Jinak se vám dostanou rady typu Josef 26. Přeji hodně radosti z chovu.

1.7.2018 19:18

Děkuji všem za rady knihu si určitě pořídím.
...ale to já přece vím, že není žlutohlavá, ale žlutolící pan Matůšů měl do detailu toto vysvětleno na svém webu
Mějte se všichni moc pěkně

Přidejte reakci

Přidat smajlík