Žako Velký

Prodám Žaka velkého - Dobrý den, měla bych zájem koupit jsi papouška žaka v...
Dobry den. U žaka mame čím dal více okousane peří hodne se drbe kope se každych 14 dní pod mikroskopem nic není tedy jsem nic nenašel. Je rok stary. Dekuji za odpovedi.
dobrý den, jednou za 14dní nestačí...roste denně rozprašovačem, zvlášť v tomto období...ne ale na večer, ať nespí mokrý...
pak to může dělat ze stresu, nudí se? Nějaká změna doma? chce to více zaměstnat jeho hlavu...čerstvé větve na okus, zajímavou hračku, ptačí strom nebo nějakou kámošku..
krony
napsal(a):
Dobry den. U žaka mame čím dal více okousane peří hodne se drbe kope se každych 14 dní pod mikroskopem nic není tedy jsem nic nenašel. Je rok stary. Dekuji za odpovedi.
Dostal jste dobrou radu, ale, když to bude mít psychickou příčinu, obere se Vám dohola, ikdyž budete rosit 4 krát denně. Trvalo mě to 3 roky všeho možného, než čtyřletá samice po koupi, kdy se začala škubat obrostla a přestala se škubat. Dnes po 5. letech je v pohodě.
Hlavně se prosím vykašlete na různé přípravky na škubání- jsou to vyhozené peníze...
ono myslím si, že těch diskuzí na toto téma je tady toho dost...zkuste nad tím popřemýšlet, co mohlo vést ke škubání, změna? mnohdy jsou to pro nás banality, ale oni je špatně vezmou a problém je na světě...
já měla doma v péči od kamaráda samečka- kakadu růžového asi rok, škubal si letky a ocasní pera a dokázal si vykousat i kusy masa pod křídly, vyzkoušela jsem všechno možné+ vyšetření veterinářem, byla jsem ráda za každé nové pero (do rána bylo opět odkouslé), a jelikož kamarád nechtěl kupovat už další samici, tak jsem mu nakonec našla nový domov u samičky, která se taky škubala, ale jen na břiše...a sice je to už delší doba, ale Kubík dělá pokroky a dokonce přeletí i voliéru...
...tím vám samozřejmě neradím, ať se ho zbavíte, ale chtěla jsem Vám jen ukázat, co všechno jsou schopní udělat takoví stresmani jako jsou žaci, papoušci kakadu a eklekti...