Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2018 10:08
romanr22

XXX.XXX.30.48

Dobrý den. Chtěl bych se poptat na Váš názor. Byl jsem před nedávnem u jednoho chovatele, který měl nádherné modročelé. Tak nějak přišla řeč na přitápění v zimě a chovatel mně šokoval, že nevytápí a že často mu zamrzne voda. Byl jsem trochu překvapený. Ptáci byli opravdu nádherní a měli krásné odchovy. Od té doby mi to vrtá v hlavě. Mám podobné podmnínky. Zděný zálet ve kterém taky časem zamrzne voda. Chovám austrálii, číňany patagónce, tak jsem nikdy nějaký den pod nulou neřešil. možnost přitopit bych měl, ale nemám mpoc dobře zálety izolované. Chtěl bych vědět Váš názor na ty modročelé. Děkuju moc. chovu zdar.

8.7.2018 11:01
kubanec

XXX.XXX.103.250

A co chcete slyšet ? Někomu to funguje a je spokojenej a jinej měl negativni zkušenost musite zkusit sám.

8.7.2018 11:16
romanr22

XXX.XXX.30.48

Já nechci eksperimentovat. Ptám se na zkušenosti s tímto chovem. mě se modročelí líbí, ale...skrátka mě ten chovatel nahlodal a chci vědět více chovatelských zkušenosti. Toť vše.

8.7.2018 11:35
smidla

XXX.XXX.152.214

Dobry den,

jsou ruzne linie. Nekteri chovaji v teple, nekteri v zime a neteri kombinuji pary jedenz tepla druhy ze zimy.
Pokud si vyberete chovne ptaky ze "zimni" linie, budete mit vetsi pravdepodobnost ze to bude fungovat.

S pozdravem smidla.eu.

10.9.2021 18:00
zdendik10

XXX.XXX.168.149

Já je mám celoročně veňku akorát mají zálet kde nefouká a voda zamrza když napadne sníh koukal jsem že dost rádi ho žerou únor březen jim začínám dávat smnes piškot vajíčka mrkev celer nastrouham trochu nemočene kukuřice pšenice až podobu než začnou sedět mají 4 vajíčka a vzdy aspoň 3mlade

10.9.2021 21:55
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

romanr22 napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych se poptat na Váš názor. Byl jsem před nedávnem u jednoho chovatele, který měl nádherné modročelé. Tak nějak přišla řeč na přitápění v zimě a chovatel mně šokoval, že nevytápí a že často mu zamrzne voda. Byl jsem trochu překvapený. Ptáci byli opravdu nádherní a měli krásné odchovy. Od té doby mi to vrtá v hlavě. Mám podobné podmnínky. Zděný zálet ve kterém taky časem zamrzne voda. Chovám austrálii, číňany patagónce, tak jsem nikdy nějaký den pod nulou neřešil. možnost přitopit bych měl, ale nemám mpoc dobře zálety izolované. Chtěl bych vědět Váš názor na ty modročelé. Děkuju moc. chovu zdar.

Zajímavé téma a zatím malá odezva..
Začnu teorií. Tropické druhy by neměly přezimovat v mrazu., ikdyž jsou už desítky let po několik generací chované v našem podnebí.Domnívám se, že zima jim asi tolik vadit nebude, délka, řečeno krátkost zimního dne ano.
Mám pžes deset let amazoňany oranžovokřídlé. V létě venku v zimě doma. Nikdy ani vajíčko. Před třemi roky jesem je nechal venku kvůli stížnostem na křik a poprvé zahnízdili, tři mladé. Další rok ani vajíčko. Uvidíme, co bude dál. Terorie zimního přezimování v souvislosti s teplotou a délkou dne jaksi nikdo nepublikoval. Jen se hovoří o omrznutí prstů. Ale proč naši ptáci letí na zimu do teplých krajin? Kvůli teplu nebo kvůli potravě. Asi by jim zima u nás nevadila, pokud by měli potravu. Sýkorka i sřízlík zde přežijí, vlaštovka, dokonce ani čáp ne. Asi ví proč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík