Zdravím všechny, chci se jen podělit o své zážitky a poznatky z letošní 14-ti denní dovolené na Tenerife a Loro Parku... Tak poprvé jsem tady byl v roce 2014 a pak hned v roce 2015 a prostě super bomba, vše úžasné jak město Puerto de la Cruz, Loro Pargue, La Vera, Pico de Teide...všude čisto, pohoda, klid, minimální provoz, žádný řev, sirény nebo petardy a ohňostroj každý večer až do 1h ranní! No, ale to bylo, teď jsem jen zíral a nevěřil svým očím ani uším! To co jsem uvedl výše, tak teď pravý opak a přibylo hodně motorek a skútrů, psů a koček a tím pádem jako u nás znečištěné chodníky a parky a v Loro Parku se už děla foto na památku bez Ar a ty tam dají dodatečně bez Vás, ale to je asi opatření proti úletu( leknutí ) nebo to se právě stalo při mojí druhé návštěvě. Pak byl uzavřen pavilon Kakadů z důvodu rekonstrukce a ze sbírky Afriky zůstali jen pár Žáků a Hnědohlavých nebo zbylá část byla také v rekonstrukci pro hrochy a též pavilon orchidejí uzavřen a jestli jsem to správně pochopil, tak by tam měla být zenová zahrada. A přes prázdniny je také uzavřena La Vera. No a teda závěrem, kdo hledá na dovolené klid a ticho, tak na Tenerife už jistě ne! To jsem našel na La Palmě, La Gomeře a El Hieru. Zappe.
Zdravím, tak mi to nedalo a opět jsem se vydal podívat na Tenerife a hlavně do Loro parku, to je jasný a teda kouknout nové pavilony a teda Orchidárium otevřené, Hrošíci taky, ale nejvíc mě zajímala Zen zahrada a to bylo překvapení nebo jsem čekal klasickou japonskou zen zahradu - bonsaje, jezírka s rybyčkami a meditační hudbu, ale nic takového, prostě to je velké akvárko asi 10m je jasné, že je to krásně udělané o tom žádná a v něm jsou ty bonsaje, rybičky a co k tomu patří, ale nechápu ten název?! A jsou předělané voliery pro Kakady a jsou super.