Ručně dokrmenÿ amazoňan
Prodám Amazoňana modročelého jižního - Beru rezervace na ručně dokrmené ama...
V textuDobrý den,ahoj.V pondělí si jedu pro mladého amazoňana modročeleho a tak už dělám výbavu a študuju rady a chov.Chtela jsem se zeptat na názor kšírek, hodně se to probírá a někteří jsou pro, jiní proti.My bydlíme v bytovce ale léto travime v celku na zahradě, domů se stěhujeme až když začíná být chladno.Chatickz máme malou,rádi bychom větší ale zahrada není naše, máme ji v pronájmu.Takže klec nemůže být celý den uvnitř,pletla by se.Tak jsem přemýšlela aby nebyl jen zavřený v kleci ale mohl by být i na bidylku co je na hoře na klecí že bych ho naučila na kšírky.Mohl by i pak se mnou na rameni,chodit po zahradě..Tento nápad mě zaujal, když jsme tento víkend byli na dožínkách a tam měli papoušky krom kakadu bílý na kširkach,mohli jste se s nimi vyfotit,jen jste drželi vodítko.Meli na kširkach ara ararauna a ara buď sivena nebo marakána.Mohu poprosit o váš názor?Moc děkuji za rady.Pavlína
Zdravím, no na názor "kšíry" se nebudu moc rozvášňovat a nikoho ani moc přesvědčovat nebo je to věc každého a teda, když chce mít papouška svázaného, tak nejdřív by si to měl zkusit sám na sobě!
Osobně jsem zásadně vždy byl a jsem a budu PROTI těmto a podobným nesmyslům této doby! Na vodítko patří pes, ptáci mají křídla a když, jim tolik nedůvěřuji, tak nemůžou být venku na rameni, kde navíc jim hrozí spousta různých lekavých situací!
Už jsem viděl případy, kdy Ara byla na kšírech přivázaná na stromě a majitel pohoda džes, ale ona se lekla, začala sebou škubat a chtěla odletět a při tom se jí to vodítko dostalo kolem krku a bylo vymalováno. Pak to byla Korelka, ta měla na noze kroužek a karabínku s lankem(taky móda) a taky se lekla a až tak hodně, že si tu nožku vykloubila na druhou stranu, takže amputace. K ostatním případům už jsem odmítal chodit, komu není rady, není ani pomoci. Zappe