Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2018 09:39
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Prosím o radu zkušenější. Máme párek andulek a mají v hnízdě 10 vajec. Od včerejška se z budky ozývá pípání. Bohužel mi andulky nechějí brát vaječnou směs, která by v době krmení byla vhodná. Zkoušela jsem jak z vařeného vajíčka, strouhané mrkve, strouhanky a medu, tak i kupovanou, ale neberou to. Poradíte jak je naučit, nebo čím ji v krmné dávce nahradit?Mám obavu, že jenom na směsi zrnin, senegalu a zeleném mladé nevykrmí.

15.7.2018 10:36
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Tvrdé bílé pečivo, piškoty.

15.7.2018 11:34
kubrt11

XXX.XXX.53.50

zelenafarma napsal(a):
Prosím o radu zkušenější. Máme párek andulek a mají v hnízdě 10 vajec. Od včerejška se z budky ozývá pípání. Bohužel mi andulky nechějí brát vaječnou směs, která by v době krmení byla vhodná. Zkoušela jsem jak z vařeného vajíčka, strouhané mrkve, strouhanky a medu, tak i kupovanou, ale neberou to. Poradíte jak je naučit, nebo čím ji v krmné dávce nahradit?Mám obavu, že jenom na směsi zrnin, senegalu a zeleném mladé nevykrmí.

Zdravím, do vaječné směsi nedávejte med, jen mrkev a strouhanku, směs musí být stále vláčná, chce to trochu cviku!Ono méně někdy znamená více, někteří ptáci směs neberou, chce to je na ní naučit ještě před hnízděním!Jinak Andulky, a nejen ony, se bez vaječné směsi obejdou, a mladé zdárně vykrmí!Výborná je také klíčená pšenice, pokud jí berou, dokáže nahradit mnoho jiných méně oblíbených krmiv!K.

15.7.2018 12:08
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Díky, teď jsem zkusila máčený rohlík a sameček už v tom sedí a žere Jinak tu vaječnou směs udělat spíš mazlavou? Mě se to sype Připadá mi, že vyberou jen mrkev a vajíčko tam nechají...A to naklíčené obilí pouze pšenici? Nebo třeba i ječmen?

15.7.2018 12:40
Ladamusa

XXX.XXX.185.68

zelenafarma napsal(a):
Díky, teď jsem zkusila máčený rohlík a sameček už v tom sedí a žere Jinak tu vaječnou směs udělat spíš mazlavou? Mě se to sype Připadá mi, že vyberou jen mrkev a vajíčko tam nechají...A to naklíčené obilí pouze pšenici? Nebo třeba i ječmen?

Ne nesmí se lepit jen musí být lehce vlhká, jak psal předchozí andulka si poradí. Jen musí mít z čeho. Někdy jsou mladé od malička nacpaný prosem. Dejte jim dostatek zeleného. A proso jim na 24 hodin namacejte do vody. Potom bez vody podávejte.

15.7.2018 12:49
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Zkusím, díky.

15.7.2018 13:33
canar

XXX.XXX.201.247

Podávám suchou vaječinu zamíchanou s máčeným zrnem. Směs zrnin máčím 12hodin a pak promyté a vlhké míchám s "upravenou" suchou vaječinou - kupovanou vaječinu s medem míchám s rýžovou moukou v poměru 2:1.

15.7.2018 14:30
lupus4

XXX.XXX.6.94

A proso jim na 24 hodin namacejte do vody. Potom bez vody podávejte.

hlavně POŘÁDNĚ PROPLÁCHNOUT vícekrát, bacha na plísně !

15.7.2018 15:21
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Směs zrnin(proso žluté+červené+zelené+lesknice) už jsem namočila. Vaječnou směs kupovanou mám od firmy Apetit. Žlutou a červenou s betakarotenem. Tak to zkusím zítra podat.Vyzkouším i tu naklíčenou pšenici. Díky za rady.

15.7.2018 16:04
barabán

XXX.XXX.144.116

zelenafarma napsal(a):
Směs zrnin(proso žluté+červené+zelené+lesknice) už jsem namočila. Vaječnou směs kupovanou mám od firmy Apetit. Žlutou a červenou s betakarotenem. Tak to zkusím zítra podat.Vyzkouším i tu naklíčenou pšenici. Díky za rady.

Jestli prumyslovou vaječnou směs, tak už nějakou opravdu kvalitní orlux, quiko, cede, w.molen, (s hrubší strukturu).

15.7.2018 20:57
kubrt11

XXX.XXX.53.50

zelenafarma napsal(a):

Snaha se cení, ale z této směsi zrnin je takový "nevzhledný šlem", mě to žádní papoušci nikdy moc nebrali!Nejlepší zkušenost mám s tou pšenicí, i Anduly které to v životě neviděli, berou bez problémů(čerstvá zkušenost)!Žádné velké vědátorství, v jednoduchosti je krása, a úspěch!K.

15.7.2018 21:28
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

joo tu pšenici zítra dám naklíčit. Dnes jsem namočila to proso a zítra smíchám s tou vaječinou. Uvidíme. Budu zkoušet...

Přidejte reakci

Přidat smajlík