Ani jsem nepřečetl všechny příspěvky na toto téma, je jich moc. Je to problém.
Ani malá oka pletiva to neřeší. Mláďata myší prolezou.
Chytání je dobrá rada, ale kdo to má vydržet. Já preferuji trávení. Jistěže je nebezpečí, že myši návnadu vynosí před zrak papoušků. Mám zkušenost, že se tomu dá zabránit.
Trávení je podle mého názoru jediná účinná metoda likvidace myší, ale nesmí mít přístup do krmítek. Nevěřil bych, že vyskočí 25 cm do krmítka. To, že vylezou po pletivu a skočí do misky 20 cm od pletiva je normální. Po zavěšených krmítkách na drátech sešplhají od stropu.
Krmení v misce dám na 40 cm vysoký válec 30 cm od stěny. Do děr pod dlaždice otrávená zrna a za 3 týdny není ani myš.
Nyní, prý podle rozhodnutí EU se prodávají otrávená zrna z menší toxicitou. Tak se myši budou mít dobře. Musí toho sežrat víc než dosud. Zkouším FRIDEX, uvidím. Jak se uvádí,5 ml zabije kočku, tak myši bude stačit olízat sladké zrní nebo slunečnici.
Moudivláček
napsal(a):
Chytání je dobrá rada, ale kdo to má vydržet. Já preferuji trávení. Jistěže je nebezpečí, že myši návnadu vynosí před zrak papoušků. Mám zkušenost, že se tomu dá zabránit.
Trávení je podle mého názoru jediná účinná metoda likvidace myší, ale nesmí mít přístup do krmítek. Nevěřil bych, že vyskočí 25 cm do krmítka. To, že vylezou po pletivu a skočí do misky 20 cm od pletiva je normální. Po zavěšených krmítkách na drátech sešplhají od stropu.
Krmení v misce dám na 40 cm vysoký válec 30 cm od stěny. Do děr pod dlaždice otrávená zrna a za 3 týdny není ani myš.
Nyní, prý podle rozhodnutí EU se prodávají otrávená zrna z menší toxicitou. Tak se myši budou mít dobře. Musí toho sežrat víc než dosud. Zkouším FRIDEX, uvidím. Jak se uvádí,5 ml zabije kočku, tak myši bude stačit olízat sladké zrní nebo slunečnici.
Dobrý deň, teraz neviem načo ste svojim článkom chcel poukázať, či na menej otravi toxicitou v zrní alebo na váš bordel v ubykaciach chovaleľskom zariadení.
Zdravím, já tedy netrávím a ani bych to nedělala, máme u nás pár myšek, jsou skoro ochočené. Pozorovala jsem, kde se tak nacházejí a tam jim dávám pár zbytků. Spokojí se s tím a do voliéry pak nelezou.Zajímavé je, že se ani nepřemnoží, asi jsou tak tlusté, že mají problém rodit . Máme takovou tichou dohodu a spokojenost na obou stranách. Myslím, že i myšky si zaslouží žít. Skutečně s nimi nemám problém.
terentete
napsal(a):
Dobrý deň, teraz neviem načo ste svojim článkom chcel poukázať, či na menej otravi toxicitou v zrní alebo na váš bordel v ubykaciach chovaleľskom zariadení.
Nechápete a přesto reagujete na článek. A nejspíš znáte osobně zadavatele článku ? Že mluvíte o bordelu, nejspíš zas jeden rejpal a chytrák v jedné osobě...
jsou to myší potvory lízají si otvory a každým prolezou. není to o pořádku nebo bordelu ve voliérách. Všichni víme, že papoušci jsou bordeláři a vyhazují spoustu zrnin z misek. Myši by byly hloupé, aby toho nevyužily. Do voliéry s králováky si netroufnou, protože je zažene kohoutek čínské křepelky. Občas jim koupím "bonbony" a dávám je do trubek vně voliér, aby se nedostaly k ptákům.
Dobry den,
mam nove postavene voliery s vnitrnim vytapenym zaletem. Ikdyz jsem se snazil na mysi pamatovat uz pri stavbe, presto se mi letos v zime objevily ve fakt velkem mnozstvi. (dnes uz vim ze to bylo od jenoho divnejsiho souseda, ktery mel dum plny zbytku a obec mu to vycistila)
Jedum jsem se vyhybal, mam psa a nechtel jsem riskovat ze si nejako mysku chyti. Tak jsem licil pasticky. Zadna neucinkuje dlouhodobe. At klasicka drevena, nebo novejsi plastova, po cas se ty svine naucili navnadu vzit aniz by pasticka sklapla. A to jsem ji i privazoval. Kdyz uz to vypadalo ze mam zpusob jak mi navnadu nevemou, proste tu past ignorovali.
Pak mi kamarad doporucil takove ty plechove prolezaci pasti. Zana navnada, daji se ke stene nebo do rohu, protoze mysi chodi podel sten. Pro papousky zadne riziko, ti se tam nedostanou. Po par dnech bylo po mysich. pasti mam stale ve volierach i v obsluznych prostorech. Co kdyby nahodou.
No a pak jsem zjistil, ze nejaka svine lozi vrchem. Ve strope dirka, sleze na pletivo a pak do misky. Takze musim nazit nejakou dalsi metodu, jak tohle vyresit.
S pozdravem smidla.eu.
Když mi bydlela v hromadě dříví a i tam vyváděla mladé lasička, po myších na zahradě ani stopy...
pak asi po dvou letech je vychytal sousedův kocour (moula jeden) a myši se vrátily...
Do ptačích volier se nedostali, ale u holubů to byl nekončící boj, používal sem ty klícky "na živé" se špekem. Otvor mírně roztáhnul, aby mohli v pohodě i ven. Naučili se tam chodit jako do spíže... a pak za cca 4 - 5 dnů sem otvor zúžil a ráno jich tam bylo i 5 a tak furt dokola...undergraundovejm želvám mooc chutnali...
terentete
napsal(a):
Tak pane,
Vy vidíte plříčinu výskytu myší ve voliérách, použiji vašeho výrazu bordelu v zařízení. Asi máte super sterilní zařízení beton, nerez, absolutně utěsněné proti vnějšímu prostředí. Ani jste nenapsal, co chováte.
Mám staré voliéry v přírodním prostředí se zelení i uvnitř, protože jsem choval hnyzožravé a dosud chovám astrildy a pod. V některých voliérách hliněnou podlahu, aby mohl dovnitř déšť a voda se vsakovala do štěrkového podloží. Tam chovám drobné ptáky, astrildy, latamy a pod. I v papouščích voliérách je vrstva hrubého štěrku ze stejného důvodu. Někde jsou na štěrku dlaždice nespárované z důvodu odtoku vody i při kropení. Nemám betony, odtoková korýtka do odpadu Něco papoušků mám v budově a tam není ani myška. Nejsem příznivcem těch super krásných prázdných voliér se 2 bidly. A zase může někdo kritizovat. Ano, pro australské letce. Amazoňani, amazonci, a. čínští a další milují prolézání a okusování. Pak je voliéra plná větví, které není možné každé 3 dny odstraňovat, ale to se neomlouvám za nepořádek.
Doufám, že jste si přečetl reakce corvus corax, smidla, lupus4 a že se připojíte vaší zkušeností. My podle Vás bordeláři s myšmi bojujeme. Třeba je u vás máte a ani jste to nezjistil.
Mnoho lidí by se divilo kollik potkanů jim běhá v noci kolem domů.
Snad si začátečníci z mého příspěvku alespoň něco kladného vyberou.
terentete
napsal(a):
Odpovídám na Vaši otázku, abyste věděl.
1. Likvidace myší - trávení.
2. Nové složení jedů na myši.
Chtěl jsem si o Vašem chovu něco přečíst, ale je tam šul nul.
Asi to úplně nebude příspěvek, který by pomohl s likvidací myší u papoušků, ale když jsme bourali starý dřevěný kurník ze smrkových půlkulatin (slepice dostaly novou haciendu), tak když se ten starý rozebíral, tak samozřejmě pod podlahou žily myši (spousta myší). Slepice se nám motaly pod nohama, ale v okamžiku, kdy se začaly myši hromadně evakuovat, slepice neváhaly a veškeré síly věnovaly sezobávání myší. A byly fakt rychlé...takže nejen kočka a lasička, případně ostrý malý pes, ale i slepice jdou po myších velmi aktivně...ale je mi jasné, že to neřeší noční courání myší ve voliérách...jen taková vsuvka
Spíš bych pak měla strach, že slepice sežere někde právě tu otrávenou myš...
saola
napsal(a):
Asi to úplně nebude příspěvek, který by pomohl s likvidací myší u papoušků, ale když jsme bourali starý dřevěný kurník ze smrkových půlkulatin (slepice dostaly novou haciendu), tak když se ten starý rozebíral, tak samozřejmě pod podlahou žily myši (spousta myší). Slepice se nám motaly pod nohama, ale v okamžiku, kdy se začaly myši hromadně evakuovat, slepice neváhaly a veškeré síly věnovaly sezobávání myší. A byly fakt rychlé...takže nejen kočka a lasička, případně ostrý malý pes, ale i slepice jdou po myších velmi aktivně...ale je mi jasné, že to neřeší noční courání myší ve voliérách...jen taková vsuvka
Spíš bych pak měla strach, že slepice sežere někde právě tu otrávenou myš...
Paní, napsala jste to jako praktik a máte pravdu. Ale mnozí z nás dnes žijí virtuální realitou a né praktickým životem. Kdyby sáhli do hnízda slepice pro vajíčko a nahmátli potkana omámeného kumatoxem, asi by je ranilo. Moje zkušenost 20 let stará.
Abych neodbíhal od tématu.
Kde je krmení, jsou myši. Jak na ně je rozhodnutí každého jiné. Rozhodující je výsledek.
Nojo, no, s myšma je legrace...když v noci v chatičce něco šramotilo lehce po polštáři, tak se nám to nezdálo - co to je? Mladé myši, sotva odrostlé a neskutečně drzé, si ze stolu z misky tahaly přes postel úlomky sušenek a vůbec je nerozhodilo, když se najednou rosvítilo...nic moc v noci...koupila jsem pastičky, ty, co se do nich chytají živé myši, a pak, protože mám měkké srdce, jsem je odnášela cca 200 m do lesa (asi to braly jako výlet, podezírám je, že trefily zpět). Ostatní si ťukali na čelo A to v baráku byla kočka, i ty slepice...
Ještě mne napadlo - jak to řeší ekologické zemědělství, myslím biochovatelé a biopěstitelé? Tam přece nemohou používat žádné nástrahy. Nebo ano?
misimisi
napsal(a):
Minulý týden v ZOO se mě manžel ptal u záletu Kakadua Palmového, zda je tam má jako krmení, a nechtěl mi věřit, že NE
Tak jste mě " potěšila" s touto informací. Já a kakadu palmový, to je jako já živnostník a miliardář. Asi tam mají "bordel" v ubikaci, jak mně terentete, škoda, že nevím, kdo to je, napsal.
No, ono pokud v ZOO myši na férovku korzují v papouščích voliérách i ve dne za běžného provozu a proudění návštěvníků, něco špatně v systému hyg. a epid ochrany opravdu je - ono to není jen o těch viditelných myších za bílého dne. V rámci odhadu populace bych to za každou viděnou myš v reálu násobila dvaceti až padesáti a to už legrace není...
Pokud bych potkala ošetřovatele, asi bych se na to zeptala...jak a zda bojují s myšmi.
No, v pavilonu s Varanama a pod. jich bylo v každém boxu celkem dost, u papouškú také. Jen mě dojal muž, že mi nevěřil, že je kakadu jaksi nejí. Mohu jim napsat přes FB soukr. zprávu, ale jsem si jistá, že o nich vědí. Ale lezou z pod obložení ubikací, bude to téžký a velmi nákladný boj. Je mi jich líto, ZOO u nás moc výdělečné nejsou.
misimisi
napsal(a):
No, v pavilonu s Varanama a pod. jich bylo v každém boxu celkem dost, u papouškú také. Jen mě dojal muž, že mi nevěřil, že je kakadu jaksi nejí. Mohu jim napsat přes FB soukr. zprávu, ale jsem si jistá, že o nich vědí. Ale lezou z pod obložení ubikací, bude to téžký a velmi nákladný boj. Je mi jich líto, ZOO u nás moc výdělečné nejsou.
A o které ZOO prosím vás píšete ?
Moudivláček
napsal(a):
Vážený příteli mám voliéry skoro v lese když jsem postavil voliéry tak myši rejdily všude...používal jsem jedy, pasti, hadice s vodou, některé pochytali dva naši pséci..ale myši byli pořád...někde jsem četl článek o plašičích myší zakoupil jsem hned dva, ale různé no myši rejdili dál..v návodu je napsáno, že když použijete plašiče a myši mají mladé tak rodičovský pud je tak silny, že na plašič nereagují...tak znova hadice s vodou, psi zřejmě sme všechny zlikvidovali a plašiče začali působit mám je rok a ani jedna myš...pokud má někdo dotaz na značku plašiče tak prosím dotazy na baveko.j@seznam.cz...jeden jsem koupil v Globusu a druhy mě zaslala firma...investice do 2000kč, ale myši nejsou...chovu zdar N.
Kdysi mě jeden známý pokud je vidět za bílého dne hodně myší a potkanů tak je hodně tuho. Ve venkovních voliérách myši nemám podlahu mám beton a okolo voliér mohou naše kočky. A kombinovaných voliérách v zimovišti, mám pořád 7ks plastových pastiček natažených a občas tak 1x za 14 dní se chytne. Snažím se uklízet pořád tak 1x za měsíc v zimovišti. A ani není cítit myšina.
saola
napsal(a):
Nojo, no, s myšma je legrace...když v noci v chatičce něco šramotilo lehce po polštáři, tak se nám to nezdálo - co to je? Mladé myši, sotva odrostlé a neskutečně drzé, si ze stolu z misky tahaly přes postel úlomky sušenek a vůbec je nerozhodilo, když se najednou rosvítilo...nic moc v noci...koupila jsem pastičky, ty, co se do nich chytají živé myši, a pak, protože mám měkké srdce, jsem je odnášela cca 200 m do lesa (asi to braly jako výlet, podezírám je, že trefily zpět). Ostatní si ťukali na čelo A to v baráku byla kočka, i ty slepice...
Ještě mne napadlo - jak to řeší ekologické zemědělství, myslím biochovatelé a biopěstitelé? Tam přece nemohou používat žádné nástrahy. Nebo ano?
Tak s tím soucitem s chycenými myšmi nesouhlasím, ale jinak máte pravdu.
Letos se odchovala spouta mladých myšek, lezou ven za dne. Pěkně jste to popsala a mnozí spící ani neví, co jim po stole leze. Je to jako s mravenci. Kápněte trochu sladké šťávy a v noci jich tam máte kupu.
Kde je žrádlo, jsou i myši. Je jedno jestli v ZOO nebo ekologického farmáře.
Na noc musí žrádlo pryč a to se lehce řekne, ale těžko provede, ale jde to zařídit.
Jen slepí si myslí, že ve venkovních voliérách nemají ani myš..