Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2018 10:52
Nikýsek5

XXX.XXX.100.17

Zdravím,
pořídila jsem si mladě ručně dokrmeného amazoňana modročelého. Zajímalo by mě, jak rychle se dokáží naučit mluvit? Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji předem za odpovědi.

24.7.2018 15:36
forpus

XXX.XXX.243.130

Nikýsek5 napsal(a):
Zdravím,
pořídila jsem si mladě ručně dokrmeného amazoňana modročelého. Zajímalo by mě, jak rychle se dokáží naučit mluvit? Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji předem za odpovědi.

Odpovědět přesně nelze. Hned na začátku jsou dvě možnosti - nikdy x možná trochu. Amazoňan modročelý není žádný řečnický génius, není to žako. Pár slov, zvuky atd., když budete mít štěstí, budete trpělivá atd. Napište si na papírek slovo, které ho chcete naučit, položte ke kleci, a kdykoliv někdo půjde kolem, opakujte mu to. Hodně, často, klidně, bez vzteku, že nereaguje. Třeba se to podaří.

24.7.2018 17:59
mhm2

XXX.XXX.20.88

Pokud jste chtěla řečníka tak jste si měla koupit žaka nebo amazoňana surinamského ten se vyrovná žaku. I žako se nemusí naučit mluvit jen má nějvětší talent. Je vidět že asi nemáte zkušenosti jinak by jste se tak blbě neptala.

24.7.2018 20:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Nám se začíná rozkecávat Alexandr Vousatý, má 5 měsícú. O modročelých jsem četla, že mají celkem hezkou výslovnost.

25.7.2018 20:39
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nenechte se otrávit, nemusí každý žako být nadaný na mluvení a i amazoňan se může naučit celé věty. Mluvit začne až se mu bude chtít a podle toho jak se mu budete věnovat, hlavně slova co ho budete učit neprokládejte nějakými nadávkami. Před lety učil nějaký pan Adamec svého žaka, který nechtěl mluvit větu: " Můj pán je Pepa Adamec a nic. Dodával k tomu. to je ale blbec. Potom žako na něj spustil. Můj pán je Pepa Adamec, to je ale blbec. Chce to prostě trpělivost jako u dětí, také každé nemluví na povel např v prvním roce a rozváže až později než sousedův kluk. Známý měl amazoňana a ten říkal celé jazykolamy jako "Roli lorda Rolfa hrál Vladimír Leraus". Zkuste si to říct 4 po sobě a zasukuje se vám jazyk. Amazoňan to říkal několikrát za sebou bez zakoktání.

25.7.2018 22:36
Nikýsek5

XXX.XXX.100.33

Děkuji moc, všem za odpovědi.

25.7.2018 22:38
Nikýsek5

XXX.XXX.100.33

Mám ji teprve doma týden, tak si teď zvyká.

25.7.2018 22:43
Nikýsek5

XXX.XXX.100.33

Omlouvám se za ty divné odpovědi, ale když chci text vložit, vloží se jen část textu.

26.7.2018 21:47
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Je to jako u lidí, někdo udělá Vysokou školu a jiný ani nedokončí základní, známý měl Andulku a ta uměla asi 40 slov, ale je to o trpělivosti a inteligenci daného papouška, žakové jsou hodně nadaní, sám jsem měl jednoho a za týden opakoval mé jméno, mým hlasem, uvidíte jak bude ochoten se učit.

27.7.2018 08:05
eli22

XXX.XXX.58.33

Horák lutino napsal(a):
Je to jako u lidí, někdo udělá Vysokou školu a jiný ani nedokončí základní, známý měl Andulku a ta uměla asi 40 slov, ale je to o trpělivosti a inteligenci daného papouška, žakové jsou hodně nadaní, sám jsem měl jednoho a za týden opakoval mé jméno, mým hlasem, uvidíte jak bude ochoten se učit.

Souhlasím, ale nevím, jestli je trpělivost to správné slovo. Já nikdy naše mníšky cíleně neučila mluvit tím, že bych seděla u klece a opakovala slovo do zblbnutí. Oni zkrátka odkoukali a odposlouchali všechno v chodu domácnosti. A to je právě pak super, že mluví tzv. k věci. Jeden mníšek přibližně padesát slov a zhruba dvacet celých vět, druhý zase moc velký řečník není, ale slyší písničku a hned ji zazpívá.

17.11.2020 02:29
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Fenomén českého kretenismu dosáhl již nejvyšší mety,nedá se již postoupit ani o píď...Požadovat po papouškovi manýry cirkusových kašparů je naprostým nepochopením existence těchto inteligentních tvorů...Tyto požadavky ve své stupiditě a lidské ubohosti jen dokazují mentální úroveň majitelů-nedej Bože chovatelů...Pokud navštívím některou z burz,jsem znechucen prezentací těcho ptáků již zvolenými přenoskami ale navíc nálepkami s označením "povinné doklady Cites"...Papoušci se nenarodili proto,aby si to kdejaký "nýmand" přál!Prokazatelná tupost a arogance vlastníků těchto vesměs cenných ptáků ignoruje fakt,že jedinec s prokazatelnou schopností "řeči" nepotřebuje drezůru,jelikož se časem projeví sám...To je jeho spontánní projev,který není tŕeba odsuzovat na rozdíl od hlupáků,kteŕí se domnívají že každý velký pták "musí" mluvit...Krmení papoušků je naprostým základem pro jejich kondici,která ale bez dodatečného citliveho zacházení není postačující...Z důvodu společenského druhu všech papoušků dochází k nerušení psychiky oddělených jedinců za účelem tzv."ochočení".Tento jedinec přivykne na nového druha způsobem,který je z pohledu lidského sobecký a stupidní zároveň-nelze je srovnávat s přirozrným druhem z přírody-ani náhodou ne!Sugerování stupidních lidských požadavků na papouška je pro jeho mentalitu nepochopitelné,ale z hlediska vzniklé důvěry se podřizuje,bohužel...Při vzniklém zdravotním problému v rodině-ztráta času,alergie apod. je takový pták prodán jako ten,který je příčinou problémů...Papoušek jednou fixován na původního majitele -druha,je volán zpět-bezvýsledně...Jeho zoufalé volání svého bývalého druha se projevuje stresem až do stadia syndromu sebepośkozování-je to jeho přirozená reakce v jeho bezvýchodné situaci...Křik a škubání peří jsou jen další fáze zoufalého pokusu vrátit se ke svému původnímu majiteli-nezodpovédnému darebákovi,který přivedl tohoto papouška do této bezvýchodné situace.Jen velmi dobře vybavený chovatel je schopen takového ptáka tlumit v jeho projevech stesku...Každý,kdo si pořídí inteligentního papouška by si měl zároveň dobře rozmyslet,jestli jej díky své "klekanici" doma vystaví riziku pozdějších komplikací nebo jej použije do přirozeného chovu...Za týraného psa jsou postihy,a za týraného papouška ne?Omezené dovozy nebo dokonce zákazy vývozu hlavně cenných ptáků plošně snižují chovný materiál,což je z výše uvedených problémů další pohroma z důvodu možné degenerace populace fauny u nás chovaných počtů jedinců vhodných do chovu...Budoucnost skutečných chovatelů bude tedy záviset na maloměšťáckých předsudcích a egoismu zazobaných majitelů s labilním a nezodpovdným přístupem k chovatelství jako sobeckemu jednání a kšeftu zároveň...ˇJe-li ochrana v naší přirodě na straně každé pěnkavy ,je načase řešit tyto nemravné zásahy do populace papoušků komisí EU také...Osobně se pod tyto dokumenty podepíši...Řimák

18.11.2020 09:43
forpus

XXX.XXX.254.201

Je mi to líto, ale ke zmiňovanému fenoménu kreténismu přispíváte svými příspěvky zde na diskusním fóru i Vy. Proč tolik nenávisti a zla? Proč ta strašná zatrpklost? Ptají se zde obyčejní milovníci zvířat, začínající zájemci o chovatelství, hledají radu, pomoc, rádi se přizpůsobí a vezmou si zkušenosti druhých k srdci. Tak je k tomu třeba přistupovat, slušně vysvětlovat, pomáhat. Co si kdo vezme od Vás? To se mají všichni zastřelit, na všechno se ti, co nemohou ovlivnit světaběh, mají vykašlat? Přečtěte si svoje starší příspěvky na diskusním fóry ifauny. Já si je pročetl a nemám z toho dobrý pocit. Když nedokážete smysluplně a jednoduše poradit, tak prosím važte slova, zhluboka se nadechněte, vraťte se k počítači za hodinu, až vychladnete. To by Vám poradil psycholog. Já jako zoolog Vám radím, abyste si pročetl své dedukce a zvážil, kde jste přestřelil, kde píšete smyšleniny a čím přispíváte ke zlepšení stavu.
Hodně radosti z ptáků a klid v duši přeje Martin Smrček

18.11.2020 10:41
jf97

XXX.XXX.62.86

forpus napsal(a):
Je mi to líto, ale ke zmiňovanému fenoménu kreténismu přispíváte svými příspěvky zde na diskusním fóru i Vy. Proč tolik nenávisti a zla? Proč ta strašná zatrpklost? Ptají se zde obyčejní milovníci zvířat, začínající zájemci o chovatelství, hledají radu, pomoc, rádi se přizpůsobí a vezmou si zkušenosti druhých k srdci. Tak je k tomu třeba přistupovat, slušně vysvětlovat, pomáhat. Co si kdo vezme od Vás? To se mají všichni zastřelit, na všechno se ti, co nemohou ovlivnit světaběh, mají vykašlat? Přečtěte si svoje starší příspěvky na diskusním fóry ifauny. Já si je pročetl a nemám z toho dobrý pocit. Když nedokážete smysluplně a jednoduše poradit, tak prosím važte slova, zhluboka se nadechněte, vraťte se k počítači za hodinu, až vychladnete. To by Vám poradil psycholog. Já jako zoolog Vám radím, abyste si pročetl své dedukce a zvážil, kde jste přestřelil, kde píšete smyšleniny a čím přispíváte ke zlepšení stavu.

Rád čtu diskuzní příspěvky p Římáka, dle mě rozumí přírodě víc než nějaký zoolog, že by samozvaný. Zoologu mohl by jste mi mi zde napsat kde p. Římák v této diskuzi přestřelil nebo napsal smyšleninu, dle mě co slovo to pravda, můžete mi to klidně napsat i v neklidu.

alfonzo

18.11.2020 11:40
alfonzo

XXX.XXX.0.243

forpus
Dobrý den,jako zoolog zde můžete veřejnosti přiblížit třeba chov žaků a dalších papoušků na kšeft v klecích 50x50 cm v kůlně na dvoře v totálním hnoji,nebo spoustu dalších vašich praktik.Třeba jak se podkopává dům partou ukrajinců,vaše odbornost je opravdu všestranná.
Pan Římák je inteligentní, znalý člověk,že uvede některé přihroublé výrazy je čas od času nutností,aby i méně vnímaví pochopili oč se jedná.

18.11.2020 13:44
forpus

XXX.XXX.254.201

alfonzo napsal(a):
forpus
Dobrý den,jako zoolog zde můžete veřejnosti přiblížit třeba chov žaků a dalších papoušků na kšeft v klecích 50x50 cm v kůlně na dvoře v totálním hnoji,nebo spoustu dalších vašich praktik.Třeba jak se podkopává dům partou ukrajinců,vaše odbornost je opravdu všestranná.
Pan Římák je inteligentní, znalý člověk,že uvede některé přihroublé výrazy je čas od času nutností,aby i méně vnímaví pochopili oč se jedná.

Díky za reakci. Pokud se bojíte podepsat, klidně mi napište emailem a probereme to.

18.11.2020 13:53
JoPe

XXX.XXX.82.6

forpus napsal(a):

Dobrý den,
souhlasím s vaším příspěvkem, vše důležité bylo slušně a výstižně řečeno. Podstata chovatelství, radost z něj, ochota pomoci druhým...

18.11.2020 13:58
forpus

XXX.XXX.254.201

alfonzo napsal(a):
forpus

Zdravím, byl jste u mě na návštěvě, takže se známe. Bohužel nevím, o koho se jedná, škoda že umíte pomlouvat a bojíte se podepsat. Jen poznámka k žakům - mám jeden pár, voliéra je 2 a 3 m dlouhá, kombinovaná (výlet delší). Žaky jsem opakovaně odchoval, vždy pod rodiči, nedokrmuji (nekšeftuji).

18.11.2020 14:13
Zemjanek

XXX.XXX.32.66

Škoda, že začínající chovatelka musela hned sáhnout po Amozoňanovi... Třeba takový Mníšek je mnohem inteligentnější a má obrovský dar k mluvení, myslím že hned za Žakem je to nejvíce vhodný papoušek na mluvení. Jako další plus vidím velikost a daleko menší náročnost. Proč do začátku hned takhle náročného papouška? Protože se mil líbí? Co slečna ví o agresivitě, která zrovna u AM je celkem dost častá? Za půl roku bude bůhví kde, protože nebude mluvit, začne se škubat a napadat okolí, třeba. Takhle to většinou končí. Snad to nebude i tento případ.

18.11.2020 17:06
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Zemjanek napsal(a):
Škoda, že začínající chovatelka musela hned sáhnout po Amozoňanovi... Třeba takový Mníšek je mnohem inteligentnější a má obrovský dar k mluvení, myslím že hned za Žakem je to nejvíce vhodný papoušek na mluvení. Jako další plus vidím velikost a daleko menší náročnost. Proč do začátku hned takhle náročného papouška? Protože se mil líbí? Co slečna ví o agresivitě, která zrovna u AM je celkem dost častá? Za půl roku bude bůhví kde, protože nebude mluvit, začne se škubat a napadat okolí, třeba. Takhle to většinou končí. Snad to nebude i tento případ.

Mě přivezla paní tříměsíčního Žaka i s klecí ,že ho mám prodat, ptal jsem jsem se proč .Odpověd´?Zjistila že dcerka má alergii na peří, proč si nekoupila Andulku. Klec 7000Kč papoušek s papíry 15000Kč. Nakonec jsem ho prodal i s klecí za 12000 Kč .Bohatí lidé nevědí co s penězi a zvířátka si většinou pořizují pro návštěvy. Je to hrůza.

18.11.2020 18:50
kkki

XXX.XXX.54.213

forpus napsal(a):

Zdravím Vás a plně s Vámi souhlasím.K.

19.11.2020 11:43
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Omlouvám se všem,kterých se můj komentáŕ z jakéhokoliv důvodu dotkl,nebyl cílen do chovatelské obce,ale korespondoval s velmi špatnými mezilidskými vztahy u nás...Absence morálky a mravních hodnot byla 40 lety vlády jedné strany zkorumpována do té míry,že do dnešních dnů se lidé bojí všeho,ani sami neví "čeho"!Kdo neprojevoval dostatečnou loajalitu z minulostí,ten "nebyl"!Ten nestudoval,ten proto nezískal titul,nezískal dobré místo,nezískal dobrý plat,nezískal tudíž ani dobrý důchod-nemám pravdu,pravdomluvní chovatelé?Proto nemíním diskutovat s těmi "vzdělanými",já pocházím z rodiny véřících rodičů a jejich jedinným zločinem byla víra-děkuji vám moji rodiče za tento dar víry,že jsem neskončil jako ubohý kolaborant v bílém plášti...Uvedl jsem svůj názor,na který má kaźdý právo,a ten,který se mnou nesouhlasí,nemusí reagovat,napsal jsem to srozumitelně?Můj komentář se týkal jedinců,kteří vidí v živém tvoru příležitost k výdělku,nic více,ale také nic méně...Je naprosto lhostejné o jaké živé tvory se jedná...Nemíním diskutovat se "zoology",kteří ve svých prostorách drží tvory,kteŕí rozhodně nemají dobré podmínky z hlediska svých přirozených potřeb,ani bych se touto profesí neobhajoval,není vůbec čím...Jsem odpůrcem kastrace psů,kteří se rodí vybaveni jako psy-nikoliv jako mrzáci...Každý zásah do jeho organismu /alibisticky zvaný "zdravotní"/jej činí zmrzaćeným tvorem-ztráta jeho libida jej činí "nepsem",tudíž kryplem...Nesouhlasím s tzv."vědeckými" zásahy ve formě obojků,sond,senzorů,batohů a dalších ponižujících zásahů do źivých tvorů za úćelem monitoringu těchto zvířat a jejich způsobu života...Lidský intelekt kompromituje samotného člověka v používání těchto primitivních prostŕedků-člověk má jiné možnosti pro studium živých tvorů...Nesouhlasím s dokrmováním papoušků,kteří jsou nuceni podstupovat tuto drezůru za účelem kšeftu...Tito ptáci jsou jednou provźdy vyřazeni z přirozeného chovu-konćí často jako ubožáci napodobni si svým druhům...Nesouhlasím s žádnou formou velkochovů,které postrádají kontakt s osobou pećující o své svěřence...Živý tvor může hladovět,ale tím netrpí,jeho trauma vzniká drezůrou a necitlivým zacházením...Nebyl jsem v cirkuse od té doby,co jsem viděl medvěda jezdit na kole!!!Nebudu se zde zmiňovat o mizerných chovatelských vztazích,které jsou ve svých důsledcích až nepochopitelné...Za ztrátu 500,-Kč jsou narušeny celoživotní vztahy-to je jen jeden případ z mnoha...Kritizující mé komentáŕe by měli z pohledu sebereflexe naučit se chápat komplexně problémy,které se odráźí v źivotních podmínkách na celé populaci a jsou dokonce ovlivńovány dost podstatně "nechovatelskou" skupinou populace...Svoboda neznamená cenu chleba,ale dobrovolnou sounáležitost s ostatními,zdravé povědomí o zákonech a spravedlnosti-v této oblasti musíme ujít ještě kus cesty,pokud je někdo peskován za jiný názor...Nikdy jsem se za nikoho neskrýval,nikdy jsem neprosil o protekci,nikdy jsem se také na rozdíl od kolaborantů nikoho nebál,mé IQ 140 je dostatečným argumentem pro toho,kdo netoleruje jiný názor-mé argumenty jsou doloženy životními zkušenostmi,takže já se z názoru jistých "zoologů" nepodělám...Jen lituji "admina" za zbytećnou námahu sledovat to,co přesahuje mantinel seriózní debaty...Přeji všem hodně komentářů,ať jsou jakékoliv...Slibuji,že budu vźdy prezentovat jen a jen své názory,bez útočných komentáŕů jiných...Řimák

Přidejte reakci

Přidat smajlík