Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Dobrý den nabízím zde odchov výstavních andulek...
500 KčDobrý den mam 11 andulek a zhruba pred mesicem sem si koupila od chvatele 2 duhove andulky, jedna z nich mi dnes spinkala na zemi nechodi ani neleta nepapa vcera spinkala ale, letala papala. dnes uz jen spi a sedi jsou ji asi 3mesice a dala sem ji knobalmin ve strikacce, cesnek.Muj veterinar se odstehoval, p.necasova je na dovolene a bude dostupna az pristi tyden, pani hajkova mi nebere tel a je i celkem draha po posledni navsteve 2000 kc, mam akorat 500 a vyplata az 15.ho muzete mi prosim nekdo pomoci bojim se o ni dekuji moc za odpoved.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Kremace vyjde levneji...
Tak to vam moc dekuji za radu, pane simon123...vidim ze ste tu sami chytry hlavy co se opravdu vyznaj v danem oboru... prejdete radeji do skupiny s dementnimi detinskymi nazory co si prijdou strasne legracni treba odsad nekam uplne do pric jestli vubec neco takoveho pro vas existuje...nejlepe nikam nelezte...ste opravdu jednicka chtela bych vas za veterinare..myslela jsem neco do tech 500kc myslim ze antibiotika a nejaka probiotika stoji snad prave tolik s osetrenim u meho byvaleho veterinare ktery se odstehoval... nemohla jsem nikoho sehnat jak jste mozna zde cetli, a na ptackovi mi zalezi je to nas milacek a jsou mu teprve tri mesice a mame k nemu velky vztah byla hrozne sikovna vcera normalne litala i papala byla to jen prosba nestala sem o vysmech...a vam bych taky prala kremaci, ale vaseho vlastniho ptaka nashle...mimochodem byla jsem na praze 7 u jineho p. vet na doporuceni znamym byl velice ochotny a choval se velmi mile dostala jsem antibiotika instrukce vytaminy atd, stalo me to 200kc a ptacek se trosku zlepsil bohuzel nevim zda se dozije rana coz vam jiste udela radost p. simon...a pane chovatelau. asi mate pravdu...mam pocit ze vsem, uz ani nezalezi na tom jak je danemu tvorovi ale co z toho vytezi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Tak si najdete lepsi placenou praci at muzete casteji navstevovat veterinare a nefnukejte ze nemate penize. A ti co vam tak horlive budou pritakavat at vam pomuzou.
Pane simone, nepřeji vám nic zlého. Nicméně i vám se může stát, že se vám stane nějaká nepříjemnost, její průběh nebudete moct nijak ovlivnit a ještě navíc se najdou lidé, kteří to budou bagatelizovat a dávat najevo posměch za starost a nedejbože projevení citu (ať už vůči zvířeti nebo čemukoliv jinému). Jistě to s takovou "podporou" budete zvládat mnohem lépe.
Reakce typu simon mne na fóru milovníků exotického ptactva pořád překvapují - takový ten postoj typu andulka za nic nestojí, mazlíci za nic nestojí, lepší je to zabít než léčit...blablabla. Vždycky mne tak napadá, jaký je přínos toho daného diskutujícího pro společnost, a zda by byl na sebe taky tak objektivně nemilosrdný v případě nějakého vlastního zásadního onemocnění. Ale vzhledem k přetíženému zdravotnictví asi ne, že?
Zadavatelce přeji, ať andulka přežije a nakonec to zvládne, ať už s podporou veta nebo bez. Hodně štěstí
saola
napsal(a):
Pane simone, nepřeji vám nic zlého. Nicméně i vám se může stát, že se vám stane nějaká nepříjemnost, její průběh nebudete moct nijak ovlivnit a ještě navíc se najdou lidé, kteří to budou bagatelizovat a dávat najevo posměch za starost a nedejbože projevení citu (ať už vůči zvířeti nebo čemukoliv jinému). Jistě to s takovou "podporou" budete zvládat mnohem lépe.
Reakce typu simon mne na fóru milovníků exotického ptactva pořád překvapují - takový ten postoj typu andulka za nic nestojí, mazlíci za nic nestojí, lepší je to zabít než léčit...blablabla. Vždycky mne tak napadá, jaký je přínos toho daného diskutujícího pro společnost, a zda by byl na sebe taky tak objektivně nemilosrdný v případě nějakého vlastního zásadního onemocnění. Ale vzhledem k přetíženému zdravotnictví asi ne, že?
Zadavatelce přeji, ať andulka přežije a nakonec to zvládne, ať už s podporou veta nebo bez. Hodně štěstí
Naprosto s vámi souhlasím, nechápu tak nevraživé reakce, snad jsme na foru kde by nás měla spojovat láska k přírodě, k exotům a ne se navzájem urážet,.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si najdete lepsi placenou praci at muzete casteji navstevovat veterinare a nefnukejte ze nemate penize. A ti co vam tak horlive budou pritakavat at vam pomuzou.
Váš nazor me vubec nezajima nehledala sem levneho veterinare jen sem zminila ze pani hajkova mi napsala posledne veci za 2000, ktere sem se ani nemohla dovolat.. napsala sem ze ted mam jen 500 a myslim ze do moji fin.s. zrovna vam neni vubec nic nefnukala sem tu kvuly penezum ale kvuly male andulce a o tom tahle diskuze snad je... A zaroven bych byla ochotna klidne 15ho zaplatit zbytek snazim se ji jen pomoc sakra!ale myslim ze vas nazor by byl stejny a bude... nechci ani videt co vy tu sekate za paseku ostatnim lidem, zamyslete se trosku to jste tak neprejici clovek..ja sem minuli mesic byla sama nemocna a tolik penez zkratka ted nemam, ale porad je vam do toho houby a vubec jste mi neporadil jen se tu usklibl a velmi rad dohadujete.Uz vam ani nebudu odpovidat ste hloupej clovek..A koukam jak tu ostatni pisou asi vas nazor spoustu lidi taky nesdílí ja vam vubec nic hezkeho nepreju mejte se osklive jako doposud pokud prejete lidem jen spatne veci a okamzite soudite mel byste navstivit psichyatrii...
Dobrý den u vetrinare uz jsem byla vcera moc vam dekuji za radu jste jediny ktery se mi tu snazil alespon poradit psala sem to tu byla jsem u pana Miroslava Řeháka na Praze 7 dal mi atb a vitaminy a instrukce..Bohuzel andulka se nejlepší a neprijima potravu ani vodu porad spinka a sedi na dne, dokonce zacala mit nejake zaskuby hlavou a uz nedokaze stat na nohou takřka leži ale stale dycha davam ji strikackou od rana jidlo na dokr. protoze nejedla od vcera nejspise od rana ale ani to nesezvyka nepolkne vyplive to ven nebo drzi v zobaku a usne nevim si uz rady..kazdopadne to asi take zkusim dekuji.
Důležité je aby byla aspoň schopna něco vypít...nebyla tím dehydrovaná. Veterinář jí nepodal nic?
Mohl jí aspoň píchnout injekci na zavodnění...nahřívejte ji a podávejte atb. Snad to dobře dopadne a andulka se z toho dostane, ale spíše počítejte s tou horší variantou.
Držím pěsti a dejte vědět...
Ne pan doktor ji nic nepichl vodu ji davame take strikackou s vitaminy ale take to nechce, stejne jako jidlo je to slozite.Doufam ze aspon neco z toho pozrela pred chvily sem ji umyla zadecek kaka zlutou vodu s tmavymi hnedymi fleky a bublinky zobacek ma plnej jidla ale nezvyka takze to na vecer asi nejak vycistime vodu davam vzdy pri jidle i po snazim se atb davam..
To je vajicko s piskotem a mrkvi co delal partner, kdyz nejedla.Krmim andulku'.Normalne jedla versele lagu ovo.zel, klicene atd, ted ji davam antibiotika vodu s vitaminy nutribirda21 svitim na ni lampičkou pisek ma a dokonce i uhli.ale nic nepozre je totalne vyrizena uplne z nenadani...toho birda mi dneska spapala strasne malo vsechno vyfukuje,..
1Miláček1
napsal(a):
To je vajicko s piskotem a mrkvi co delal partner, kdyz nejedla.Krmim andulku'.Normalne jedla versele lagu ovo.zel, klicene atd, ted ji davam antibiotika vodu s vitaminy nutribirda21 svitim na ni lampičkou pisek ma a dokonce i uhli.ale nic nepozre je totalne vyrizena uplne z nenadani...toho birda mi dneska spapala strasne malo vsechno vyfukuje,..
Dokrmovačka musí mít určitou teplotu jinak vám ji nevezme.Nejlepší je zkoušet teploto na hřbetě ruky, nesmí pálit ani studit.
1Miláček1
napsal(a):
Zemřela.
Dobrý den,
za ty roky co chovám papoušky tak z 99,999% když papoušek má už takovéto příznaky je pozdě se pokoušet ho vyléčit protože to je konečná fáze, kdy je lepší toho papouška nechat důstojně odejít nebo mu to ulehčit. Nezlobte se, ale zbytečně jste mu prodlužovala trápení. Papoušek nezná nemoc, proto je důležitá prevence, jak už se načepejří je už většinou pozdě. Dnešní doba a nezlobte se přijdete mi jako jasný příklad je plná přecitlivělejch lidí, kteří z chovu dělají srdcerivný drama. Chovatelství je o přírodě a příroda si sama musí dělat určitou selekci, aby byla zdravá slabé kusy bohužel nevydrží, může se nám to nelíbit, ale je to prostě tak. Ale na druhou stranu Vám dávám palec nahoru za to co jste všechno zkusila to dokážu ocenit.
Já osobně mám opravdu velké výhrady k veterinářům, většina neumí říci že je konec a léčí. On je ten který musí dát impuls, že další léčba je jen trápení, je študovaný, majitel vystrašený, často upnutý na svého miláčka a chce léčit za každou cenu, holt prachy jsou často na prvním místě. Čtu to tu často, ptáci, psy, hlodavci...no vet mu něco píchnul, nechal jsem tam 500Kč a do dvou dnů bylo po něm. Jasně že je vet a vet, někteří jsou luxusní a jiní až skoro odpad. Frodik to shrnul jasně. Nenechte své chovance trpět a včas je pošlete na druhý břeh.
Chovám exoty asi tak 45 roků. Víte kolik se mi podařilo zachránit takto náhle nemocných ptáků? Možná ta sotva dva. Jo, úrazy jsou nadějnější. To zvládám mnohem lépe. Chtěl bych upozornit na to že i veterináři mají úspěšnost léčení nemocných ptáků minimální. Honoráře za takovou léčbu bývají velmi vysoké. Obyčejně pták uhyne. Ovšem zkušenost jak známo je nesdělitelná. Každý veterinář to ale má jako živobytí a z toho vycházejme.
york
napsal(a):
Já osobně mám opravdu velké výhrady k veterinářům, většina neumí říci že je konec a léčí. On je ten který musí dát impuls, že další léčba je jen trápení, je študovaný, majitel vystrašený, často upnutý na svého miláčka a chce léčit za každou cenu, holt prachy jsou často na prvním místě. Čtu to tu často, ptáci, psy, hlodavci...no vet mu něco píchnul, nechal jsem tam 500Kč a do dvou dnů bylo po něm. Jasně že je vet a vet, někteří jsou luxusní a jiní až skoro odpad. Frodik to shrnul jasně. Nenechte své chovance trpět a včas je pošlete na druhý břeh.
Máte můj naprostý souhlas. Mám stejnou zkušenost. Lidé se někdy příliš citově vážou na chovaného papouška a téměř ho polidšťují. (papáníčko, spinkáníčko, kakáníčko) Bože, co je moc to je moc. Mám samozřejmě také docela citový vztah k chovaným exotům a když něco uhyne nebo vidím, že už je to špatné, je mi to velmi líto. A to upozorňuji, neberu jako finanční ztrátu. Když máte možnost sledovat třeba v TV nějaké přírodopisné filmy, zjistíte, že život a smrt je naprosto přirozená věc i když přiznám se, když vidím ve filmovém záběru jak lev zabíjí mladou antilopu nebo nějaké jiné zvíře, také se mi to hodně dotýká. Byl jsem například na trzích na středním východu a viděl jsem podřezávání jehňat přímo na místě. Je to pro člověka mého ražení opravdu drasťák. Mazal jsem rychle pryč. V chovatelství exotů toto dělat nemusíme ale usnadnit mu odchod je asi docela rozumné. Někdy kdo to zažil si říká, proč toto nejde usnadnit třeba těžce nemocnému člověku u kterého je jasné, že se blíží konec. Jinak paní přeji jen to nejlepší a myslím, že je to jinak hodný člověk.
Uživatel s deaktivovaným účtem
když ono je to těžké. těžce nemocná andulka, což zvíře, které sedí na dně klece a "spinká" je, by šlo možná zachránit, kdyby se na něj vrhl vrchol medicíny. to ale znamená vybavené pracoviště, kde udělají odběr krve a biochemické a hematologické vyšetření na místě z kapky krve, kde je prostě možnost určit hned, co ptáčkovi přesně je, jaké to má výhledy do budoucna a kde je možné ptáka hospitalizovat, podávat tekutiny do žíly... a i tak nikdo nemůže zaručit, že se to povede.
a tento přístup je nekompatibilní s tvrzením "mám jen pětistovku". za to se nedá vymyslet nic víc, než nějaký vitamíny jako placebo pro majitele. v tom případě je lepší s tím ptáčkem rovnou švihnout, nebo ho za tu pětistovku nechat utratit, to se vejdete.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
A ja zase jsem ten nehorsi, ale udelam vyjimku kdyz si pani prijede daruji ji andulku jakou si vybere z nekolika moznosti,.a k tomu zdarma i krmeni.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
když ono je to těžké. těžce nemocná andulka, což zvíře, které sedí na dně klece a "spinká" je, by šlo možná zachránit, kdyby se na něj vrhl vrchol medicíny. to ale znamená vybavené pracoviště, kde udělají odběr krve a biochemické a hematologické vyšetření na místě z kapky krve, kde je prostě možnost určit hned, co ptáčkovi přesně je, jaké to má výhledy do budoucna a kde je možné ptáka hospitalizovat, podávat tekutiny do žíly... a i tak nikdo nemůže zaručit, že se to povede.
a tento přístup je nekompatibilní s tvrzením "mám jen pětistovku". za to se nedá vymyslet nic víc, než nějaký vitamíny jako placebo pro majitele. v tom případě je lepší s tím ptáčkem rovnou švihnout, nebo ho za tu pětistovku nechat utratit, to se vejdete.
Dobrý den v zacatku mate sice pravdu ale sama jste uvedla ze ani ta hospitalizace nekdy nestaci, za druhe andulky take nechovam par dni a uz mi jedna zemřela nejspise na stáří, a bylo videt ze je delsi dobu v neporadku padala prestavala letat.Bezela jsem ihned na veterinu p. doktorka mi rekla ze vypada uplne v poradku nalehala jsem na cokoliv penez sem mela dost a take sem tam nechala kolem 3500tis kde mi dali opet antibiotika vzali si trus v kterem pry nic nevidela, dostala injekci a probiotika a neco navic nejake vitaminy..druhy den zemrela ve veku 9let..A na teto duhove andulce nebylo do dne kdy jsem napsala nic videt byla naprosty cert papala hrala si na tom ze andulka pres den zavre obcas ocicka a pak zase zlobi nevidim nic spatneho zkratka nebylo nic poznat..druhy den mi zemrela v rukach..A lituji ze sem se tu vubec vyjadrila o penezich vubec mi o ne neslo mohla jsem klidne doplatit pozdeji nebo si pujcit zkratka sem tu jen popsala svou situaci.Kazdopadne vsem moc dekuji ze meli tu snahu mi poradit jinak je chovam jako domaci mazlicky tak se mozna chovam precitlivjeji ale proste to tak mam..