Jak se snášejí holoubci diamantovi a pasovnici dlouhoocasi?

Pásovník dlouhoocasý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2018 15:12
tf

XXX.XXX.183.26

Myslíte, že by to mohlo fungovat v kleci 80x80x65 cm? Je mi jasné, že to bude na hraně. Uvažuju samozřejmě po jednom páru od každého druhu. Děkuji.

6.8.2018 18:21
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tf napsal(a):
Myslíte, že by to mohlo fungovat v kleci 80x80x65 cm? Je mi jasné, že to bude na hraně. Uvažuju samozřejmě po jednom páru od každého druhu. Děkuji.

Podle mé zkušenosti ano. Pásovníkům budku nebo nějakou kukaň, holoubkům košík, ani moc navystýlají. Jen budou rozhrabovat proso zobákem, jako všichni holubi a zrní bude na zemi.

6.8.2018 18:25
tf

XXX.XXX.74.133

Mockrát děkuji za názor. Čekal jsem, že mne poženete sukovicí. Ale ona ta klec zase není tak malá a navíc tuším, že pásovníci nejsou zrovna bezbranní, ale nikdy jsem je neměl.

To samečka amadiny Gouldové mi kdysi utloukl holoubek ve voliéře 1,5x2x1 m, protože mezi nimi došlo ke konfliktu, když sháněl holoubek stavební materiál a sameček amadiny mu echtěl uhnout. Od té doby po něm šel. :( Myslel jsem tehdy, že jsou holoubci mírumilovní.

7.8.2018 17:24
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

když máte takovou zkušenost z voliéry tak nechápu, proč je chcete namačkat do malé klece, Tam budou mít ještě menší možnost úniku před útočícím ptákem. Neříkám, že také nedělám chyby, ale je škoda ptáků, když je opakujete.

7.8.2018 17:33
tf

XXX.XXX.74.133

1) Guldy mi přijdou bezbranné.

2) Slyšel jsem o zebřičce, která oškubala holoubka. Tak si vyberte.

3) S pásovníky nemám zkušenost. Myslel jsem, že jsou dravější, proto se ptám.

4) Už si nepamatuji, kolik bylo v té voliéře guld, ale spíš to bylo tím, že holoubkovi se zalíbil konkrétní klas senegalského a myslel si, že ho použije na stavbu.

7.8.2018 18:22
lupus4

XXX.XXX.27.95

tf napsal(a):

To je tak JEN na pásovníky, holoubci mi v podobných rozměrech nehnízdili...

7.8.2018 20:09
tf

XXX.XXX.74.133

Já měl kdysi holoubky samostatně (v=50)x70x70 cm v menší kleci a mláďata byla od nich. Nicméně děkuji za názor.

8.8.2018 20:14
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

lupus4 napsal(a):
To je tak JEN na pásovníky, holoubci mi v podobných rozměrech nehnízdili...

Každý máme svoji zkušenost u jednoho to jde, u druhého ne. jako u lidí.Ta klec je malá. Kdo chováte ty ptáky desítky let, zjistíte, jak málo o tom víte.
Jen dodám, že kdyby chtěl člověk založit rodinu a čekal na standarrtní podmíky, tak národ vymře. To není návod k nezodpovědnoisti, ale ke skromnosti.
Začátečníkům přeji, nenechte se odradit. Čistá voda, pestré krmení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík