Pasovnik dlhochvosty

Prodám Pásovníka dlouhoocasého - Viac info na uvedenom telefónnom čisle 090...
500 Kč
tf
napsal(a):
Myslíte, že by to mohlo fungovat v kleci 80x80x65 cm? Je mi jasné, že to bude na hraně. Uvažuju samozřejmě po jednom páru od každého druhu. Děkuji.
Podle mé zkušenosti ano. Pásovníkům budku nebo nějakou kukaň, holoubkům košík, ani moc navystýlají. Jen budou rozhrabovat proso zobákem, jako všichni holubi a zrní bude na zemi.
Mockrát děkuji za názor. Čekal jsem, že mne poženete sukovicí. Ale ona ta klec zase není tak malá a navíc tuším, že pásovníci nejsou zrovna bezbranní, ale nikdy jsem je neměl.
To samečka amadiny Gouldové mi kdysi utloukl holoubek ve voliéře 1,5x2x1 m, protože mezi nimi došlo ke konfliktu, když sháněl holoubek stavební materiál a sameček amadiny mu echtěl uhnout. Od té doby po něm šel. :( Myslel jsem tehdy, že jsou holoubci mírumilovní.
1) Guldy mi přijdou bezbranné.
2) Slyšel jsem o zebřičce, která oškubala holoubka. Tak si vyberte.
3) S pásovníky nemám zkušenost. Myslel jsem, že jsou dravější, proto se ptám.
4) Už si nepamatuji, kolik bylo v té voliéře guld, ale spíš to bylo tím, že holoubkovi se zalíbil konkrétní klas senegalského a myslel si, že ho použije na stavbu.
lupus4
napsal(a):
To je tak JEN na pásovníky, holoubci mi v podobných rozměrech nehnízdili...
Každý máme svoji zkušenost u jednoho to jde, u druhého ne. jako u lidí.Ta klec je malá. Kdo chováte ty ptáky desítky let, zjistíte, jak málo o tom víte.
Jen dodám, že kdyby chtěl člověk založit rodinu a čekal na standarrtní podmíky, tak národ vymře. To není návod k nezodpovědnoisti, ale ke skromnosti.
Začátečníkům přeji, nenechte se odradit. Čistá voda, pestré krmení.