Názor na společné umístění korely, neof. modrohlavé a kanárů.

Neoféma modrohlavá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2018 18:19
bayka

XXX.XXX.0.70

Zdravím, chtěl bych znát váš názor na společné umístění viz. nadpis. Mám výlet d/š/v 3m x1m x 2m, plus zálet 1,5m x 1m x 2,2m, kde mám Neof. Modrohlavé s letošním odchovem.1,1,6. Chovnou sezonu ukončím odstraněním budky a chtěl bych k nim přidat letošní páru Korel a páru kanárů, popřípadě příští jaro zkusit společný chov. Samozřejmě časem mladé neofémy přemístím a zůstane voliéra obsazena 1,1 N. Modrohlavá,1,1 Korela a 1,1 Kanár. Předem děkuji za vaše názory.

14.8.2018 18:27
parrotsfan@seznam.cz

XXX.XXX.231.33

Dobrý den, tuto kombinaci druhů mám také (ještě se zebřičkami) a neměl jsem problém.

14.8.2018 18:39
bayka

XXX.XXX.0.70

parrotsfan@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den, tuto kombinaci druhů mám také (ještě se zebřičkami) a neměl jsem problém.

Děkuji za Váš názor.

15.8.2018 18:46
bayka

XXX.XXX.0.70

Žádné jiné názory?

Neregistrovaný uživatel

15.8.2018 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

A jaky chcete znat nazor?nazor skusenych chovatelu je takovy ze jakykoliv spolecny chov je casem neuspesny.Dudis chovat po paru i obycejne korely, Zacatecnici vam napisi ze lze, oni to tak maji ale kratkodobe.

15.8.2018 22:22
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A jaky chcete znat nazor?nazor skusenych chovatelu je takovy ze jakykoliv spolecny chov je casem neuspesny.Dudis chovat po paru i obycejne korely, Zacatecnici vam napisi ze lze, oni to tak maji ale kratkodobe.

16.8.2018 05:45
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Naprosto přesné, jen bych ještě dodal.že každý pták je jiný-jako u lidí.
Jedni se snesou a jiní ne a to i u stejného druhu.Pravidlo není nic, univerzální rada neexistuje. Při pokusech můžete také o nějaké ptáky přijít.
Všechny tyhle společné voliéry jsou sice pěkné, ale z dlouhodobého hlediska dojde k problémům dříve či později. Stačí rozmnožovací pud a problémy jsou na světě. To co šlo půl roku, již nejde.

16.8.2018 06:36
emill

XXX.XXX.130.182

Dobrý den,
názory chovatelů se liší. U společných voliér jde hlavně o prostor, rozčlenění voliéry (voliéra se dvěma bidly je vážně nevhodná), větší množství budek, volby druhů a hlavně o pozorování. Měl jsem a mám společnou voliéru. Když se nějaký jedinec začal chovat agresivně, pozoroval jsem do jaké míry a na jaké jedince se zaměřuje a případně byl oddělen. Ve společné voliéře mi hnízdí (i hnízdilo) 80% osazenstva. Za mě korely, neofémy a kanáři v pohodě. U společných voliér hlavně platí, že co funguje u jednoho, nemusí fungovat u druhého. Měl jsem 3 roky samostatně kardinály šedé a neměl jsem u nich ani vejce. Každý říká, že musí být samostatně, jinak samec všechny napadá a potřebují klid. Letos jsou ve společné a na 3 hnízda 6 mladých. Samec odežene ostatní obyvatele jen od hnízda, jinak je klid. Chce to pozorovat, pozorovat, pozorovat a mít i štěstí při výběru chovanců. Ale co Chovatel, to jiný názor.

16.8.2018 07:25
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

V tak slušně velké voliéře by to mohlo vyjít a budou se snášet bez problémů. Korely jsou na tom fyzicky líp, tak bych jim dal budku co nejvýš a neofémám o něco níž, aby o ni nebyl zájem od korel. Dostatek bidel nebo větví, měnit větve na okus pro korely aby se zabavily a při krmení mladých dostatek krmení. Je pravdou, že každý pták má odlišnou povahu jako lidé. Mám křížence kanára a stehlíka na zpěv a to je takový cholerik, že napadá všechny kolem. Když jsem ho měl s rozelkami žlutolícími, tak to odnesl pochroumaným křídlem. Létá normálně, ale má ho trochu svěšené. Vůbec si ho nevšímaly, ale tak dlouho do nich vrtal, až mu ukázaly sílu svého zobáku. Teď je ve voliéře s červenokřídlými a na ty také sočí. Ti ho naštěstí ignorují.

16.8.2018 17:34
bayka

XXX.XXX.0.70

Děkuji vám všem za názory! Ať jsou takové či onaké, rád jsem si je přečetl a každý mě nějak pomohl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík