Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2018 20:05
Helakais.

XXX.XXX.239.3

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Můj andulak zničeho nic spadne v kleci a pak bez myslenkovite litá v kleci..když se mu povede vyletěl je desorientovan v prostoru léta v místnosti a neorientuje se boura..litá jako by byla tma a přitom je v místnosti světlo..všimla jsem si, že zornicky má zúžené.. Dokonce se nechá hladit a vůbec nereaguje.. Jindy by mne klovnul. Kdybych ho chtěla dát zpět na bidélko neudrží rovnováhu..má potřebu uletět musím ho držet v ruce dokud se neunavi.. Po několika minutách se tento stav změní a chová se normálně.. Litá v prostoru a orientuje se, klobe a udrží se na bidélku..dekuji za radu.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2018 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Tezko radit, nejprve se musite zamyslet jake mel podminky, je stary ale jsou i starsi.je to ruzne jako u vseho, mozna prisel jeho cas.Nekdo se dozije vysokeho veku jiny padne brzy. jak se rikavalo az dohori svicka a tomu nelze zabranit.

30.8.2018 08:27
nosfi

XXX.XXX.242.1

A jindy se orientuje i v neznámém prostoru? Někteří ptáci mohou trpět na nemoci očí a chovatel to často nepozná. Zvláště u andulky, ta má malé očko. Mrkněte, jestli nemá zákal a jestli se zornice pod světlem stahuje. Ale to stejně nevyloučí všechny možnosti.
Ale vzhledem k popisu to spíš už bude stářím. I ptáci mohou trpět něčím jako je stařecká demence. Zkuste mu vytvořit co nejlepší podmínky v kleci, aby se nemohl zranit. Podáváním kvalitní stravy a nějakými vitamíny taky zřejmě nic nepokazíte. Veterinář mi pro zesláblé ptáky doporučoval preventivně Roboran a Promotor - týdenní kůru jednou za měsíc či dva. Pokud máte v okolí dobrého veterináře, rád vám trochu odsype nebo natáhne do stříkačky. V případě chovu jednoho ptáka často nemá smysl kupovat celé balení.
Držím andulákovi palce. Snad má před sebou ještě dost pěkných let.

30.8.2018 13:55
Helakais.

XXX.XXX.197.194

Děkuji za odpovědi, zkusím se poradit v Zoo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík