Neoféma modrohlavá

Prodám Neofému modrohlavou - Prodám odchov Neofémy modrohlavé r. 6/2024 sam...
Dobrý den mohl by mi někdo poradit jestli mám pár, koupil jsem to jako pár
Děkuji za odpovědi Smutný.
fana8
napsal(a):
Dobrý den mohl by mi někdo poradit jestli mám pár, koupil jsem to jako pár
Děkuji za odpovědi Smutný.
Dobrý den,
oba ptáci jsou krožkovaní, jak vidím. Múžete napsat, jak jsou ptáci staří, jaký rok je na kroužku? Jsou oba letošní, jak dlouho je máte? ( modrý samec by mohl být i loňský možná ).
radek63
napsal(a):
Co vám není jasné? Snad vidíte, že ptáci mají min.4 - 6 měsíců s fotek, ( barva zobáku, první přepeření mají za sebou), tak o čem polemizujete? Jde o pár modrý samec, zelená samice.
Á pán je jasnovidec, z mizerných fotek poznáte u Neofém pohlavý, tak to "klobouk dolů"!
kubrt11
napsal(a):
Á pán je jasnovidec, z mizerných fotek poznáte u Neofém pohlavý, tak to "klobouk dolů"!
Zdravím,
docela by mě zajímalo, jestli víte vůbec něco o neofemách modrohlavých, jinak byste se nemohl tak hloupě ptát. Víte aspoň, jak se u přírodních liší samec od samice? Pokud ano, pak vám bude vše jasné, zvláště u ptáků, kteří mají 6 měsíců.
petajz
napsal(a):
A pán je nejspíš slepý nebo tomu nerozumí.Modrý je samec kde je i přes špatné fotky vidět bílá náprsenka.Přírodní je samička, samec by měl v tomto stáří na prsou červené fleky.
Zdravím,
jsem rád, že to panu kubrt11 napsal ještě někdo jiný. Jen bych doplnil, že na poslední fotce je vidět mimo to, co jste už napsal (v případě šestiměsíčního samce - by bylo červené peří v hrudi) typická zelená samice, jak postojem na bidle, tak výrazem, pohledem. Modrý samec je samozřejmě úplně jasný.
Zvláštní fenomén některých chovatelů určovat pohlaví ptáků dle momentálního postoje na bidle, a výrazu-pohledu na špatných nekvalitních foto!No člověk se má pořád co učit, dle tohoto není daleko doba, kdy nebude potřeba test DNA, ale bude stačit podívat se ptákovi do tváře, a kouknout jak sedí(stojí)na bidle!?To jsou věci...musím koupit silnější brýle abych nebyl slepý k nejnovějším chovatelským praktikám!
kubrt11
napsal(a):
Zvláštní fenomén některých chovatelů určovat pohlaví ptáků dle momentálního postoje na bidle, a výrazu-pohledu na špatných nekvalitních foto!No člověk se má pořád co učit, dle tohoto není daleko doba, kdy nebude potřeba test DNA, ale bude stačit podívat se ptákovi do tváře, a kouknout jak sedí(stojí)na bidle!?To jsou věci...musím koupit silnější brýle abych nebyl slepý k nejnovějším chovatelským praktikám!
Jsem rád, že si přiznáte, že se máte opravdu ještě co učit, protože o neofemách nevíte nic, zvláště po tom, co tady těmi svými výroky předvádíte.
Hodně zdaru.
radek63
napsal(a):
Jsem rád, že si přiznáte, že se máte opravdu ještě co učit, protože o neofemách nevíte nic, zvláště po tom, co tady těmi svými výroky předvádíte.
Hodně zdaru.
Děkuji za poučení, o cizokrajném ptactvu toho zřejmě za 50.let chovu ještě moc nevím, sice jsem Neofémy choval již někdy kolem roku 1970, a s docela nemalými ůspěchy, nicméně vy budete asi chytřejší, jak patrno z vašich jiných příspěvků!Vaše lekce v chovu se mě nijak nedotýká, diletantů je všude na netu habaděj, a v chovatelství, jak vidno, ještě víc!Neofémám zdar!K.
kubrt11
napsal(a):
Děkuji za poučení, o cizokrajném ptactvu toho zřejmě za 50.let chovu ještě moc nevím, sice jsem Neofémy choval již někdy kolem roku 1970, a s docela nemalými ůspěchy, nicméně vy budete asi chytřejší, jak patrno z vašich jiných příspěvků!Vaše lekce v chovu se mě nijak nedotýká, diletantů je všude na netu habaděj, a v chovatelství, jak vidno, ještě víc!Neofémám zdar!K.
Pro vaši informaci, chovám exotické ptactvo 45 let, tím bych reakci na vaše moudré a vysoce přínosné diskusní příspěvky ukončil pane K.
S chovatelským pozdravem
Kašpárek Radek.
kubrt11
napsal(a):
Souhlasím, Vaše jméno odpovídá Vaším reakcím, pane K.
Od člověka který nepozná u neofem modrohlavých samce od samice, kráká ve svých příspěvcích totální nesmysly, že by se za to styděl i desetiletý chovatel, mě váš poslední příspěvek nemůže urazit, ale vám to pořád asi nedochází, že pane blábol! Kde se asi stala chyba, nevíte? K.
radek63
napsal(a):
Od člověka který nepozná u neofem modrohlavých samce od samice, kráká ve svých příspěvcích totální nesmysly, že by se za to styděl i desetiletý chovatel, mě váš poslední příspěvek nemůže urazit, ale vám to pořád asi nedochází, že pane blábol! Kde se asi stala chyba, nevíte? K.
Pokud máte zájem o další konverzaci, napište mně interní zprávu, já se vám ozvu a můžeme vesele pokračovat dál! R.K.
radek63
napsal(a):
Pokud máte zájem o další konverzaci, napište mně interní zprávu, já se vám ozvu a můžeme vesele pokračovat dál! R.K.
Mě, na rozdíl od vás, může urazit jenom inteligent, a né diletant-pseudochovatel, který určuje pohlaví ptáků podle pohledu do jejich tváře!Žádné interní zprávy ode mě nečekejte, ty píšu jen slušným lidem, a né Kašpárkům!Už nemusíte odpovídat, nebudu nadále na vaše nejapné postřehy reagovat!Doufám, že jste to, při vaší, inteligenci, pochopil!Děkuji.K, ale né kašpárek!