Andulky 11/24 - 2/25

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 11/24 - 2/25. Výběr z více kus...
Prosím o radu, mám párek andulek - sameček, 12 měsíců a samička 4 měsíce. Jako prvního jsem měla samečka od jeho asi 10 týdnů. Bohužel je a byl dosti plachý a připadal mi smutný, dokoupila jsem tedy na četné rady samičku, že si budou víc povídat a mazlit se. Musím říct, že se trochu spřátelili, občas si probírají peříčka. Jsou ale také dosti hluční, žádné jemné štěbetání to tedy není. Snaží se překřičet jeden druhého, hlavně samička je hlasitá. Bojují o místo na houpačce, o jídlo, o hračku. Nepomáhá nabídnout pamlsek, zabavit jinou hračkou ani přikrýt klec. Manželovi pomalu dochází trpělivost, bojím se, že mě je donutí někomu věnovat. V teplém počasí je dám občas větrat na balkon, večer, když se manžel dívá na televizi, putují do jiného pokoje. To pro mne ale není řešení. Má prosím někdo nějakou radu? Moc děkuji.
Taky máme pouze jeden párek jen tak pro radost. Už vyvedli i mladé. Ale samice je hrozně uřvaná. Vždy poznáme když je venku z budky. To je řev jako blázen. Se samcem se také neustále pošťuchují, přelétají a nahání se. Myslím že je to normální chování. Máme je ale venku, takže křik nevadí.
zelenafarma
napsal(a):
Taky máme pouze jeden párek jen tak pro radost. Už vyvedli i mladé. Ale samice je hrozně uřvaná. Vždy poznáme když je venku z budky. To je řev jako blázen. Se samcem se také neustále pošťuchují, přelétají a nahání se. Myslím že je to normální chování. Máme je ale venku, takže křik nevadí.
Musím se pousmát nad výrazem "To je řev jako blázen", zvlášť, kdy se jedná o andulky.
Poslechněte si mníška, al. čínského, amazoňana, amazonka černotemenného aratingu jendaje a andulčin hlas bude rajská hudba. Komu ptačí hlas vadí, může chovat ryby, jsou absolutně tiché.
Každý papoušek má svůj hlasový projev jiný- někdo je tišší a někdo řve jak blázen. Pokud by se však neprojevovali vůbec, tak by byli jistě nemocní. Reagují i na změnu výšky tónu hlasu či na zvýšení hlasitosti u televize nebo jiných spotřebičů- chtějí to prostě přeřvat. Dojeďte se podívat k nám, zapnu vám vysavač u naší ary, ale nezapomeňte vzít manželovi pecky do uší