Hlavně děti budou chtít aby papoušek mluvil hned jinak ztratí zájem.
Napadá mně jediné řešení :
https://www.bestseller.cz/mluvici-papousek-2v1.html?gclid=Cj0KCQjw_7HdBRDPARIsAN_ltcKuPq2CYvyCNtrWNReYul-LzhuPC1b7pMudcyRjTMmnB-90reaMpzYaAr1CEALw_wcB
pajatu
napsal(a):
Dobrý den,můžete mi poradit jaký papoušek se naučí dobře mluvit a zároveň by zvládl být sám doma cca půl dne, četla jsem že žako špatně snáší samotu proto se ptám. Děkuji za odpověď.
Už vás nebaví miniprasátka a želva?
Nad andulkou neohrnujte nos, jsou na mluvení ideální - v Guinessově knize rekordů je uveden sameček andulky jako papoušek s největší slovní zásobou - přes 1600 slov - který žako to umí?
Co si děti od mluvícího papouška slibují? Jestli by jim skutečně nestačil plyšový......
pajatu
napsal(a):
Když děti chtějí mluvícího
To jsem pochopitelně pochopit - proto jsem v první odpovědi nabízel jako cenově přijatelnou, roztomilou a schopnou andulku. Měli jsme jich doma vícero a většina dobře "mluvila". Ale hodně jsme se jim věnovali. Byla ta odpověď nějak nepochopitelná, nebo chcete slyšet něco jiného?
pajatu
napsal(a):
Když děti chtějí mluvícího
Můžete uvést věk dětí? Je to důležité pro vaše rozhodnutí, pak také na váš dotaz odpovím.
Děti toho chtějí, a pak kam s tím prasátkem z bytu, jak Vám sdělil saola na základě vaší otázky v jiné diskuzi.
Malé dítě se nevydrží o nic starat, mnohdy ani desetileté, ale jsou i vyjímky a jen Vy víte, koho jste k čemu vychovala. Doporučená dokrmená andulka je to nejlepší. I žako může mlčet jako ryba, oškube se, možná i uhyne. Nakonec je to vše o penězích. U dětí se řiďte radou : Dobrého pomálu.
Jako dítě jsem toužil mít psa. Rodiče nedovolili. Sen se mně splnil až mně bylo 33 let let a měl tříletého syna.
Roky se jezdilo po výstavách, odchovávala se štěňátka. Nakonec si děti přáli malého koně a ten u nás zůstal 20 let. Ale to bylo spíš, ne že děti, ale já. A chov ptáků mě drží 45 let. Plním si dětský sen. S přáním dětí to berte stejně. Baví li Vás to, kupte si třeba kakadua, když se dětem líbí a starejte se o něj, snad Vám děti někdy pomohou
Trochu jsem odběhl od tématu, ale staří lidé bývají ukecaní, čehož jsem důkazem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
A tak radit ackoliv je to scela bezpredmetne,a ptate se proc? odpoved by byla jasna.
saola
napsal(a):
Už vás nebaví miniprasátka a želva?
Nad andulkou neohrnujte nos, jsou na mluvení ideální - v Guinessově knize rekordů je uveden sameček andulky jako papoušek s největší slovní zásobou - přes 1600 slov - který žako to umí?
Co si děti od mluvícího papouška slibují? Jestli by jim skutečně nestačil plyšový......
Nevím co to má být za narážku, prasátko stále máme a dvě želvičky také
Moudivláček
napsal(a):
Můžete uvést věk dětí? Je to důležité pro vaše rozhodnutí, pak také na váš dotaz odpovím.
Děti toho chtějí, a pak kam s tím prasátkem z bytu, jak Vám sdělil saola na základě vaší otázky v jiné diskuzi.
Malé dítě se nevydrží o nic starat, mnohdy ani desetileté, ale jsou i vyjímky a jen Vy víte, koho jste k čemu vychovala. Doporučená dokrmená andulka je to nejlepší. I žako může mlčet jako ryba, oškube se, možná i uhyne. Nakonec je to vše o penězích. U dětí se řiďte radou : Dobrého pomálu.
Jako dítě jsem toužil mít psa. Rodiče nedovolili. Sen se mně splnil až mně bylo 33 let let a měl tříletého syna.
Roky se jezdilo po výstavách, odchovávala se štěňátka. Nakonec si děti přáli malého koně a ten u nás zůstal 20 let. Ale to bylo spíš, ne že děti, ale já. A chov ptáků mě drží 45 let. Plním si dětský sen. S přáním dětí to berte stejně. Baví li Vás to, kupte si třeba kakadua, když se dětem líbí a starejte se o něj, snad Vám děti někdy pomohou
Trochu jsem odběhl od tématu, ale staří lidé bývají ukecaní, čehož jsem důkazem.
Detem je osm let, upřímně andulka se mi nelíbí
Upřímně, mě se taky andulka nikdy nelíbila. Ve 13ti jsem dostala andulku a zjistila jsem, že andulky nejsou tak nudné, jak se zdají. Byl to sameček, úplně největší miláček. Uměl mluvit tak 30 slov. No a andulky jsem si zamilovala. Já u chovu papoušků zůstávám i teď. U psa, kočky atd. Trus smrdí, řešíte, proč má průjem, atd. Zatímco u papoušků trus nesmrdí a papoušek průjem vlastně ani z těch semínek, ovoce a zeleniny nedostane. No dobře, taky občas mají průjem, ale to většinou z toho, že mají hodně ovoce, atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

forpus
napsal(a):
Vezměte si andulku. Ze samoty nebude odvázaná, ale zvládne to. Protože mezi andulkou a žakem je dlouhá bílá nemuvící linie, možná s pár vzácnými výjimkami extrémně nadaných jedinců (ne druhů!), kteří sem tak něco "řeknou", čemu snad s notnou dávkou pochopení porozumí jejich majitel.
Dobrý den. Napsat že mezi andulkou a žakem je dlouhá bílá linie je naprostý nesmysl. Měli jsme amazoňana modročelého uměl mluvit bezvadně. Dokonce dokázal mluvit v několika intonacích. Dokázal štěkat tak věrohodně že nikdo nedokázal určit zda je to on nebo sousedův pes. V současné době máme samičku amazoňana žlutokrkého která také dobře mluví a její řeč je také srozumitelná i pro cizí lidi.
pajatu
napsal(a):
Detem je osm let, upřímně andulka se mi nelíbí