Krmení pro střední papoušky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2018 17:42
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Dobrý den , potřeboval bych radu ohledně krmení pro střední papoušky . Přesněji jsou to druhy rozela pestrá, papoušek nádherný a papoušek zpěvavý. Dlouho jsem na internetu hledal jaké složení zrní pro tyto druhy je nejlepší , ale nikde jsem nenašel v jakem poměru se směsi zrnin mají míchat . Proto bych chtěl poprosit někoho zde jestli má zkušenosti alespon s jedním z těchto druhů aby mi napsal jaké zrní a v jakých poměrech svým papouškum míchá. Budu rád za každou odpověd. Díky

7.10.2018 18:02
mara35

XXX.XXX.239.89

Kupuju u firmy Granum v Opavě přimo ve výrobně směs pro korely 25 kg pytel za cca 520kč směs čistá žadný prach
dávám ho i horákum a barnardům
http://www.granum.cz/24-korely

7.10.2018 19:23
pavka.L

XXX.XXX.201.4

děkuji za odpověd , ale krmení bych si chtěl míchat sám takž by mě spíš zajímalo přesné složení, děkuji

7.10.2018 19:33
Malo-Chovateľ

XXX.XXX.216.199

Dobrý večer, ja si krmivo miešam sám. Kúpim proso, ovos nahý, ovos nelúpaný, slnečnicu a kukuricu a pšenicu. Občas keď zoženiem aj iné zrniny tak dávam aj tie ale väčšinou sú to tieto. A miešam to tak aby proso tvorilo väčšinu krmiva, ovos a pšenicu dávam o niečo menej a slnečnicu a kukuricu toľko aby tvorila len max 15 až 20 % celkového krmiva.
Predovšetkým v zime a pri preperovaní slnečnicu a kukuricu pridávam dodatočne viac. A sledujem každý deň koľko z čoho ostane a tak viem ktorému páru čo chutí viac.
Presnejšie zloženie vám nepoviem pretože to miešam tak aby sa to podobalo tomu čo sa predáva už namiešané.

7.10.2018 21:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pavka.L napsal(a):
Dobrý den , potřeboval bych radu ohledně krmení pro střední papoušky . Přesněji jsou to druhy rozela pestrá, papoušek nádherný a papoušek zpěvavý. Dlouho jsem na internetu hledal jaké složení zrní pro tyto druhy je nejlepší , ale nikde jsem nenašel v jakem poměru se směsi zrnin mají míchat . Proto bych chtěl poprosit někoho zde jestli má zkušenosti alespon s jedním z těchto druhů aby mi napsal jaké zrní a v jakých poměrech svým papouškum míchá. Budu rád za každou odpověd. Díky

Malo-Chovatel Vám dal dobrý návod. Jen dodám, že kdysi kolem roku 1978 jsem krmil rozely pestré a penanty jen prosem, ovsem a slunečnicí, jablko, trochu mrkve, pampeliška a pod. Někdy dětský piškot, namočený rohlík při odchovu a trochu vaječné míchanice. V zimě slunečnice 50%, zjara skoro žádnou, ale oves 70 %. Budky plné mladých Celoročně venku se zděným prostorem, kde mrzlo. Dnes jsou asi rozely přešlechtěné a je to už s krmením někdy věda.

Pap. zpěvaví se spokojí s prosem, ovsem, slunečnice ani ne pětinu celodenní dávky. Nyní je rozmazluji, dostanou, co zbyde od amazoňanů v krmítkách. Plné budky po pěti mladých. Mám je jen pro podívání, ani nekroužkuji. Nejsou to žádní mrzáčci. Voliéry 4 m.

Přidejte reakci

Přidat smajlík