Korely

Prodám Korelu chocholatou - Nabízím k prodeji korely chocholaté. Rok naroze...
Dobrý den,poradí prosím někdo jak se říká této mutaci? Koupila jsem ji na burze a od chovatele jsem se dověděla jen,že matka byla bílá ( černé,červené oko nevím) a otec bělohlavý ( straka,perlostraka nevím)Mě4 mladé a všechny podobně zbarvené.Jsou jí cca 4-5 měsíců.A ještě jedna otázka jaké pohlaví může byt( má zespodu pruhy na ocase) vím,ale že u těchto bělohl.mutací to může mít i samec.Děkuji G.H.
G.H.
napsal(a):
Znamená to tady,že jestiže má,nebo bude mít po přepeření bílou hlavu,nebo nějaký znak,tak je týlová?Hledala jsem na netu týlovou korelu a hlavně něco o nich a skáčou na mně samé inzeráty,kde těch týlových moc na vidění není.
Nezlobte se za můj názor ale týlová Straka je mor a je to plevel. Vymýtit z chovu je problém jedině přísnou selekcí to jest že tu skořicovou samici buď dáte do výkupu nebo napařite na strakatého samce, tam vám ještě poslouží na
skvalitneni postavy neboť skořice jsou většinou silné v postavě. Je to momentálně velký problém tylové straky. A je to dáno chamtivosti chovatelů kteří párují kde co hlavně jak to nese!. V neděli jsem procházel burzu v Ostravě fauna trhy a korel bylo dost. Na pohled pěkné ale při podrobném prohlédnutí všechno tylové straky. Neviděl sem jedinou čistou, omlouvám se jestli sem ji přehlédl ale myslím že né. Já proti strakám nic nemám ovšem když se dělají cíleně. Já třeba chovám strakaté chůvičky a vím že do čistých ptáků nemohou dát straku neboť si skazim celý chov.Tedy pokud nechávám jen tak na prodej, a to já nechávám. S chovatelským pozdravem Janča.L.
Díky za informsci,já jí koupila právě pro to,že se mi líbila ta barva a s vědomím,že je po bílé matce jsem s ní měla chovatel.záměr.Tak uvidím co mi příští rok hodí za mladé.Mám samce lutino,bělohlavou skořicovao straku a bělohl.straku.Jaký by se pro ni více hodil? Jestli mohu ještě otravovat.
G.H.
napsal(a):
Díky za informsci,já jí koupila právě pro to,že se mi líbila ta barva a s vědomím,že je po bílé matce jsem s ní měla chovatel.záměr.Tak uvidím co mi příští rok hodí za mladé.Mám samce lutino,bělohlavou skořicovao straku a bělohl.straku.Jaký by se pro ni více hodil? Jestli mohu ještě otravovat.
Dost nerozumím pojmenování toho prvního samce ale asi je to lutino normální štěpitelný na Bělohlavé+ skorici a ten druhý bělohlavý strakatý. Ono je to v podstatě jedno ten druhý se mi líbí víc jelikož je straka a může klidně štěpit do skoric ani o tom nikdo neví a budete mít mladé bělohlavé straky různé intenzity. Ten první vám dá 25% normálních korel/bělohlavých. Část samic lutino bělohlavých, část samců i samic skořicové. Bude to taková všeho chuť. Já bych je nechal spárovat spontánně protože né všechno násilím složeno dobře krmí mladé. S pozdravem Janča.L.
G.H.
napsal(a):
Ne ne mám 3 samce 1. lutino, 2.bělohlavy skořicovy straka,3. bělohl.strska.
Ano je to vidět na fotkách? to jsou asi oni. Radši bych volil bělohlavého neboť po tom litinakovi vodou dcery lutino/bělohlavé a synové šedi/ lutino+bělohlavé může se stát že je samec lutino skořicový je to těžko poznatelné v tom připaďe dy vám mohou vyskočit ještě skořicoví samci 25% a také samice skořicové 25% ale jenom normální štepitelni do bělohlavých. Byť váma lutina odchytim a nechal bych tam pouze strakoše ať se sami vyberou.