Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2018 10:52
anonym123

XXX.XXX.110.151

Zdravím,
dnes jsem omylem vyplašila ptáčky při úklidu a samička odletěla z vajec. Chci se zeptat za jak dlouho může dojít k poškození vajíčka vystydnutím ? Sedí na nich asi týden.
Děkuji

26.10.2018 22:27
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Nikdo nereagoval, protože na to nejde odpovědět.
V jaké teplotě prostředí hnízdí? Jak dlouho nebyla samička v budce ? Já mám nyní 3 mladé amadiny Gouldové v budce, začínají jim vyrážet letky, venku je 4 °C, jsou venku v zasklené voliéře. Už měly být doma, ale stalo se. Každý chovatel by řekl, že je trápím a už měly uhynout, protože je staří ve dne už nezahřívají.
Proč to píšu. Záleží na velikosti hnízda, počtu vajíček atd a s tím související úbytek teploty po opuštění hnízda rodičem. Pokud zebřičky jsou v budově, prochladnutí krátkou dobu není velké. Sedí li týden, jsou zárodky přes polovinu vývoje a doba prochladnutí může být delší. Nenapsala jste, jak dlouho nebyla samička v budce. Těch 5 - 6 dní to vydržte a mladí se jistě vylíhnou.
Moje příliš dlouhá odpověď na stručnou otázku, snad začátečníkům, kteří nejsou líní číst něco řekne.

27.10.2018 08:03
anonym123

XXX.XXX.110.151

Moudivláček napsal(a):
Nikdo nereagoval, protože na to nejde odpovědět.
V jaké teplotě prostředí hnízdí? Jak dlouho nebyla samička v budce ? Já mám nyní 3 mladé amadiny Gouldové v budce, začínají jim vyrážet letky, venku je 4 °C, jsou venku v zasklené voliéře. Už měly být doma, ale stalo se. Každý chovatel by řekl, že je trápím a už měly uhynout, protože je staří ve dne už nezahřívají.
Proč to píšu. Záleží na velikosti hnízda, počtu vajíček atd a s tím související úbytek teploty po opuštění hnízda rodičem. Pokud zebřičky jsou v budově, prochladnutí krátkou dobu není velké. Sedí li týden, jsou zárodky přes polovinu vývoje a doba prochladnutí může být delší. Nenapsala jste, jak dlouho nebyla samička v budce. Těch 5 - 6 dní to vydržte a mladí se jistě vylíhnou.
Moje příliš dlouhá odpověď na stručnou otázku, snad začátečníkům, kteří nejsou líní číst něco řekne.

Děkuji za odpověď, nebyla na nich asi 6 hodin.
Hnízdí v budově, ale bohužel nevím přesnou teplotu, zatím ale netopíme a je tam cca 8 vajíček. Hnízdečko je malé akorát se tam vejdou dva ptáčci - postavili si ho v takovém tom košíku s otvorem.
Moc se omlouvám, ale nemám s tím, žádné zkušenosti, takže jsem vděčná za každou radu.
Děkuji

Neregistrovaný uživatel

27.10.2018 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Kdybych byl zacatecnik tak si radeji prectu nejakou literaturu,a kdyz nemam zadam chov zebricek na netu a budu na tom rozhodne lepe. Odpovedi muzou byt nekdy zdlouhave,pan moudivlacek je skuseny chovatel poradil,ja dodam ze je po nich,nekdy priste.

27.10.2018 14:28
Jamro

XXX.XXX.230.171

Moudivláček napsal(a):
Já mám nyní 3 mladé amadiny Gouldové v budce, začínají jim vyrážet letky, venku je 4 °C, jsou venku v zasklené voliéře. Už měly být doma, ale stalo se. Každý chovatel by řekl, že je trápím a už měly uhynout, protože je staří ve dne už nezahřívají.

Vtaky netrapite, ja by dom si na vasom mieste tie mlade nechal do dalsieho chovu.

Ja mam guldy celorocne vonku na balkone, cez ozaj zimu su zatiahnute zaluzie. Jednemu paru sa vcera vyliahlo 5 mladych a v pohode ich odchovaju. Nie je pravda, ze guldy neznesu nizsiu teplotu.
Minulorocne mlade od nich su v Poprade, prezili zimu vo vonkajsej voliere, obtiahnuta bola len igelitom.

27.10.2018 19:34
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Jamro napsal(a):
Moudivláček napsal(a):
Já mám nyní 3 mladé amadiny Gouldové v budce, začínají jim vyrážet letky, venku je 4 °C, jsou venku v zasklené voliéře. Už měly být doma, ale stalo se. Každý chovatel by řekl, že je trápím a už měly uhynout, protože je staří ve dne už nezahřívají.

Vtaky netrapite, ja by dom si na vasom mieste tie mlade nechal do dalsieho chovu.

Ja mam guldy celorocne vonku na balkone, cez ozaj zimu su zatiahnute zaluzie. Jednemu paru sa vcera vyliahlo 5 mladych a v pohode ich odchovaju. Nie je pravda, ze guldy neznesu nizsiu teplotu.
Minulorocne mlade od nich su v Poprade, prezili zimu vo vonkajsej voliere, obtiahnuta bola len igelitom.

Tak jste mě potěšil. ale já je do pěti dnů přendám do bytu do malé klece i s budkou. Až začnou mlafí žadonit, staří je nakrní. AG ve stálé teplotě celou zimu pod bodem mrazu bych nechoval. Původ ptáků tomu odporuje, ikdyž dnes to jsou už říkám skoro domestikovaní evropští ptáci. Padesát let chovu v Japonsku a Evropě se domnívám je krátká doba na domestikaci. Ten údal o přežití zimy v Popradu v igelitu je pro mě šokující zpráva. Pokud jim svítil a den byl alespoň 10 hod, tak to beruže nehladoví, ale při délce zimního dne ti ptáci tu zimu přežili jen na doraz. Dlouhé noci hladovění a na čem spaly je důležité. Výdej energie na teplo a tomu odpovídající krmení.

27.10.2018 19:56
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

anonym123 napsal(a):
Děkuji za odpověď, nebyla na nich asi 6 hodin.
Hnízdí v budově, ale bohužel nevím přesnou teplotu, zatím ale netopíme a je tam cca 8 vajíček. Hnízdečko je malé akorát se tam vejdou dva ptáčci - postavili si ho v takovém tom košíku s otvorem.
Moc se omlouvám, ale nemám s tím, žádné zkušenosti, takže jsem vděčná za každou radu.
Děkuji

6 hodin je dost dlouhá doba a proč po vyplašení zasedla až za tak dlouho je neobvyklé. Píšete, že sedí týden, ale nevíte jestli na oplozených nebo čistých vajíčkách. Pakliže byla oplozena, tak ikdyž to zní neuvěřitelně i ve studeném vajíčku se už hodně vyvinuté mládě po rozbití vajíčka pohnulo. Moje vlastní zkušenost a zbytečná ztráta drahého papouška a kupte si do chovného prostoru teploměr, u zebřiček nemusíte kupovat vlhkoměr. Co je teplo nebo zima podle vlastnáího pocitu je nesmysl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík