Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2018 15:07
Rim

XXX.XXX.58.68

Zdravím všechny,
měla bych takový dotaz ohledně ceny za araraunu. Máme samečka, kupovali jsme jej za 30 tisíc (starý 7 měsíců, údajně ručně dokrmený - ale to určitě nebyl :) nějakého toho papouška už mám a vím jak vypadá ručně dokrmený pták - naštěstí po těžké dřině je to dnes náš miláček) a teď koukáme po samičce. Se všemi testy, DNA na pohlaví se pohybujou od 18 až někde po 34 tisíc, vím že záleží také na rodičích, náš má otce "prý" odchyceného z volné přírody - proto cena byla vyšší, ale to by snad bylo v inzerátech uvedeno?
Tak z jakého důvodu ty cenově rozdíly? Děkuji moc všem :)

Neregistrovaný uživatel

30.10.2018 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Rim napsal(a):
Zdravím všechny,
měla bych takový dotaz ohledně ceny za araraunu. Máme samečka, kupovali jsme jej za 30 tisíc (starý 7 měsíců, údajně ručně dokrmený - ale to určitě nebyl :) nějakého toho papouška už mám a vím jak vypadá ručně dokrmený pták - naštěstí po těžké dřině je to dnes náš miláček) a teď koukáme po samičce. Se všemi testy, DNA na pohlaví se pohybujou od 18 až někde po 34 tisíc, vím že záleží také na rodičích, náš má otce "prý" odchyceného z volné přírody - proto cena byla vyšší, ale to by snad bylo v inzerátech uvedeno?

cenove rozdily jsou dnes u vseho,zalezi pak na rozhodnuti kazdeho z nas. Proto nelze stanovit tzv.pevnou cenu.jiste chapete.

30.10.2018 19:41
maxa

XXX.XXX.125.165

Ara na dokrmení zhruba 25 -40 dní kolem 13tis.nedokrmená pod rodiči hotová 18 -22tis.a dokrmená 23 - 26tis.Každý chovatel si odchov cení jinak ale zhruba ty ceny sedí.

30.10.2018 21:31
kubanec

XXX.XXX.103.251

No to je spíš dotaz jestli 30 nebylo moc tak podle mě bylo ale nikdo vás nenutil teď tam máte samce za 20 ceny jsou rúzné kvalita taky tu laik většinou nepozná okolnosti prodeje jsou taky rúzné když není poptávka tak ptáci skončí ve vykupu za 16 třeba ale s tim se vám nikdo nepochlubí

31.10.2018 08:29
Rim

XXX.XXX.48.30

Já si vůbec nestěžuju, že stal 30 tisíc, i kdyby stál nedokrmený 100 tisíc a my byli v cenách za aru neznalí, nebudu teď litovat. 🙂 Důležité pro mě je, že je to můj miláček a to je celé, prachy v tomhle směru pro mě roli nehrajou. Jen to stálo opravdu hodně, hodně času a proto ten dotaz. Ať nekoupím "divokou" aru a neni na samečka agresivní. Co si budeme povídat, každý pták je originál a člověk nemusí hned poznat, že je opravdu ručně dokrmený - může být ve stresu z nás, cizích lidí když přijedeme a jeho dosavadní majitel ho tak např. ani nepohladí, jako normálně, v cizím prostředí se první dny taky chovají jinak.
Proto jsem se ptala na cenu, radši zaplatím více za jistotu, že bude opravdu dokrmená. 🙂 No, nejlepší asi koupit opravdu u známého chovatele.
Každopádně moc všem děkuji za odpovědi. 🙂

31.10.2018 13:53
kubanec

XXX.XXX.103.251

Arú je v nabidce dost a nemusite kupovat prvni kus na kterej jedete když se vám nezdá...

31.10.2018 14:46
Rim

XXX.XXX.48.30

kubanec napsal(a):
Arú je v nabidce dost a nemusite kupovat prvni kus na kterej jedete když se vám nezdá...

Po samečkovi jsme se dívali 2 měsíce, nakonec jsme se rozhodli pro dražšího a vážili jsme pro něj cestu z Prahy až do Brna, takže opravdu jsme nekoupili prvního, na kterého jsme narazili. Samičku plánujeme až na jaře, jen se už díváme po inzerátech, a předpokládám že ceny budou stejné na jaře stejně jako teď a stejně jako byly před rokem a půl, kdy jsme si samečka pořizovali, PROTO jsem psala dotaz na cenu. Jestli se jedná i o jiné kvality než jsou rodiče, testy DNA, testy na viry a tak dále. Váš komentář by byl na místě pokud bych napsala něco jako: Sakra lidi, koupili jsme aru za 30 tisíc a je hrozný, agresivní, nekrotký! Ano, šli jsme hned po prvním ptákovi na kterého jsme narazili, ale jsme debilní nebo je ta cena opravdu vysoká?
Takže tak 🙂

1.11.2018 06:59
Froli-1

XXX.XXX.74.24

Rim napsal(a):
Zdravím všechny,

Dobrý den, myslím si, že cena mláděte- 30 000,- stanovená odchytovým samcem je blbost, ale to už záleží na chovateli a samozřejmě musí najít kupce, který mu za to ty peníze rád zaplatí. Ar je v inzerátech hodně a měli jste si udělat představu o ceně dokrmených jedinců. Většinou se to pohybuje okolo 24- 26000,-kč.
To, že se vám zdál, že nebyl ručně dokrmený- možná byl k dokrmení odebrán mnohem později, aby se s tím chovatel nemusel tak trápit a nemusel to dokrmovat od cca 14dní nebo od vylíhnutí- je to mnohem pracnější a časově náročné. Navíc je rozdíl neustálý kontakt s mládětem nebo jen doba omezená krmením.
Pokud se rozhodnete pro samičku, kontaktujte některého chovatele, popř.domluvte si na návštěvy během dokrmování, hlavně nic neuspěchat..

1.11.2018 08:29
Rim

XXX.XXX.48.30

Froli-1 napsal(a):
Dobrý den, myslím si, že cena mláděte- 30 000,- stanovená odchytovým samcem je blbost, ale to už záleží na chovateli a samozřejmě musí najít kupce, který mu za to ty peníze rád zaplatí. Ar je v inzerátech hodně a měli jste si udělat představu o ceně dokrmených jedinců. Většinou se to pohybuje okolo 24- 26000,-kč.
To, že se vám zdál, že nebyl ručně dokrmený- možná byl k dokrmení odebrán mnohem později, aby se s tím chovatel nemusel tak trápit a nemusel to dokrmovat od cca 14dní nebo od vylíhnutí- je to mnohem pracnější a časově náročné. Navíc je rozdíl neustálý kontakt s mládětem nebo jen doba omezená krmením.
Pokud se rozhodnete pro samičku, kontaktujte některého chovatele, popř.domluvte si na návštěvy během dokrmování, hlavně nic neuspěchat..

Dobrý den, to určitě ne, chceme právě pořizovat cca na jaře 🙂 a ano, jak píšete, ideální by bylo už se na malou chodit dívat než bude k odběru. Nevím, říkali nám že se kvalita pozná i podle zbarvení peří na bříšku, nás ho má krásně oranžové a celkově je opravdu nádherný. A jak jsem už psala, i když to byla "dřina" dnes nelituji, je to mazel 🙂 děkuji

1.11.2018 09:23
Froli-1

XXX.XXX.74.24

Ono nejlepší je možnost vidět i rodiče mláděte,ale v dnešní době je málo chovatelů co si své odchovy dokrmí sami z časových důvodů -práce nebo s tím nemají zkušenosti a vybavení-inkubátory a navíc ary se dokrmují dýl,takže to nechají buď pod rodiči nebo to někdy právě prodají na dokrmení. Každopádně vám chválím volbu pořídit kámošku k vašemu samečkovi!

1.11.2018 14:11
Ramzu

XXX.XXX.75.120

Tak kvalita se rozhodně barvou na břichu nepozná, někteří jedinci jsou oranzovejsi, jiní žlutější.. kvalitniho jedince, poznáte podle kvalitního chovatele, který má ptáky v čistotě,nepodvyživené tudíž nepodtržené , v opačném případě jsou to drobni ptáci-casty úkaz u dokrmovačů, kteří nekrmí ptáky tak často jak mají..Kvality celkového opeření..ale rozhodně ne! odstínem žluto oranžového břicha.

1.11.2018 14:25
Rim

XXX.XXX.32.198

To je náš kluk 🙂 rodiče jsme viděli, byli krásní, ale pravda že nějak obzvlášť čisto tam nebylo a klec neměl dostatečně velkou. Dobrá, děkuji za rady 🙂

1.11.2018 14:32
Ramzu

XXX.XXX.75.120

Nejsem si jistá jestli každý,kdo dokrmuje mláďata, má úplně prostory na to jim zajistit kvalitní prostornou voliéru.Jinak pán/paní mohli dokrmovat mláďat víc,stylem ráno, večer a nazdar...To pak pták není zvyklý na lidi tolik,a kór ary bych řekla že jsou celkem plasani, kteří po odstavu celkem rychle zdivočí.....jak se choval když jste jo dovezli? bál se ruky? štípal? vrčel?

1.11.2018 14:43
Rim

XXX.XXX.32.198

Nevrčel, byl zticha asi 2 týdny se vůbec neozval 😔 a na ruku spíš reagoval jako by se jí bál, couval s pootevřeným zobákem, pak se ohnal. Samozřejmě jsme pomalu a opatrně zkoušeli, co si
nechá libit. Postupem času si ke mě vybudoval důvěru a přijde se pomazlit sám. Ale dodnes, když ho drbu na hlavičce a na krku, tak když ho prsty jakoby obejmu kolem krku, zařve a štípne. A z rukou cizích lidí má úplně strach..právě se mi už i naskytla otázka, jestli mu neubližovali? Taky naše chyba byla že jsme viděli, jak neumí chodit na ruku. Řekli nám ať používáme bidlo. A dnes když řeknu pojď, on je rozpustilý a nechce jít na ruku, a řeknu "bidlo" vleze na ni jak kdyby se bičem mrsklo. ☹️ A samozřejmě když jsme mu dělali bidlo do klece, jen ho spatřil a skočil na zem. Jestli ho s tím bidlem sem tam..😢 víte co. Ale řeknu to ještě jednou, pokud to tak opravdu bylo, protože mi přišel jako pták kterému bylo ubližováno, tak ještě mnohem více DÍKY že jsme na ten inzerát narazili a dali mu šanci být šťastný.

1.11.2018 17:22
kubanec

XXX.XXX.103.242

No to já bych mu řek za takovýho bázlivce mu dám max 20 a né 30 a ať mi dá dvojku na cestu kdybych leťel z prahy do brna ......

1.11.2018 18:09
Ramzu

XXX.XXX.75.120

A má kroužek? pevný kroužek??

1.11.2018 18:16
Ramzu

XXX.XXX.75.120

Já tu mám dvouletého araraunaka, vlastně skoro tříletého,vypiplanyho od 7dne věku,po tom co ho rodiče vyhodili z budky.A mužů říct že se chová podobně jako ten Váš,a to vím že mu nikdo neubližoval, prostě je svůj, mě miluje, ostatní nesnáší, když vezmu do ruky cokoliv delšího, začne vřískat,a to mu nikdo nikdy ničím nedal.. Prostě je to pan pták když chce on pomazlit není problém,ale jak nechce je jak saň.A to se mnou trávil čas, vlastně deno denně.Nedokazu si ani představit co by dělal u nových majitelů,kdybych ho tenkrát prodala..

1.11.2018 19:22
Rim

XXX.XXX.32.198

Tak je možné že mají prostě takovou povahu. 🤔 Důležité je, že nejsou agresivní, myslím vážně agresivní. A ano pevný kroužek má 🙂

3.11.2018 09:49
Froli-1

XXX.XXX.74.24

Každý papoušek je originál, ale člověk by si měl taky uvědomit, že ne každý dokrmený papoušek je vhodný na mazla....někdy se stává, že i přes veškerou snahu chovatele při dokrmování je lepší papouška prodat radši do chovu než na mazla, i když na tom bude finančně hůř. Pak to může dopadnout jako ve vašem případě, že s papouškem bojujete ještě dlouhou dobu doma a pokud by jste nebyli tak trpělivý, tak u druhých už by byl jistě v inzerci....prodám - stěhujeme se, nemám na něj čas nebo alergie v rodině.

3.11.2018 11:13
V.N.

XXX.XXX.2.242

Ramzu napsal(a):
Tak kvalita se rozhodně barvou na břichu nepozná, někteří jedinci jsou oranzovejsi, jiní žlutější.. kvalitniho jedince, poznáte podle kvalitního chovatele, který má ptáky v čistotě,nepodvyživené tudíž nepodtržené , v opačném případě jsou to drobni ptáci-casty úkaz u dokrmovačů, kteří nekrmí ptáky tak často jak mají..Kvality celkového opeření..ale rozhodně ne! odstínem žluto oranžového břicha.

Máte pravdu jedná se o zbarvení dle vyskytu a také velikost je jiná jsou Ararauny které mají cca 85cm - 90 cm a jsou Ararauny které mají cca 70-75 cm ..myslím v přírodě ........je Ararauna jiná v Brazilii a jiná např.v Surinamu jak barevně tak velikostně a .ohledně ručního dokrmování a Arů to je kapitola sama o sobě...přesně jak píšete "nepodtržené" víte o čem mluvíte...byl jsem u jednoho chovatele koupil ručně dokrmenou Araraunu Ara byla krátká,celkově podvyživená a dal za ni 30.000kč.je chyba že někteří lidé - (možná ti co se jen zabývají dokrmováním nakoupí více mladat z budek a pak dokrmují) ...kteří ručně dokrmují krmí až do odstavu jen průmyslovou kaší a tady je problém ....chovu zdar N.

3.11.2018 18:20
cone

XXX.XXX.160.136

V.N. napsal(a):
Máte pravdu jedná se o zbarvení dle vyskytu a také velikost je jiná jsou Ararauny které mají cca 85cm - 90 cm a jsou Ararauny které mají cca 70-75 cm ..myslím v přírodě ........je Ararauna jiná v Brazilii a jiná např.v Surinamu jak barevně tak velikostně a .ohledně ručního dokrmování a Arů to je kapitola sama o sobě...přesně jak píšete "nepodtržené" víte o čem mluvíte...byl jsem u jednoho chovatele koupil ručně dokrmenou Araraunu Ara byla krátká,celkově podvyživená a dal za ni 30.000kč.je chyba že někteří lidé - (možná ti co se jen zabývají dokrmováním nakoupí více mladat z budek a pak dokrmují) ...kteří ručně dokrmují krmí až do odstavu jen průmyslovou kaší a tady je problém ....chovu zdar N.

na ty menší a žlutobřiché ararauny pamatuji, někdy 35 let nazpátek je měl můj zesnulý kamarád Karel Vaďura - byly tou dobou celkem běžně v chovech - a nebyly to podtržení jedinci, byli z dovozu. Před pár léty tento "typ" hledal můj známý, ale už je nenašel. Je to asi jako se senegalci s citronově žlutým bříškem - jednoduše kdysi je nikdo nechtěl a pokud už takového jedince měl, spároval jej s protějškem ssp " mesotypus" - nyni tyto nevýrazně žlutě zbarvené jedince těžce seženete v rámci celé Evropy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík