Žako Kongo Ručně dokrmený

Prodám Žaka velkého - Prodám vymazleneho samečka Pap. Žako Velký. Ručně dok...
17000 Kč
Dobrý den, řešil jsem stejný problém u svého papouška a koupil brusná bidla přímo v obchodě. Po zkušenostech bych Vám je nedoporučil. Papoušek si na něm po čase odřel nožičku. Raději zkracujte papouškovi drápky pomocí kleštiček (dají se běžně koupit v zoo potřebách), nebo pokud si netroufáte sama na zkrácení drápků, nechte to na veterináři. Nesmí se zase zkrátit moc, aby papouškovi netekla z drápku krev. Pokud jste z Prahy, mám dobrou zkušenost i s paní veterinářkou Lubeníkovou tel.: +420 603 273 800, která mi k papouškovi jezdí zkracovat drápky i domů. Nebo Vám drápky u papouška zkrátí i na veterině, kde Vám ho i prohlédnou, jestli nemá i nějaký jiný viditelný zdravotní problém.
http://www.milanbartl.cz/chov/veterinari.htm
https://www.rajpapousku.cz/veterinarni-lekari-exoticke-ptactvo/
Dobrý den,
děkuji za radu. Já jsem právě pročítala diskuze na FB, kde si všichni brusná bidla chválili. Akorát se mi nechce vyhazovat 500kc za jedno bidlo, když si myslím, že bych to zvládla sama a udělala si jich rovnou více 😊
Stříhat drápy sama jsem zkoušela, ale marně. Bojí se toho jak čert kříže a je uplne nepříčetnej 😀 kočkám si je zkracuju sama, tak jsem myslela, že zvládnu i papoucha. A úplně si nedokážu představit, že na veterině by byl lepší výsledek. Přestěhovala jsem se z Mladé Boleslavi do Doks a zatím jsem nepoznala veterináře, který by byl pro mě schopný 😊
Peety7
napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za radu. Já jsem právě pročítala diskuze na FB, kde si všichni brusná bidla chválili. Akorát se mi nechce vyhazovat 500kc za jedno bidlo, když si myslím, že bych to zvládla sama a udělala si jich rovnou více 😊
Stříhat drápy sama jsem zkoušela, ale marně. Bojí se toho jak čert kříže a je uplne nepříčetnej 😀 kočkám si je zkracuju sama, tak jsem myslela, že zvládnu i papoucha. A úplně si nedokážu představit, že na veterině by byl lepší výsledek. Přestěhovala jsem se z Mladé Boleslavi do Doks a zatím jsem nepoznala veterináře, který by byl pro mě schopný 😊
Reaguji na vaši poředposlední větu.
Byl jsem svědkem, kdy přijel držitel papouška s dcerkou k veterináři na zkrácení drápků. Veterinář vzal papouška z klece do ruky, zakrátil drápky a najednou papoušek položil hlavičku a bylo po něm. Stres z cizí osoby, úkon odborně proveden, pacient zemřel. Byl to můj dobrý známý veterinář. Doporučil jsem mu ať si při zakracování drápků drží papouška majitel.
odkaz na levna brusná bidla- http://www.volieryzelinka.cz/potreby-pro-chovatele/brusna-bidla/
nechci dělat chytrého, ale na "brusném bidle" si papoušek asi moc neobrousí drápky, jen si poničí nohy. Musela byste si udělat tak silné bidlo, ale ho žakouš neobjal prsty, ale spíš na něm seděl jako na desce. Potom by to mělo nějaký smysl. Možná mu nabídněte občas na sezení nějaký hrubší kámen nebo cihlu. Mohlo by to pomoct. Možná když veterinář zjistí chybu ve výživě tak mu nebudou drápky přerůstat. Kdysi jsem musel zastřihovat drápky jen snovačům, u papoušků včetně žaků jsem to nikdy nepotřeboval.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!