Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2018 12:11
Katka.98

XXX.XXX.49.9

Dobry den, mela bych dotaz ohledne me andulky. Udelal se ji na ozobi strup, je to normalni? Nemuze to byt vapenka ? Dekuji za Vase odpovedi :)

5.11.2018 13:40
barabán

XXX.XXX.144.116

Katka.98 napsal(a):
Dobry den, mela bych dotaz ohledne me andulky. Udelal se ji na ozobi strup, je to normalni? Nemuze to byt vapenka ? Dekuji za Vase odpovedi :)

Dobrý den,ano je to normální. Samice přechází z období toku do klidové fáze.

5.11.2018 22:58
Katka.98

XXX.XXX.49.9

Dekuji moc za odpověď. Myslela jsem si ze to je samecek , protoze predtim mel ozobi modre. Zde zasilam foto.

5.11.2018 23:15
frikmon

XXX.XXX.153.79

I mladé samice nebo samice v klidové fázi mají ozobí modré ale slabě modré tohle na fotce je už extrém nebo to udělal foťák. Dospělé ho mají od slabě modrého-klidová fáze až po silně hnědé a vrstvené ve fázi toku-hnízdění. Při přechodu do klidové fáze se zase celé sloupne. Vždy hlavně v klidové fázi nebo u mladých samic jsou ale viditelné bílé-světlé kroužky kolem nosních dírek. Mladí samci mají celé ozobí včetne nosních dírek růžovo, fialovo, masovo modré v dospělosti plně modré, vyjímky jsou jen u některých mutací kdy je mají růžové, masově zbarvené jako např u lutino.

5.11.2018 23:31
Katka.98

XXX.XXX.49.9

Moc Vám děkuji za vysvětlení.

7.11.2018 19:17
klasik88

XXX.XXX.181.184

Andulky jsem choval 40 let takže o nich něco vím. Měl jsem samičku, která v klidové fázi (jak toto období nazýváte) měla ozobí úplně tmavě modré. Mimo jiné jsem u mláďat již v budce rozeznal pohlaví podle tvaru hlavy a nikdy jsem se nezmýlil. Samička má hlavu kulatou a sameček zploštělou, ale hlavně to chce praxi a ne studium literatury. Podle mne je toto nejjistější rozeznání pohlaví.

7.11.2018 19:34
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

klasik88 napsal(a):
Andulky jsem choval 40 let takže o nich něco vím. Měl jsem samičku, která v klidové fázi (jak toto období nazýváte) měla ozobí úplně tmavě modré. Mimo jiné jsem u mláďat již v budce rozeznal pohlaví podle tvaru hlavy a nikdy jsem se nezmýlil. Samička má hlavu kulatou a sameček zploštělou, ale hlavně to chce praxi a ne studium literatury. Podle mne je toto nejjistější rozeznání pohlaví.

Pane, úplně Vám unikl původní dotaz.
Je to vápenka nebo ne?
Jestli je to samec nebo samice je tazatelce šumafuk.

8.11.2018 13:15
klasik88

XXX.XXX.181.184

Já jsem ale reagoval na příspěvek od frikmon. Že se to zařadilo na konec já nemůžu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík