Prodám letošní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letošní andulky z celoroční venkovni vol...
100 KčDobry den, mela bych dotaz ohledne me andulky. Udelal se ji na ozobi strup, je to normalni? Nemuze to byt vapenka ? Dekuji za Vase odpovedi :)
Dekuji moc za odpověď. Myslela jsem si ze to je samecek , protoze predtim mel ozobi modre. Zde zasilam foto.
I mladé samice nebo samice v klidové fázi mají ozobí modré ale slabě modré tohle na fotce je už extrém nebo to udělal foťák. Dospělé ho mají od slabě modrého-klidová fáze až po silně hnědé a vrstvené ve fázi toku-hnízdění. Při přechodu do klidové fáze se zase celé sloupne. Vždy hlavně v klidové fázi nebo u mladých samic jsou ale viditelné bílé-světlé kroužky kolem nosních dírek. Mladí samci mají celé ozobí včetne nosních dírek růžovo, fialovo, masovo modré v dospělosti plně modré, vyjímky jsou jen u některých mutací kdy je mají růžové, masově zbarvené jako např u lutino.
Andulky jsem choval 40 let takže o nich něco vím. Měl jsem samičku, která v klidové fázi (jak toto období nazýváte) měla ozobí úplně tmavě modré. Mimo jiné jsem u mláďat již v budce rozeznal pohlaví podle tvaru hlavy a nikdy jsem se nezmýlil. Samička má hlavu kulatou a sameček zploštělou, ale hlavně to chce praxi a ne studium literatury. Podle mne je toto nejjistější rozeznání pohlaví.
klasik88
napsal(a):
Andulky jsem choval 40 let takže o nich něco vím. Měl jsem samičku, která v klidové fázi (jak toto období nazýváte) měla ozobí úplně tmavě modré. Mimo jiné jsem u mláďat již v budce rozeznal pohlaví podle tvaru hlavy a nikdy jsem se nezmýlil. Samička má hlavu kulatou a sameček zploštělou, ale hlavně to chce praxi a ne studium literatury. Podle mne je toto nejjistější rozeznání pohlaví.
Pane, úplně Vám unikl původní dotaz.
Je to vápenka nebo ne?
Jestli je to samec nebo samice je tazatelce šumafuk.