Dobry, vysvetlil som vam funkciu cisticky v maili.
Cisticka sluzi na oddelenie supiek od zrna, krmivo z krmitok nevyhadzujete ale cisticka vam ho vycisti a znova je pouzitelne. Do jedneho suplika ide ciste zrno, do druheho ide odpad /prach, supky so zrna .../ Cisticka ma ventilator, ide na 220v, ma aj regulator otacok na jemnejsie krmivo. Navratnost je od 2 mesiacov do roka, zalezi kolko vtactva chovate. Podla mojich skusenosti a skusenosti chvatelov co si ju zakupili je uspora na krmive 50-60%. Vsetci su s nou spokojny, ale to musia oni napisat.
Foto oddelenych supiek od krmiva, to vsetko vyhadzujeme. V zahranici je cena niekolkonasobne vyssia.
Pána môžem doporučiť,čistička je super.V stredu mi privieziol 3x aj pre kamošov.Pekne čistí od prachu.Prikladam foto.
Pistik251
napsal(a):
Ahojte date mi niekto link na vyrobcu? Dakujem
Cisticky vyrabam aj predavam.
https://www.ifauna.cz/chovatelske-potreby/inzerce/r/detail/3361330/cisticka/
Ostrowsky
napsal(a):
Dobrý deň. Narazil som tu na inzeráty čistička zrnín, uvažujem nad kúpou. Chcem sa spýtať aké máte s nimi skúsenosti a či sa oplatí do nich investovať.
Chovám korely, andulky, zebričky a kanárikov.
Dobrý den. Mám ji asi pět let ale přestal jsem ji používat. Vyčištěné zrno jsem dával andulám a korelám ale začali hodně padat tak jsem usoudil, že by to mohli být zbytky trusu. Od té doby pokoj. To je můj názor.
Ostrowsky
napsal(a):
Dobrý deň. Narazil som tu na inzeráty čistička zrnín, uvažujem nad kúpou. Chcem sa spýtať aké máte s nimi skúsenosti a či sa oplatí do nich investovať.
Chovám korely, andulky, zebričky a kanárikov.
Zkuste raději upravit krmnou dávku tak, aby Vám žádné krmení v miskách nezůstávalo. Většina ptáků nejprve vyzobe semena která jim chutnají nejvíce a méně oblíbená nechávají. Pokud budete krmení čistit, tím v něm bude zůstávat více neoblíbených semen.
ladishk
Cisticku pouzivam uz nejaku dobu a problem s vtakmi ziaden ani nik druhy nic nehlasil. Krmivo chovatelia prefukuju alebo inym sposobom cistia uz hodne dlhu dobu.
Mozno to bola u vas len zhoda okolnosti, ale vylucit sa to tiez neda.
Miroslav Bláha
Nie kazdy ma moznost krmit presne kazdy den, aby odhadol krmnu davku. Kazdy z nas da vtakom viac ako menej. Ceny krmiv tiez nie su najnizsie a dolu urcite nepojdu. Verte mi, ze vtaky budu brat aj menej oblubene semena a nebudete ich vyhadzovat.
Jamro
napsal(a):
ladishk
Cisticku pouzivam uz nejaku dobu a problem s vtakmi ziaden ani nik druhy nic nehlasil. Krmivo chovatelia prefukuju alebo inym sposobom cistia uz hodne dlhu dobu.
Mozno to bola u vas len zhoda okolnosti, ale vylucit sa to tiez neda.
Miroslav Bláha
Nie kazdy ma moznost krmit presne kazdy den, aby odhadol krmnu davku. Kazdy z nas da vtakom viac ako menej. Ceny krmiv tiez nie su najnizsie a dolu urcite nepojdu. Verte mi, ze vtaky budu brat aj menej oblubene semena a nebudete ich vyhadzovat.
Je mi jasné, že jako výrobce si povedete svou, já Vám to neberu. Ano, jsou chovatelé co ptáky nemůžou krmit každý den, já sám je mimo dobu hnízdění krmím také obden.Krmím odpoledne po práci a za dva dny jsou misky prázdné. Přesto kontroluji každý den a první den zmizí vždy více olejnatá semena. Nicméně mi nevyvrátíte, že pták vezme vždy jako první více oblíbená semena. Tím pádem vždy ze směsky zbudou ty méně oblíbené. Jistě, že se pák dá zbytek doplnit oblíbenými semeny a tím vznikne úspora krmení a pak má čistička význam. Ale tím ptáky vlastně nedonutíte brát všechna semena.
Miroslav Bláha
napsal(a):
Je mi jasné, že jako výrobce si povedete svou, já Vám to neberu. Ano, jsou chovatelé co ptáky nemůžou krmit každý den, já sám je mimo dobu hnízdění krmím také obden.Krmím odpoledne po práci a za dva dny jsou misky prázdné. Přesto kontroluji každý den a první den zmizí vždy více olejnatá semena. Nicméně mi nevyvrátíte, že pták vezme vždy jako první více oblíbená semena. Tím pádem vždy ze směsky zbudou ty méně oblíbené. Jistě, že se pák dá zbytek doplnit oblíbenými semeny a tím vznikne úspora krmení a pak má čistička význam. Ale tím ptáky vlastně nedonutíte brát všechna semena.
Nebudem to uz ako vyrobca komentovat, necham to na vas chovatelov. Kludne vam cisticku poziciam aby ste vedeli posudit jej vyznam a kladne vlastnosti.
Roman
Jamro
napsal(a):
Nebudem to uz ako vyrobca komentovat, necham to na vas chovatelov. Kludne vam cisticku poziciam aby ste vedeli posudit jej vyznam a kladne vlastnosti.
Roman
Nikde jsem neuvedl, že čistička je zbytečná, určitě má svůj význam v úspoře krmení a svoje zákazníky si najde. Pouze jsem napsal svoje postřehy ke krmným dávkám.
Jinak děkuji za nabídku zapůjčení, ale nemám zájem. Za léta praxe jsem se naučil krmit ptáky tak, abych ji nepotřeboval.
Ostrowsky
napsal(a):
Dnes som si bol po čističku. Bolo mi všetko predvedené a vysvetlené. Vyskúšali sme ju na mojich zostatkoch. Neveril by som koľko krmiva zostáva a vyhadzuje sa. Trus som v krmive nenašiel, záleží aké máte misky. Som s ňou spokojný odporúčam ju.
Nebudou tam kusy trusu ale jen zlomky. Dobrá je na zjištění prachu v krmivu. Vyzkoušel jsem tak víc prodejců a myslím, že jsem si vybral.
ladishk
napsal(a):
Dobrý den. Mám ji asi pět let ale přestal jsem ji používat. Vyčištěné zrno jsem dával andulám a korelám ale začali hodně padat tak jsem usoudil, že by to mohli být zbytky trusu. Od té doby pokoj. To je můj názor.
zdravím..pane to není tem když čistíte ptakum zrní tak že vám padají,upravte krmnou dávku a pak bude vše ok.a nebo tam máte nějakou nemoc,to chce desinfekci voliéry a ptáků a bude vše ok..............
Jamro
napsal(a):
Cisticka sluzi na oddelenie supiek od zrna, krmivo z krmitok nevyhadzujete ale cisticka vam ho vycisti a znova je pouzitelne. Do jedneho suplika ide ciste zrno, do druheho ide odpad /prach, supky so zrna .../ Cisticka ma ventilator, ide na 220v, ma aj regulator otacok na jemnejsie krmivo. Navratnost je od 2 mesiacov do roka, zalezi kolko vtactva chovate. Podla mojich skusenosti a skusenosti chvatelov co si ju zakupili je uspora na krmive 50-60%. Vsetci su s nou spokojny, ale to musia oni napisat.
Foto oddelenych supiek od krmiva, to vsetko vyhadzujeme. V zahranici je cena niekolkonasobne vyssia.
zdravím.pán jarmo,co píšete funkce okolo čističky jsou všechny správné,je to výborná věc ušetří vám hodně krmení a krmení je drahé a bude dražší.já ty čističky taky dělám a mám ju hodně dlouho a uspora krmení u mě dosahuje 40-50%. aco se týče peněz za čističku, ta je to zlomek co chtějí za ni v zahraničí.
53franta
napsal(a):
zdravím..pane to není tem když čistíte ptakum zrní tak že vám padají,upravte krmnou dávku a pak bude vše ok.a nebo tam máte nějakou nemoc,to chce desinfekci voliéry a ptáků a bude vše ok..............
Psal jsem,že padali a kdybych tam měl nemoc, tak by jich za ty roky popadalo spousta.
Po krátkej dobe používania sa podelím o moje skúsenosti s čističkou.
Vtáky najprv vylúskajú pre ne tie chutnejšie semiačka. Šupky z nich zostanú na vrchu, zrno pod nimi nevidia, tak čakajú na ďalšie. Ja im to prečistím a dávam znovu. Čistím im ho takto každý 2 deň. 1 deň zosypem, 2 deň zosypem a zároveň prečistím. Hned vysypem do misiek. Zatiaľ mi vychádza asi polovičná úspora na krmive. Dobré riešenie je ten regulátor. Nastavíte si to podľa krmiva. Veľmi som tomu neveril ale funguje dobre, ventilátor je dosť silný aj na väčšie šupky. Jediné čo môžem pánu Romanovi vytknúť, že to nezrobil skôr.
Tak ani nie po mesiaci mám čističku skoro zaplatenú. 6kg vrátených naspäť do krmítok a prečistené krmivo pre troch chovateľov. Platia 20centov za 1kg čistého prečisteného krmiva, odpad im nerátam. Cenu si navrhli oni sami.
Čistička beží bez problémov. Ventilátor ako by sa zabehol, fúka viac, treba to viac regulovať. Šuplíky mohli byť väčšie, pre veľké čistenie sú malé, na to zas nie je určená.
Nik iný ste si ju nekúpili?
ladishk
napsal(a):
Zdravím už ji tři roky nemám, prodal jsem ji v Týništi. Stále věřím, že třeba na prosu musí zůstávat zbytky prosa. Fungovalo to na stejném principu jako ta ze zdejší diskuze.
Vážený, mám takový dojem, že čističku jste nikdy neměl,poněvadž v prvním článku píšete, že čističku máte pět let a zde píšete úplně něco jiného. Já tuto čističku osobně od pana Romana mám a jsem s ní naprosto spokojen. Přeji málo úhynu a hodně nových přírustků.
moravák
napsal(a):
Vážený, mám takový dojem, že čističku jste nikdy neměl,poněvadž v prvním článku píšete, že čističku máte pět let a zde píšete úplně něco jiného. Já tuto čističku osobně od pana Romana mám a jsem s ní naprosto spokojen. Přeji málo úhynu a hodně nových přírustků.
Přírustků dost, úhynů málo. Prominte místo měl jsem napsal mám.
Čistička zrnin je výborná věc. Koupil jsem ji od pána z Nového Mesta nad Váhom, který mi ji osobně přivezl domů. Používám ji u svých kanárů a nemůžu si ji vynachválit. Nejenom že úspora krmiva je značná, ale taky je obsluha všech klecí daleko rychlejší a pohodlnější. Prohodíte obsah krmítka čističkou a vysypete zpátky a případně trochu krmiva přidáte. Takže ještě jednou dík panu Jamrovi, vyrábíte užitečnou věc.
miloš62
napsal(a):
Môžem požiadať o kontakt na predaj,ten predchádzajúci je nefunkčný, ďakujem.
Posílám vám kontakt na výrobce čističek zrnin z Nového Mesta /SK/, mám ji taktéž a jsem s ní spokojen. Přijel, předvedl, zaplatil jsem mu ji a pán odjel. Pan 53franta, který údajně vyrábí a prodává podobné čističky nebyl ochoten mi čističku ani představit a předvést, když jsem mu asi před nějakými dvěma roky volal. Proto doporučuji tohoto pána ze Slovenska. tel 00421944371146. Pěkný večer.
ivan034

XXX.XXX.232.19
Nemate fotky na cisticku ??
moravák
napsal(a):
Posílám vám kontakt na výrobce čističek zrnin z Nového Mesta /SK/, mám ji taktéž a jsem s ní spokojen. Přijel, předvedl, zaplatil jsem mu ji a pán odjel. Pan 53franta, který údajně vyrábí a prodává podobné čističky nebyl ochoten mi čističku ani představit a předvést, když jsem mu asi před nějakými dvěma roky volal. Proto doporučuji tohoto pána ze Slovenska. tel 00421944371146. Pěkný večer.
Od pana 53franta mám čističku já,bohužel..1600 v pr... zrní různě propadává ze šuplíků a je tam víc nedostatků...
stewe5
napsal(a):
Od pana 53franta mám čističku já,bohužel..1600 v pr... zrní různě propadává ze šuplíků a je tam víc nedostatků...
No, musím reagovať a moja skúsenosť je veľmi dobrá.Treba prečistiť krmivo 3x a potom je veľmi čisté. Všetko padá tam kde má. Dávam link na video funkcie tejto čistišky.
https://youtu.be/kci_GjIprvc
Pán je veľmi ochotný a telefonicky mi všetko vysvetlil.
Ahojky,
já mám také čističku od " Franty" . Již jsem to někde psal. Jsou tam dodělávky, např. nad šuplíky na zadní stěnu jsem dal lišty, aby zrní padalo do šuplíku. Předělal jsem konektory na větráku, dal jsem tam vypínač. Na boční mřížku, kde odchází prach jsem udělal takový rukáv, na něj nasadím plátěný pytlík, aby prach nepadal na zem. Myslím, že tam dám ještě silnější větrák. Za tu cenu, co to pan " Franta" prodává a s vykonanou prací to nevyrobíte. Pár dodělávek, ale jsem spokojený. Funguje jak má.
Ivan
mirous
napsal(a):
Dobrý den já mám tu Slovenskou a je to ta na videu od mirči. Velká spokojenost 👍👍 nikdy bych nevěřil že se tolik krmení rozšeredí. Úspora cca padesát procent. Dobrá je tam ta regulace a cena jestli se nepletu tak s dopravou 1600 Kč.
No tú úsporu krmiva som zabudol spomenúť, tá aj mňa veľmi prekvapila. Predtým som to vyfukoval ústami a ten rozdiel ja badateľný.Človeku sa nechce veriť, koľko krmiva sa vyhodilo do odpadu a to som sa snažil aby ho bolo čo najmenej.Ja tiež vrele odporúčam a to mi nejde o to aby som robil reklamu. Je to tá z Nového Mesta n. Váhom. Vyrába ako vidíte tu na videách menšie i väčšie podľa toho koľko krmiva potrebujete vyčistiť. Ja mám tú menšiu a pri počte 25 chovných párov mi úplne postačuje.
Dobrý den, mašinky dobré,ale zajímá mne, jestli a jak řešíte tu záležitost se sběrem krmiva ze všech voliér dohromady a pak to zase rozdělujete do všech ? Krmivo bývá znečistěno trusem a je zde riziko při vzniku problému v jedné voliéře, že se zozšíří přes vyčištené použité krmivo do dalších. Není lepší pořádně nechat dožrat a následně zbytky vyhodit, popř nechat skrmit slepicím, nebo něčemu jinému ?
Čističku jsem dostal od známého asi před rokem ani jednou jsem ji nepoužil. Dávám krmiva tak ako rád musí se to vychytat podle ročního období ,mám pouze 8 volier a vykoupat jednotlivé misky mi nezabere zase tolik času,stává se že něco ptaci nechtějí tak jim to dám zpátky a nedostanou nic navíc a zmizí vše do druhého dne a zbytky dávám bankovnímu ptactvu cípu po zahradě. Zrovna teď koukám na hejno vrabcaku oni si vezmou i zlomkove zrni a nemusím kupovat předražené směsi pro venkovní ptactvo .pri vyvolávání zásadně nenechám misky jednotlivých volier.At se daří všem Karel
mirous
napsal(a):
Tak ten trus jsem tam skoro žádný neviděl a když tak ho ručně hned vyhodím a i když nechám úplně dozobat tak dost zrna zbude. Čistím jen co je v miskách ne ze země a slepice dostanou slupky v těch mají zbytky ovsa .
Ekonomicky sice dobrý postup,ale z hlediska přenosu onemocnění je nedostatečný. Nic ve zlém, ale z tohoto hlediska naivní představa.
mirous
napsal(a):
Ty zbytky většinou zbývá proso tak ho dostanou andulky a korely .
Tam se to zužitkuje a pak spoustu lidí řeší problémy s andulkami a další je démonizují. V chovatelství jsou některé zvyky zažrané a leckdy nepochopitelné...
Není fakt lepší je nechat dožírat a zbytky vyhazovat ?
mirous
napsal(a):
Tak teda já jsem zatím měl problém s andulkama jen jednou když jsem na výstavě exotického ptactva od klubového chovatele koupil samičku výstavního tipu a ta házela celá hnízda skokanů tak po likvidaci všech mám teď zase čistý chov a zdravotně v pořádku.
To je dobře, ať vám to vydrží. Víte ale chov prošlechtěných výstavních andulek je daleko náročnější úplně na všechno a takle krmit je zbytky po jiných ptácích nelze, potřebují ke svému životu tu nejlepší péči a kvalitní potravu.Jen malé přirovnání... když koupíte jednodenní kuřata brojlerů a nedáte jim vše potřebné a budete je krmit zrním, tak veká část uhyne a ostatní špatně porostou.Všechno chce své.
Tak já mám normální andulky to jen že byla pěkná oliva za rozumnou cenu a od "dobrého chovatele"( myslel jsem si to ) tak jsem ji koupil ,je to taky nějaký ten rok zpátky a andulky jsem choval krátce(asi 5let ) teď po asi dalších 25 letech si dávám větší pozor co do chovu přidávám.
A co se týče toho přirovnání vím o čem mluvíte jsem ze zemědělství (víc jak 40 let).
Lukáš1

XXX.XXX.170.66
Amazonek 01
napsal(a):
Tak já jsem si nejdříve pořídil čističku od Franty, ale již mám tu SLOVENSKU a je to úplně o něčem jiném. Ta od Franty je spíše hračka pro děti.
Máte někdo odkaz nebo kontakt kde se dá ta čistička pořídit ?
Děkuji
Stačí prohlédnout inzerci.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3840377/cisticka-mala/
Já krmím podle období tolik, aby nezůstávaly velké zbytky. Ale vždy něco zůstane, tak používám výkonný fén a studeným vzduchem na čistém krmném platu 50x50x5 cm zrní dokonale vyfoukám, že je naprosto čisté a přidám k další krmné dávce. Dělám to již řadu let a nikdy jsem neměl žádný problém.
Milann100

XXX.XXX.183.87
Jamro
napsal(a):
Mal by som záujem o čističku
Dobrý den, chtěl by jsem ukázat mnou vyrobenou mini čističku na drobné zrniny pro Astrildy. Vyrobil jsem ji podle videa na YouTube. Trafo z 220 na 12V s reostatem z 0 až na 12,7. Má v sobě i vypínač, který je součástí otočného reostatu. Ventilátor 12V/ 2700ot.min. Vyrobil jsem ho z pozink. plechu na zkoušku, ale asi zkusím i z překližky. Úhle násypu jsou 45°, ale myslím že by mohly být méně, horní mezeru mám 6mm lepší bude asi 8mm, spodní mám 8mm, předělám na 10mm. Protože jsem stolař myslím že z překližky se mně bude více líbit. Čistím denně a po týdenní zkušeností jsem zjistil že první čištění naprosto stačí, druhé už je zbytečné.
Rozměry V - 400mm, D - 300mm, Š - 120mm.
Uživatel s deaktivovaným účtem

RN
napsal(a):
Dobrý den, chtěl by jsem ukázat mnou vyrobenou mini čističku na drobné zrniny pro Astrildy. Vyrobil jsem ji podle videa na YouTube. Trafo z 220 na 12V s reostatem z 0 až na 12,7. Má v sobě i vypínač, který je součástí otočného reostatu. Ventilátor 12V/ 2700ot.min. Vyrobil jsem ho z pozink. plechu na zkoušku, ale asi zkusím i z překližky. Úhle násypu jsou 45°, ale myslím že by mohly být méně, horní mezeru mám 6mm lepší bude asi 8mm, spodní mám 8mm, předělám na 10mm. Protože jsem stolař myslím že z překližky se mně bude více líbit. Čistím denně a po týdenní zkušeností jsem zjistil že první čištění naprosto stačí, druhé už je zbytečné.
Rozměry V - 400mm, D - 300mm, Š - 120mm.
parada 👍