Zimování ve venkovních voliérách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2018 11:28
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Blíží se zima a chtěl bych zjistit nějaké zkušenosti jiných chovatelů, kteří mají ptáky celoročně venku. Třeba bude mít někdo zajímavý napad pro ostatní chovatelé. Za zkušenosti a sdílení předem děkuji

Neregistrovaný uživatel

12.11.2018 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Záleží o jaké ptáky se jedná? U mne penanti, rozely pestré, neofémy, kakariki- celoročně venku JT.

12.11.2018 18:38
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Vím jaké ptáky. Jen jsem myslel nějaké osvědčené krmení v mrazu. Zakrývací plachty atd.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2018 05:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Ladamusa napsal(a):
Blíží se zima a chtěl bych zjistit nějaké zkušenosti jiných chovatelů, kteří mají ptáky celoročně venku. Třeba bude mít někdo zajímavý napad pro ostatní chovatelé. Za zkušenosti a sdílení předem děkuji

Ja jsem kdysi zjistil skusenosti u starsich chovatelu pri navsteve kde je vse videt v realu,zde vam kazdy muze a vetsinou tak je napsat cokoliv,rozhodne bych se osobne neridil internetovimi radami. nejsem in chovatel papousky mam 35let a za tu dobu tez ani zadne zazracne krmivo neni a bohuzel ani nebude,pouze k zakladnim smesim pro urcite druhy pridavam na zimu trochu vice slunecnice a semence,plachty jsem uz vymenil za polikarbonat pro lepsi manipulaci. A co se jedna o druhy nebudu z jistych duvodu psati jelikoz lze chovat opravdu dosti,mozna ze vetsina by se divila.,a placala bludy. Proto ta navsteva u chovatelu nikoho nemine. Mnoho zdaru vsem.

13.11.2018 06:02
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja jsem kdysi zjistil skusenosti u starsich chovatelu pri navsteve kde je vse videt v realu,zde vam kazdy muze a vetsinou tak je napsat cokoliv,rozhodne bych se osobne neridil internetovimi radami. nejsem in chovatel papousky mam 35let a za tu dobu tez ani zadne zazracne krmivo neni a bohuzel ani nebude,pouze k zakladnim smesim pro urcite druhy pridavam na zimu trochu vice slunecnice a semence,plachty jsem uz vymenil za polikarbonat pro lepsi manipulaci. A co se jedna o druhy nebudu z jistych duvodu psati jelikoz lze chovat opravdu dosti,mozna ze vetsina by se divila.,a placala bludy. Proto ta navsteva u chovatelu nikoho nemine. Mnoho zdaru vsem.

Děkuji za odpověď, letos jsem přemýšlel o výměně plachty za polykarbonát. Já jsem taky zde úmyslně nepsal jaké mám ptáky celoročně venku, protože někdy se diskuze zvrtne v divokou slovní přestřelku. Jen jsem si myslel, jestli třeba nemá někdo vyzkoušené nějaké zajímavé věci( zateplení atd).

13.11.2018 10:35
Adam456

XXX.XXX.30.146

austrália celoročne vonku, krmna dávka obsahuje trochu viac tučných semien ako obvykle... to je všetko čo sa týka stravy... a z prednej strany volier mám lexan... do voliery nesnezi nefuka

13.11.2018 17:40
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Já dělám i pro Austrálii,dřevěné zálety .polykarbonátová okna a vletový otvor jen velikosti otvoru do budky. Ptáci se tam naučí krásně nocovat a přes den jsou většinou stejně venku. Krmení jak se zde již píše,trochu více olejnatého,i lněné semínko,semenec,slunečnice. Za dlouhá léta nikdy nebyl problém,ani když byly zimy ještě zimou . -27,-32 . Dřevěný zálet,zateplení max. sněhem. Ptactvo když má silná bidla a nebo jenom prkna,naučí se sedět i na polici. Nesmí nocovat na kovu. Pletivu a pod.

14.11.2018 03:38
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

jak chcete naučit ptáky, aby nespali při vyplašení na pletivu? Před lety jsem patřil také mezi ty co si mysleli, že stačí dát silnější bidla ze suchých větví a dát na voliéru a kolem polykarbonát. Pak v noci přišla kuna nebo kočka. Červenokřídlá samice přespala na pletivu a následně přišla o prsty. I když vyváděla mladé, měl jsem pořád pocit, že se na mne vyčítavě dívá, že je mrzáček jen kvůli mně. Když uhodí mrazy tak je hned dávám na půdu, kde sice také mrzne ( ne tolik jako venku), ale nikdo je neruší a spí klidně na bidlech.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2018 06:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Proto chovatele maji nainstalovane orientacni svetlo ktere sviti celou noc,asi tak nejak.Ono je tez rozdil stehovat par jedincu,ja bych na to potreboval pudu o rozloze pulky fotbaloveho hriste,a nejsem stejne nazoru toho ptaky stehovat.

14.11.2018 08:34
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

pterodactyll napsal(a):
Já dělám i pro Austrálii,dřevěné zálety .polykarbonátová okna a vletový otvor jen velikosti otvoru do budky. Ptáci se tam naučí krásně nocovat a přes den jsou většinou stejně venku. Krmení jak se zde již píše,trochu více olejnatého,i lněné semínko,semenec,slunečnice. Za dlouhá léta nikdy nebyl problém,ani když byly zimy ještě zimou . -27,-32 . Dřevěný zálet,zateplení max. sněhem. Ptactvo když má silná bidla a nebo jenom prkna,naučí se sedět i na polici. Nesmí nocovat na kovu. Pletivu a pod.

Pěkně řešené.

15.11.2018 12:50
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

brněnským kunám a kočkám bych je pod světlem nabízel jako na podnose a nic by mi to nepomohlo. Ty se nebojí ani lidí natož světla, drze si pochodují 1.5m nad hlavou, protože vědí, že na ně nedosáhnete.

Neregistrovaný uživatel

15.11.2018 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

corvuscorax napsal(a):
brněnským kunám a kočkám bych je pod světlem nabízel jako na podnose a nic by mi to nepomohlo. Ty se nebojí ani lidí natož světla, drze si pochodují 1.5m nad hlavou, protože vědí, že na ně nedosáhnete.

Jestize mam udelano dobre chovatelske zarizeni neni se ceho obavat,ja mam dvacet volier v rade,ped volierama je krmna chodba ktera je na zimu zatahovana polikarbonatem a na chodbe slabe nocni osvetleni,kocky i kuny si muzou nechat jen o ulovku zdat,udelate li vse na tesno neproklouzne ani myska.vy bydlite v Brne a ja na vysocine a to u lesa. Dulezite je vzdy dopredu dukladne promyslet chovatelske zarizeni a ne vse uspechat. Chovu zdar

15.11.2018 16:30
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

corvuscorax napsal(a):
jak chcete naučit ptáky, aby nespali při vyplašení na pletivu? Před lety jsem patřil také mezi ty co si mysleli, že stačí dát silnější bidla ze suchých větví a dát na voliéru a kolem polykarbonát. Pak v noci přišla kuna nebo kočka. Červenokřídlá samice přespala na pletivu a následně přišla o prsty. I když vyváděla mladé, měl jsem pořád pocit, že se na mne vyčítavě dívá, že je mrzáček jen kvůli mně. Když uhodí mrazy tak je hned dávám na půdu, kde sice také mrzne ( ne tolik jako venku), ale nikdo je neruší a spí klidně na bidlech.

Pravě proto ty dřevěné zálety. Pokud se ptáci naučí spát uvnitř,tam žádné pletivo není. Kuny si mohou chodit okolo a ptáci ani nedutají. Proč by se plašili,když je nevidí.
Andulky se naučili dráždit krahujce a pak zalezou do záletů. Vypadá to jako když ho provokují. Sletí na zem a když jde po nich a narazí do pletiva,tak fr a jsou uvnitř.Dnes jsem to viděl dvakrát.

15.11.2018 19:52
frosmichal

XXX.XXX.187.191

Také mám nějaké ptáčky. Půlky voliér mám z OSB desek a pulku pletivo. Na zimu pletivo přetáhnu folii, aby na papoušky nefoukalo a tolik nešel mráz. Při velkých mrazech není na škodu na noc zapálit na podlaze jednu, nebo dvě svíčky. Samozřejmě ve sklenici nebo ty hlouposti, co se dávají na hřbitov. Polikarbonát je dobrá věc, ale trochu se to prodraží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík