Zebřičky pestré

Prodám Zebřičku pestrou - prodám zebřičky, mutace hnědá, štěpitelná na hněd...
Dobrý večer,
záleží na velikosti voliéry kde je chcete chovat. Chůvy jsou na tolik kamarádské spolu, že když jim dáte budku, tak tam nalezou, kolik se jich tam vejde, jak sardinky a bez problému. U zebřiček jsem také neměl problém, pokud tam nebyla samička, to by se kluci o ni hašteřili. Jen ti rýžovníci tam nesedí, ty spíš k andulkám.
zd50
napsal(a):
Dobrý večer,
záleží na velikosti voliéry kde je chcete chovat. Chůvy jsou na tolik kamarádské spolu, že když jim dáte budku, tak tam nalezou, kolik se jich tam vejde, jak sardinky a bez problému. U zebřiček jsem také neměl problém, pokud tam nebyla samička, to by se kluci o ni hašteřili. Jen ti rýžovníci tam nesedí, ty spíš k andulkám.
Přesně něco takového jsem chtěla slyšet 😀. Díky.Voliera je 130x80x90.Zamerim se tedy jen na zebricky a chůvičky
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Jitka85
napsal(a):
Přesně něco takového jsem chtěla slyšet 😀. Díky.Voliera je 130x80x90.Zamerim se tedy jen na zebricky a chůvičky
A ja vam reknu to co nechcete slyset,ze co delate je proti prirozenosti,i ta vase voliera je spise kleci. Za me chudaci ptaci.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Hrich to neni ,delejte jak je vam libo ale me je to proti srsti nedoprat sameckum partnerku,holt kazdy sme jiny. Vy stoho mozna budete mit radost ja bych bohuzel nemel.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hrich to neni ,delejte jak je vam libo ale me je to proti srsti nedoprat sameckum partnerku,holt kazdy sme jiny. Vy stoho mozna budete mit radost ja bych bohuzel nemel.
Jasny že je přirozenější parecek.Nevím co bych si pak ale pocala s mladýma 😔měla sem představu že budu mít ptáčky jen pro radost a ne je zbytečně množit 😞
Jitka85
napsal(a):
Jasny že je přirozenější parecek.Nevím co bych si pak ale pocala s mladýma 😔měla sem představu že budu mít ptáčky jen pro radost a ne je zbytečně množit 😞
Ano,jde Vám pouze o sebe,chcete mít radost. A proč k tomu potřebujete živého tvora, kterého zbavíte přirozenosti? Myslíte si, že bude mít také radost?? No, sobectví je také lidská vlastnost. Bohužel dost častá.
Dobrý večer,
netvrdím, že je to ideální, ani nejsem příznivcem takového chovu. Pořád je to ale lepší, než si pořídit páry a nedat jim tam budku nebo brát vajíčka. No a co potom s mladýma. No a když nebude budka, tak samičky začnou snášet někde po kleci a budou snášet jak slepice a pak pojdou z vysílení. Ti kluci to přežijí (kolik chovatelů má doma plonk samečky nebo samičky?) a pořád je to pro ně lepší být ve větší společnosti. No a co chůvy, ty nejde chovat ve více párech v jedné kleci jak už jsem psal. Ty se musí chovat po sólo párech a většinou v klecích 40 x 40. Ani pořádně neroztáhnou křídla. No a to nemluvíme o tom, co ostatní mazlové, většinou uměle dokrmovaní na kšeft a kteří končí v mnoha případech s vyškubaným peřím a připomínají spíše supy než papoušky. Takže Jitko přeji hodně radosti z chovu.
Pohodě dejte samečkové zebřiček a chůviček dohromady . Klec bude stačit co máte. A pokud někdo říká něco jiného tak ad se koukne v čem se chovají kanárkové a pod. A to je jako pohodě ? Nechcete mladé ,jeto řešení. A ty co se tu znepokojují ad se zamyslí až budou dávat svůj odchov do výkupu !! To už je zas tolik nepohoršuje co snima dál bude a v jakých podmínkách tam musí vydržet.....Tak že za mě děláte dobře a nenech Te syto vymluvit .
Otázka asi do pranice:
Mají v přírodě všichni samci volně žijících druhů ptáků mladé?
Nevím, no, standardní odpověď se nabízí asi ano, ale je to tak doopravdy? Věřím, že to někdy prostě nemusí dopadnout a zároveň věřím tomu, že se význam povinného rodičovství pro každého živého tvora, pokud se nejedná o nutnou záchranu druhu, značně přeceňuje. Ano, mít potomky je přirozené, ale nikoliv povinné, a nijak to nesouvisí s osobním "štěstím" daného živého tvora. Mnohem důležitější pro živou bytost jsou každodenní optimální životní podmínky, dostatek potravy a vody, no-stress prostředí, možnost komunikace apod.
Taky máme dva samce, různé druhy, asi by bylo dle většinového názoru ideální mít je každého v páru, ale co s těmi mladými? Výkup mne děsí, tak, jak je nejčastěji praktikován, to si žádný živý tvor nezaslouží, a nekonečné prostory pro chov doma nemám. Hodně by se mi líbilo mít třeba andulky ve volném chovu, jako pán na Slovensku, ale i tady na diskuzi vás spousta lidí div nesežere, když dáte příspěvek s volně žijícími alexandry v Německu či Polsku, natož to v Česku realizovat v praxi. Přitom - proč ne?
Co mají dělat lidé, kteří mají rádi ptáky, ale nemají prostory k chovu? Nevidím nic špatného na tom pořídit si papouška, pokud mu - mimo toho chovného záměru - poskytnu odpovídající podmínky k životu. Nemám pocit, že by naši ptáci strádali či prožívali utrpení jen díky tomu, že nemají možnost uplatnit se v chovu.
kubanec
napsal(a):
Tak jste málem odradily začínajiciho chovatele blahopřeji....když jste vy začinaly tak to bylo všechno cajk co a proč by nemoh mit pár samečku v kleci běžná věc
Už vidím tu sestavu, píše 8-10 rýžovniky, žebříčky a chůvičky. Když budou po třech v této kličce, která bude jistě ještě na výšku, již vidím to spokojené ptactvo. Já bych to viděl tak na pět kusů zebry a chůvičky.
kubanec
napsal(a):
Žadnej učenej z nebe nespadl známej má v malý kleci 3 samečky ryžovniku a 3 samečky zebřiček a funguje to a klec je fakt malá
No já s vlastní zkušenosti už dnes vím že mám dávat sudý počet ptáků do klece. Po vyhnízdění rozdeluji samce od samic, aby si pořádně odpočinuli ovšem pokud možno sudý počet. Protože většinou ten co je lichý je nejdříve oškubaný a napadán. Ale také se mi občas stane že se v kleci utvoří 4% páreček je jedno jestli samci či samičky a ostatní tyranizuji.
Dobrý den, nebála bych se dát tam raději ptáčky v páru. Bude Vás bavit je i pozorovat, jak odchovávají mláďata, určitě víc, než jak se nudí a oždibují. Oni Vám mláďata vezmou i v nejbližším zverimexu. Zajděte se tam klidně zeptat. Tihle malincí ptáčkové tam nebývají dlouho a nijak extra tam nestrádají narozdíl od větších papoušků.
saluki
napsal(a):
Dobrý den, nebála bych se dát tam raději ptáčky v páru. Bude Vás bavit je i pozorovat, jak odchovávají mláďata, určitě víc, než jak se nudí a oždibují. Oni Vám mláďata vezmou i v nejbližším zverimexu. Zajděte se tam klidně zeptat. Tihle malincí ptáčkové tam nebývají dlouho a nijak extra tam nestrádají narozdíl od větších papoušků.
Tak bych neřekl že budou jen sedět a oštipovat . Sou to čilý ptáčkové a furt něco hledají a neposedí.