Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2018 16:39

Ahoj všem.
Mám doma už asi 3 dny nově zabydleného papouška Amazoňana venezuelského.

Papouškovi může být něco přes 1 rok anebo víc. Napřed byl půl roku u prvního chovatele, ten ho dal druhému chovateli, u kterého zase byl půl rok. Tento ho prodal mě, protože se stěhoval do spol. bytu s kočkou.

Papoušek je naučený na ruku, jenomže je asi zvyklý na svého předchozího majitele a teď se mi zdá, že protestuje. Mám krmítka stejná na jaké je už zvyklý od majitele, taková kovová, která se dají vyndat z kroužku (který je drží při kleci).

Dala jsem mu mrkev, něco málo sežral a pak krmítko vyndal a shodil na zem. Chtěla jsem mrkev dát zpět, ale to mě pokloval. Tak jsem mrkev dala pryč, místo toho zrní. Zase něco málo sežral a hodil krmítko na zem. Když chci krmítko vrátit, tak hrozně řičí a nechce ho tam.

Nevím, jestli si hraje nebo nějak protestuje.... Na ruku mi nejde vůbec, maximálně když má náladu, vezme si z ruky ovoce. Ale když dám na ruku zrní, tak si pro něj nepřijde. Když bych přiblížila samotnou ruku k němu, začne řvát a nelíbí se mu to. Takže sáhnout na sebe nenechá vůbec.

Myslíte že je to hra, nebo protest, nebo nechce to krmítko? Jinak z něj normálně žral, ale najednou se naučil ho vyndavat... Nechci na něj hned sahat, ale vůbec mi nevěří. Za jak dlouho si může takový pták zvyknout?

30.11.2018 16:45
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Je to pro něho velká změna prostředí a jestli ho máte tři dny,to vůbec nic neznamená.
Dejte mu více času ,musí si zvyknout. Když něco nechce nevracejte okamžitě na místo,narušujete mu soukromí. Chce to hodně trpělivosti a netlačit na něho,to ho spíš zradíte.Nový pán je zásadní změna a může to trvat měsíce.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2018 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Uspechana doba uspechani lide,za tri dny chce zazrak,neuveritelne.

30.11.2018 17:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

doporučuju si přečíst knihu od F.Šusty : Trénink je rozhovor...najdete tam i pro papouškáře velmi dobré rady co a jak a kdy ...

teď ho nechte na pokoji a hlavně ho do ničeho nenuťte ...

30.11.2018 18:29

pterodactyll napsal(a):
Je to pro něho velká změna prostředí a jestli ho máte tři dny,to vůbec nic neznamená.
Dejte mu více času ,musí si zvyknout. Když něco nechce nevracejte okamžitě na místo,narušujete mu soukromí. Chce to hodně trpělivosti a netlačit na něho,to ho spíš zradíte.Nový pán je zásadní změna a může to trvat měsíce.

Takže mu krmítko nevracet a nechat ho o hladu? Protože krmítko se zrním nechce. Vratim ho tedy až když bude klidný, nevim, třeba to krmítko fakt nemá rád.

30.11.2018 18:32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Uspechana doba uspechani lide,za tri dny chce zazrak,neuveritelne.

Podle vašich příspěvků v ostatních diskuzích vidím, že jste troll, vůbec nereagujete na můj původní příspěvek a navíc už jste v diskuzi "jak víc v domácnosti šetřit" napsal, že mají lidé více pracovat.
Nechápu, proč maříte svůj čas přispíváním nesmyslů do diskuzí. Asi sám málo pracujete, a proto tento čas máte. Měli by vám zrušit účet.

Když pták nechce krmítko se zrním, je to problém, protože by mohl taky umřít hlady, když mu ho "nebudu nutit". To už aby se člověk vážně bál napsat i do diskuze s chovateli. NEUVĚŘITELNÉ.

lupus, díky za doporučení, já jsem chovala andulky a korely, tohle je pro mě změna.

30.11.2018 18:56
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže mu krmítko nevracet a nechat ho o hladu? Protože krmítko se zrním nechce. Vratim ho tedy až když bude klidný, nevim, třeba to krmítko fakt nemá rád.

Určitě ne nekrmit,ale zkuste dát jiné,jinam třeba na zem. Zkuste přivázat třeba tyčinku nad bidlo. Nevím jak máte velkou klec. Hlavně opatrně,jestli Vás vyhání. Prostrčit ovoce přes mřížku,aby měl prostě co k jídlu na víc místech. Každopádně si o tom něco přečtěte. Lupus4 vám radí knihu,kde najdete zásady zvládání zvířat všeobecně .
Platí to pro většinu zvířat,ptáky nevyjímaje. Za mě dobrá volba.

30.11.2018 21:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle vašich příspěvků v ostatních diskuzích vidím, že jste troll, vůbec nereagujete na můj původní příspěvek a navíc už jste v diskuzi "jak víc v domácnosti šetřit" napsal, že mají lidé více pracovat.
Nechápu, proč maříte svůj čas přispíváním nesmyslů do diskuzí. Asi sám málo pracujete, a proto tento čas máte. Měli by vám zrušit účet.

Když pták nechce krmítko se zrním, je to problém, protože by mohl taky umřít hlady, když mu ho "nebudu nutit". To už aby se člověk vážně bál napsat i do diskuze s chovateli. NEUVĚŘITELNÉ.

lupus, díky za doporučení, já jsem chovala andulky a korely, tohle je pro mě změna.

simon 123 Vám to napsal stručně, ale jasně. Vy jste to nepochopila.
Roční amazoňan po nejedné změně nemusí třeba 2 až 3 dny vůbec žrát. Opravdu strašně spěcháte. To není andulka nebo korela. Jak napsal lupus 4: Nechte ho na pokoji, pozorujte, co dělá a za týden už to bude trochu lepší. Nebojte se, že hlady umře. On si vleze pro zrní i na zem. Krmítka z objímek vytahují skoro všichni větší papoušci. Podívejte se, jak mají zajištěné misky otočné krmné pulty. Opakujte si: Trpělivost přináší růže a nědy i ne.

1.12.2018 15:29

Pták mě nevyhání, jenom měl nerad krmítko. Dneska když jsem mu dávala krmítko, už čekal na bidle, řekla jsem mu důrazně NE a krmítko schovala. Opakovala jsem to tak dlouho, dokud šel pryč a nechal mě krmítko bez problému dát na místo. To samé jsem opakovala s miskou s vodou.
Když dožral, tak krmítko opět shodil na zem, asi je to pro něj hra. Jinak na zemi zatim nebyl, tak pochybuju že by tam slezl, možná kdyby byl týden o hladu tak jo.

Takže díky za rady, vlastně jsem si pomohla sama intuicí, takže mi nikdo v tomto foru vůbec nepomohl, ale v pohodě. Zeptala jsem se na jednoduchou věc, přitom byla odpově´d úplně jednoduchá.
Asi máte pravdu, fakt je lepší si hledat věci sama , naivně jsem si myslela že diskuze s chovateli bude na lepší úrovni než zbytek odpadních diskuzí na internetu. takže se tady mějte jak chcete a sbohem. :)

1.12.2018 16:35
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Není co dodat.

1.12.2018 16:45
saola

XXX.XXX.44.33

Paní deaktivovaná, zkuste se na to podívat když už ne z pohledu toho papouška, tak z pohledu ostatních, kteří nevidí vašeho amazoňana, ale stoupá jim tlak, když čtou váš dotaz. To není nic osobního, je zbytečné, abyste si to brala jako útok na vás. K diskuzi jsem nepřispěla, ale moje první reakce na čtené bylo, že se jedná o nešťastného a zoufalého ptáka, který se ocitl v cizím prostředí, jste jeho třetí majitel za první rok jeho života a moc empaticky k němu nepřistupujete. Jak může být po třech dnech zabydlený?
Vyhazování krmítka z držáku přece není problém, to přejde, až se pták trochu usadí. Nebo taky ne, a když to budete považovat za problém, můžete pořídit jiný upevňovací systém. Přece nejde o život. Za mnohem důležitější považuji se k papouškovi chovat vlídně a v klidu a co nejvíc mu ulehčit začátek v novém prostředí.
Z knih doporučím ještě Rosemary Low: Proč můj papoušek..... a Výživa papoušků.

1.12.2018 21:24
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Tak vážení odpovídající na dotaz.
Tazatelka se zeptala, snažili jsme se na začátečnický dotaz odpovědět a ejhle, paní chytrá nás po přečtení setřela. Najednou si pomohla sama, ale až si ty rady přečetla.
Trochu sebekritiky by jí neškodilo, ale je to jako mluvit do dubu.

1.12.2018 23:22
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
přestože nejsem chovatel rosel, tak bych chtěl jen upřesnit, že podle literatury jde o jeden ze tří poddruhů rosely pestré - rosela pestrá nádherná.

1.12.2018 23:25
zd50

XXX.XXX.100.214

Omlouvám se, ale nevím proč mi tento příspěvek přeskočil do jiné diskuse

2.12.2018 13:04
Froli-1

XXX.XXX.72.234

Docela lituju toho amazoňana, že za jeden rok vystřídal tři majitele...., že se majitel č.2 stěhuje do bytu s kočkou mohla být jen výmluv- možná, že nebyl zvyklý ani na toho předchozího majitele

2.12.2018 13:34
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Froli-1 napsal(a):
Docela lituju toho amazoňana, že za jeden rok vystřídal tři majitele...., že se majitel č.2 stěhuje do bytu s kočkou mohla být jen výmluv- možná, že nebyl zvyklý ani na toho předchozího majitele

Přesně tak. Navíc nová arogantní majitelka chce radu,kde ho má podrbat,aby se stal za tři dny mazlíčkem. O skutečné rady nestojí. Bohužel takto končí mnoho zvířat a všem pomoci nejde.

4.12.2018 12:17
krabatka

XXX.XXX.164.43

Chce to trochu zapátrat po internetu a koupit např. tuto misku, tam mu dejte krmení, odkaz níže. Do té, co vyhazuje, zkuste dát jen hračky - např. uzávěry od plast. lahví nebo kousky větviček nebo dřívek, bude si mít s čím hrát. Papoušci běžně zkouší misky vyhazovat, nejen velcí, ale i střední, dělá to i můj sameček senegalce, myslím, že je to pro něj hra. Po třech dnech je ještě moc brzy, abyste ho zkoušela brát na ruku atd. Nechte ho rozkoukat, klidně 2 - 3 týdny, i měsíc, když to bude potřebovat. Rozčilujete se na ostatní, ale opravdu to chce trochu empatie, vžijte se do pocitů papouška.

https://www.nobby.cz/savic-crock-mala-miska-pro-pripevneni-do-klece-objem-300ml-p2764

Přidejte reakci

Přidat smajlík