Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2018 21:28
JsemLena

XXX.XXX.242.61

Dobrý den, mám pár /samce a samici/ v kleci s dalšími dvěma samicemi, již několik měsíců. Pár zahnízdil /není to poprvé, už několikrát vyvedl mladé/. Odjela jsem na dva dny pryč a po příjezdu jsem zjistila, že jedna ze samiček /dobře lítá a má špatné nedorostlé nožičky, takže si pomalu přistává k bidýlku/ je úplně oškubaná na hlavě /má krvavý strup/, je psychicky zdecimovaná a potřebuji zítra za denního světla zjistit, zda má v pořádku zrak /oči/. Dala jsem ji do druhé klece, s druhou samicí, a pár nechala o samotě. Samička žrala, pila, hodně spala a drží se stále na zemi, přijde mi psychicky zdecimovaná.
Jsem v šoku, nečekala jsem to, byli spolu v kleci společně přes rok a nic se nedělo, a to už mladé dříve měli. Uvítám jakékoliv rady. Děkuji. Lenka

8.12.2018 21:55
agap 68

XXX.XXX.31.14

Dobrý den. To co píšete je u zebřiček úplně běžné. Samec si v malé kleci chrání své teritorium a samice, které tam máte navíc napadá. Klidně je může i zabít. V malé kleci chovejte vždy jenom jeden pár. Ve velké voliéře je to trochu jiné, taky tam dochází k potyčkám, ale ve větším prostoru se ten slabší uklidí někam dál což v malé kleci nejde. Udělala jste dobře, že jste ty 2 samice oddělila a snad se zotaví. Někteří agresivnější samci napadají i svá vylétlá mláďata. V tom případě samce odchytnu a dám do jiné klece, samice je zvládne dovést k samostatnosti sama. Zrovna včera jsem to musel udělat. Takže to chce trochu si o chovu zebřiček na netu počíst a příště už budete zkušenější. Chovu zdar.

11.12.2018 19:38
JsemLena

XXX.XXX.242.61

Děkuji Vám za zprávu. Stalo se mi to poprvé, klec mám 100 cm x 70 cm x 50 cm, přišlo mi to pro čtyři ptáčky akorát, hlavně tam byli spolu přes rok. To je tvrdá zkušenost. Děkuji a přeji hezké dny a příjemné vánoce, Lenka

Přidejte reakci

Přidat smajlík