Žako Kongo

Prodám Žaka velkého - Nabízím dva samečky a dvě samičky , ručně dokrmené od...
17000 KčDobrý den, uvažuji o koupi Žaka ale ještě nemám potřebné informace tak prosím o radu, jakého chovatele by jste mě doporučili pro zakoupení Žaka. Jak by měl vypadat zdravý Žako a na co si mám při koupi dávat pozor? Chtěla bych ho jako domacího mazlíčka, takže určitě ručně dokrmený. Jaké má mít doklady? Naučí se mluvit jak samec tak i samice? Čím doma krmíte? Je vhodný Žako k malému dítěti? Děkuji předem za všechny informace.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Žako... není navzdory obecným představám úplně dobrá volba. Je to chytré a citlivé zvíře, psychicky ne úplně vyrovnané a doživotní samotka u někoho v obýváku mu nedělá dobře. Ručně dokrmené zvíře má tendenci upnout se na jednoho člověka, jehož přítomnost vyžaduje a na ostatní lidi žárlí a může je i klovat, jakmile není vyhověno jeho potřebám, začne se škubat raz dva, v kleci se nudí, volně v místnosti může být destruktivní a že se naučí mluvit znamená taky, že nezavře zobák jak je den dlouhý.
Jo, a vlivem nevhodného krmení a vůbec faktu, že žakovi prostě tenhle život nevyhovuje je jejich průměrná doba dožití kratší než život andulky. Končí třeba v sedmi letech, na 40 let mohou zapomenout.
Dobrý den Eliško, z vašich otázek jde vidět, že o papouškovi absolutně nic nevíte..zvolila jste si z papouška, který není vhodný pro úplného laika, není vhodný k malým dětem a pro jeho náročnost na péči a hlavně čas se ho mnozí zbavují, protože ho nezvládají. Nechci vás odrazovat, je hezké vidět videa jak žaci mluví a jsou opravdu úžasní, ale člověk si neuvědomuje jak opravdu náročný tento papoušek je. Každá změna, byť jen malá a my si jí ani nemusíme uvědomit, je pro něj stresová situace a z vašeho krásného papouška se za pár dní může stát holé kuřátko a vy nebudete chápat proč. Pořiďte si něco méně náročného a jistě vám i vašim dětem udělá třeba taková andulka, korela nebo pyrura taky velkou radost, i když nebude mluvit jako žako.
Nevhodný do bytu prachove peři. Toleruje jednoho člověka z rodiny ostatni muže i napadat(os.zkušenost). Vysoké vyživove nároky vyživu nestači sypat krmnou směs +jablko. 50%mazličku je oškubanych protože lidi se o ně neumi postarat. I mezi chovately jsou oskubani jedinci a přitom o chovu něco vědi.Je to složity papoušek a k dětem se nehodi. Na vašem mistě bych si nakoupil knižky a přečetl bych si o nich něco. Do rodiny s detmi idealni ručně dokrmena korela pokod se vam nelibi najdete si korelu albino ručně dokrmenou cena kolem 1000,- navic vypada jako maly kakaďak:)v inzeratu na bazoši jsem ji viděl. Tak hodně štěsti doufam ,že jsme våm vysvětlily ,že žako je opravdu š p atna volba.g
Odporúčam zájdite si na stránku František Bako chovateľ žakov už 25rokov. Má tam všetko dopodrobna opísané. Papagáj musí byť vychovaný mal by mať svoj režim na ktorý si zvykne. On svojich papagájov, ktoré má na predaj najskôr socializuje a dá im základný výcvik, aby neboli otravný,ale boli mazlíčkovia poradí do všetkým. Žako podľa všetkého nemá rád zmeny. Mala som kolegyňu 8h.bola v práci, keď prišla sa mu venovala. A bol v pohode iba,ak jej prišla návšteva žiarlil a snažil sa odpútať pozornosť. Keď návšteve zazvonil mobil okamžite si to zapamätal a napodobňoval zvonenie a návšteva sa čudovala , že ako je to možné. Nie vždy máte náladu na návštevu a keď odišiel, tak kolegyňa povedala nahlas konečne vypadol ten k..r..e..t..e..n Keď prišiel druhý krát a navšteva už stála pri dverách, tak nahlas a zretelne opakoval.slová svojej paničky..konečne vypadol k..r..e..t..e..n
Eva2306
napsal(a):
Odporúčam zájdite si na stránku František Bako chovateľ žakov už 25rokov. Má tam všetko dopodrobna opísané. Papagáj musí byť vychovaný mal by mať svoj režim na ktorý si zvykne. On svojich papagájov, ktoré má na predaj najskôr socializuje a dá im základný výcvik, aby neboli otravný,ale boli mazlíčkovia poradí do všetkým. Žako podľa všetkého nemá rád zmeny. Mala som kolegyňu 8h.bola v práci, keď prišla sa mu venovala. A bol v pohode iba,ak jej prišla návšteva žiarlil a snažil sa odpútať pozornosť. Keď návšteve zazvonil mobil okamžite si to zapamätal a napodobňoval zvonenie a návšteva sa čudovala , že ako je to možné. Nie vždy máte náladu na návštevu a keď odišiel, tak kolegyňa povedala nahlas konečne vypadol ten k..r..e..t..e..n Keď prišiel druhý krát a navšteva už stála pri dverách, tak nahlas a zretelne opakoval.slová svojej paničky..konečne vypadol k..r..e..t..e..n
celkom dobrá reklama hlavne že tu každý píše, nieje vhodný...náročný... tie socializované sa určite navyšklbú, že
Tak to Vám nikto nezaručí treba sa im venovať aspoň 3 hodinky denne. Pozrite si videa na youtube ludia majú bežne žakov. U nás o dom ďalej má jeden pán žaka a v lete ho dá s klietkou na balkón tak, aby nepálilo slnko na papucha a keď idem okolo so psíkom mám čivavu, tak keď začne Eliška štekať on ju úplne napodobní a šteká s ňou. Napodobňuje sanitky rôzne vtáčiky a tak sa baví. Nesmie sa cítiť odstrčený. Ten pán František Bako tam má najčastejšie otázky kliknete si na jednu, ktorá Vás zaujíma a máte tam dosť obšírne odpoveďe. Je to veľmi inteligentný papuch a treba ho brať, ako menšie dieťa a venovať sa mu, ale naučiť ho aj odpočivať a hrať sa v klietke. Ja nie som chovateľka, ale tiež chcem žaka je to môj sen. Teraz mám míška a je to môj mazel. Píšem o ňom na mních šedý tu na príspevkoch.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Žako... není navzdory obecným představám úplně dobrá volba. Je to chytré a citlivé zvíře, psychicky ne úplně vyrovnané a doživotní samotka u někoho v obýváku mu nedělá dobře. Ručně dokrmené zvíře má tendenci upnout se na jednoho člověka, jehož přítomnost vyžaduje a na ostatní lidi žárlí a může je i klovat, jakmile není vyhověno jeho potřebám, začne se škubat raz dva, v kleci se nudí, volně v místnosti může být destruktivní a že se naučí mluvit znamená taky, že nezavře zobák jak je den dlouhý.
Jo, a vlivem nevhodného krmení a vůbec faktu, že žakovi prostě tenhle život nevyhovuje je jejich průměrná doba dožití kratší než život andulky. Končí třeba v sedmi letech, na 40 let mohou zapomenout.
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či je rozdiel v povahe žaka kongo a žako liberijsky. Čítala som, že nie je tak citlivý a vystresovaný. Ďakujem.
Když projdete tady starší články o velkých papoušcích jako mazlících, tak je tam ta "velká čtyřka" moc hezky charakterizovaná. Přečtěte si to. Byl jsem překvapen, ale ten žako z mého pohledu je asi nejhorší volba. Především kvůli té fixaci na svého člověka. stravu, úklid apod., to vše zařídit můžete, ale zvažte svůj život bez dovolených apod. Nelze ho jen tak nechat někomu, ať se o něj stará. Zřejmě jste mladá, budete chtít trávit čas i jinak než v jeho společnosti.
Chápu vaše nadšení, ale když by vám opravdu nestačili méně náročné druhy a opravdu se chcete zavázat k několik desítek let trvajícími vztahu, zvolil bych spíše amazoňana - aspoň doufám, že si to pamatuji správně. Ary jako obří a hodně hlučné spíše ne. Kakadu - to už si nepamatuji, jak to tam bylo psané, ale slyšel jsem ho v zoo a úplně mi to stačilo. Doufám, že nebydlíte v paneláku :-).
Každopádně si o tom vyvoleném hodně nastudujte a slibte si, že do toho nepůjdete po hlavě. Dejte si třeba po tom nastudování pár měsíců odstup. Zkuste se vracet domů, jak by tam papouch byl, nechoďte nadlouho pryč, buďte doma každý večer, vytírejte podlahu a utírejte prach obden, nejezděte na dovolenou a když vás to nepřejde, tak ještě pár měsíců a pak možná :-) (samozřejmě je to trochu nadsázka, ale prosím ještě se nad tím zamyslete).
eliska1994
napsal(a):
Dobrý den, uvažuji o koupi Žaka ale ještě nemám potřebné informace tak prosím o radu, jakého chovatele by jste mě doporučili pro zakoupení Žaka. Jak by měl vypadat zdravý Žako a na co si mám při koupi dávat pozor? Chtěla bych ho jako domacího mazlíčka, takže určitě ručně dokrmený. Jaké má mít doklady? Naučí se mluvit jak samec tak i samice? Čím doma krmíte? Je vhodný Žako k malému dítěti? Děkuji předem za všechny informace.
Po přečtení nejen vaší první věty, že nemáte potřebné informace a že vůbec nic nemáte nastudováno, dělám závěr:
Žaka nekupujte, ušetříte si zklamání. I zde na nabídce papoušků trh ovládá poptávku a tak, ikdyž jste laik a něco si zjistíte, tak jistě koupíte dobře, to záleží jen na Vás.
Jak bylo v jedné pohádce, když vlk lákal kozlátka: Není pravda vše, co se o mně povídá. Šťastnou volbu.
asnipetr
napsal(a):
Když projdete tady starší články o velkých papoušcích jako mazlících, tak je tam ta "velká čtyřka" moc hezky charakterizovaná. Přečtěte si to. Byl jsem překvapen, ale ten žako z mého pohledu je asi nejhorší volba. Především kvůli té fixaci na svého člověka. stravu, úklid apod., to vše zařídit můžete, ale zvažte svůj život bez dovolených apod. Nelze ho jen tak nechat někomu, ať se o něj stará. Zřejmě jste mladá, budete chtít trávit čas i jinak než v jeho společnosti.
Chápu vaše nadšení, ale když by vám opravdu nestačili méně náročné druhy a opravdu se chcete zavázat k několik desítek let trvajícími vztahu, zvolil bych spíše amazoňana - aspoň doufám, že si to pamatuji správně. Ary jako obří a hodně hlučné spíše ne. Kakadu - to už si nepamatuji, jak to tam bylo psané, ale slyšel jsem ho v zoo a úplně mi to stačilo. Doufám, že nebydlíte v paneláku :-).
Každopádně si o tom vyvoleném hodně nastudujte a slibte si, že do toho nepůjdete po hlavě. Dejte si třeba po tom nastudování pár měsíců odstup. Zkuste se vracet domů, jak by tam papouch byl, nechoďte nadlouho pryč, buďte doma každý večer, vytírejte podlahu a utírejte prach obden, nejezděte na dovolenou a když vás to nepřejde, tak ještě pár měsíců a pak možná :-) (samozřejmě je to trochu nadsázka, ale prosím ještě se nad tím zamyslete).
Samozrejme nemám už 20rokov a ani 30 aby som robila bezhlavé rozhodnutia. Chcem, aby sa môj ppapuch mal čo najlepšie. Keď som kupovala mníška šedého tiež som dlho uvažova