Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.12.2018 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.107

Dobrý večer.

Mám zatím jen dotaz. Mám momentálně doma dva žaky. Jedna je moje od malička ručně dokrmená samice (Julie 3 roky) druhý žako je před půl rokem adoptovaná Jackie (dle DNA také samice 10 let) Jackie zůstal pozůstalým po smrti rodinného příslušníka a oškubal se a byl v depresi, u nás se pěkné spravila, je dopeřená. Nechá se hladit... Ovšem s Julií se nekamarádí ani po půl roce. Jsou již druhý měsíce v jedné kleci. Sedí na jednom bidle ale každá v jiném rohu. Jinak před sebou uhýbají. Což jsem v plánu neměla, chtěla jsem pro Julii partnera se kterým bude spokojená a fixuje se na něj a já budu moct mít trochu volné ruce... Paní co od ní Jackie mám ji zpět nechce, z důvodu opětovného sebepoškozování což chápu. Ovšem pro mě je to teď momentálně problém. Nemám kapacity na to abych pořídila další dva samce a měla tak v obýváku čtyři žaky, to prostě nejde...
Zajímalo by mě zda existuje zde chovatel co má x žaků třeba ještě nespárovaných a mohla bych tam eventuelně dojet s oběma (obě mají zdravotní testy) zda by si tam našli k sobě samce. S tím že bych Jackie vyměnila za samce kterého bych si potom s Julií dovezla domů. Ovšem musel by být trochu polokrotký, kvůli pozdější manipulaci, proletu atd... Nepotřebuji extra dalšího mazlíčka ale aby Julie měla partnera. Záleží mi i na Jackie a je pro mě důležité aby ona byla šťastná...
Dokážete mi nějak zde poradit, najít nějaký vhodný způsob jak tuto situaci mám vyřešit?
Děkuji.

11.12.2018 07:37
kubanec

XXX.XXX.103.242

Tak nejednoduší je výměna někomu dáte 2 letou samici a od něj si vezmete mladýho samečka a všichni budou šťastni

Neregistrovaný uživatel

11.12.2018 08:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.107

kubanec napsal(a):
Tak nejednoduší je výměna někomu dáte 2 letou samici a od něj si vezmete mladýho samečka a všichni budou šťastni

Svoji tři letou Julii nedám, vyměnila bych deseti letou samici za samce. Jenže neznám takového chovatele. Jsem z ol.kraje

11.12.2018 09:57
kubanec

XXX.XXX.103.242

Tak oprava přehlidl jsem těch 10 let já myslim že ta výměna by neměl bejt problém stáči obvolat pár inzerátú nebo dát inzerat

11.12.2018 17:52
forpus

XXX.XXX.243.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Svoji tři letou Julii nedám, vyměnila bych deseti letou samici za samce. Jenže neznám takového chovatele. Jsem z ol.kraje

Protože jsou samice obecně cennější a o desetiletou bude jistě velký zájem ze strany chovatelů, problém asi mít nebudete. Ovšem velmi bych se bál - když to nebude někdo známý - že naletíte. Dávejte si při výměně velikánský pozor.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2018 18:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.107

forpus napsal(a):
Protože jsou samice obecně cennější a o desetiletou bude jistě velký zájem ze strany chovatelů, problém asi mít nebudete. Ovšem velmi bych se bál - když to nebude někdo známý - že naletíte. Dávejte si při výměně velikánský pozor.

No toho se bojím. Protože nikoho známého co chová žaky nemám proto jsem tady zatím dala jen dotaz a popřípadě bych ráda i dostala doporučení...

12.12.2018 06:18
Froli-1

XXX.XXX.72.234

Dobrý den, spíše dejte samičku do inzerce a dívejte se po samečkovi k vaší Julince (možná to bude rychlejší než výměna). Já jsem taky hledala staršího samečka žaka, aby byl aspoň polokrotký k naší Julince a jela jsem si pro něj k chovateli do Nitry a spokojenost.

13.12.2018 13:50
MSt

XXX.XXX.211.193

Dobrý den,o samičku bych měl zájem napište mi stanekm30@centrum.cz

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2019 07:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den, ja by som rad vymenil 10r samicu za samca, kedze mam sam 3samcov a jednu samicku:) vsetko adoptovane od ludi, ktory ich nechceli bohuzial. Len som zo Slovenska okres Nove Mesto nad Váhom.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2019 10:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.70

Chtěla bych se vrátit k problému. Myslíte že je tedy lepší tu 10 letou samičí prodat a koupit samce? Ta výměna mi totiž přijde taková lepší, a psali jste mi, že si mám dávat pozor, ale na co? Přece když dám samic s dna vyšetřením i na nemoci, je tam číslo kroužku atd, tak k samci také dostanu dle čísla kroužku vyšetření a pohlaví. Nebo co se může stát?

23.2.2019 11:48
kubanec

XXX.XXX.103.251

Proč tu samici neprodate a pak časem nekoupite nějakýho mazla co už někoho omrzel

Přidejte reakci

Přidat smajlík