Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2018 20:14
kaylee

XXX.XXX.79.229

Dobrý den, mám otázku na zkušenější chovatele. Před třemi týdny jsem si koupila 2 andulky, již ve zverimexu se k sobě měly a to jim taky zůstalo. Problém však je, že mi andulky nepříjdou moc aktivní, podle všeho, co jsem se dočetla by měly být veselé a hravé, ty mé 2 zejména sedí na bidýlku a ikdyž mají klec otevřenou, nechtějí ven. Šedá andulka mi dokonce denně vyvrhuje natrávená semínka (trus je čistý) a parkrát jsem i viděla, že druhá andulka to jí (jde tedy o krmení ?) Vypadá to tak, že se často jakoby nadavuje a někdy z ní (respektive tedy dle mého názoru z něj) vypadnou semínka, která občas druhá andulka pojídá. Budu ráda za každou radu a typ, nechci aby ani jedna z nich trpěla. Děkuji

14.12.2018 00:03
zd50

XXX.XXX.100.214

Dobrý večer,
1- vypadá to, že máte opravdu pár. U té bílé je to dost těžké z fota určit, protože tam samec a samice mají ozobí dost podobné. Navíc to vypadá, že bílá je podle velikosti "normální" andulka a ten šedý (samec) je buď "polovýstavní" nebo výstaví typ.
2- šedý vypadá, že akorát přepelichává, podle těch brček co mu koukají z peří na hlavě.
3- ty 3 týdny jsou tak akorát na to, aby si zvykli na prostředí, kde jsou. Takže na nějaké výlety z klece je dost brzo. Chce to trpělivost.
4- co to je podle vás veselé a hravé? Záleží na velikosti klece. Měla by být dlouhá aspoň 60 cm. Jsou to letci a tak úzká a vysoká klec pro ně není to nejlepší. Tam budou tak akorát šplhat po drátech a poskakovat z bidýlka na bidýlko a nebo na něm sedět. Napřed musejí zdomácnět a zvyknout si na prostředí.
5- jestliže to krmení vyvrhuje do zobáčku odkud mu to samička zobe a ne na zem, tak se opravdu jedná o snahu nakrmit samičku. Jinak by to mohl být zdravotní problém. Ale na hnízdění mi připadají ještě mladí. Budku bych jim ještě nedával. Může se ale stát, že když samička vyletí z klece, tak si najde někde na skříni nebo podobně místo a začne tam snášet vajíčka a nebude se chtít vrátit do klece.
6- předpokládám, že mají sepiovou kost, písek, ovoce (nejlépe jablko, ne salát, protože z nadměrného podávání mohou dostat průjem) na škodu není ani ROBORAN PRO EXOTY (dávkování dle návodu) a jako bidýlka použít větve z nejedovatých dřevin o průměru aspoň 12 mm
To je ve zkratce asi tak vše a přeji radost z chovu.

14.12.2018 08:15
kaylee

XXX.XXX.173.168

Děkuji za reakci, co se týče klece, do pár dnů dostanou větší klec (záleží na české poště 😆), k jídlu dostávají klasické směsi semínek, senegalské proso, semínka s vitamíny, jablko, salát, mrkev, banán, vodu mají denně čistou a občas do ní kapu vitamíny (doporučené ve zverimexu). Sépiovu kost mají i vápenný kámen (andulka, co jsem ji měla před těmito mi ojídala stěnu v pokoji). Co se týče toho vyvrhování tak mi příjde jak kdy. Někdy jí to dává přímo do zobáčku, někdy to rozprskne kolem sebe, ale oba jí normálně. Mám řešit veterináře nebo vyčkat jestli se to nějak zhorší či ustálí ?

14.12.2018 19:36
kedar

XXX.XXX.248.194

Dobrý večer . Spíš to budou oba samečci . Ten nalevo jako albíno úplně nevypadá a albína samičky mají ozobí normálně hnědé .

14.12.2018 20:40
kaylee

XXX.XXX.173.168

Dobrý večer, tak pokud by to byli 2 samci, tak by neměly nastávat žádné problémy mezi nimi podle knih, které jsem četla. Takže kdybych měla 2 samce a chtěla 3. andulku, je jedno, které pohlaví by to bylo ? Nechci kupovat hned teď, ale třeba do budoucna.

14.12.2018 22:36
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,pokud ta bílá má červené oči, tak je to albín. Jestli má černé, tak je to bílá temnooká. Stejně ale jako mladé mají oba ozobí růžové, podle světlých kroužků kolem nosních dírek soudím, že by to mohla být samička. Jinak soudím, podle toho co píšete, že to vyvrhování potravy je opravdu snaha o nakrmení samičky a asi to nebude zdravotní problém. Kdyby začal chřadnout, tak by byl potřeba vete. A k té třetí andulce, to by asi problém byl. Když to bude 2,1 nebo 1,2, tak ten lichý bude dělat zle, ale třeba by taky nemusel. To by záleželo na povaze andulek, ale stejně by to asi v případě hnízdění dobře nedopadlo. Takže když už tak 3 stejné a nebo dva páry.

Přidejte reakci

Přidat smajlík