Kanár - přepeřování - holá místa

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.12.2018 18:47
Bky

XXX.XXX.56.55

Dobrý den,

ráda bych se touto cestou zeptala zkušenějších chovatelů jak pomáhají svým kamarádům s přepeřováním.
Jsem začínající chovatelkou, před třemi lety jsem si pořídila samičku kanárka které je teď 7 let. Nikdy jsme takový problém neměli až teď posledních pár měsíců z klícky lítá dost peří. Také se ji začali objevovat holá místa. Nutno dodat, že apetit pořád má papá všechno přes zeleninu, ovoce, vaječnou směs i krmivo Premium Prestige pro kanáry.. Také má i vaničku s vodou do které ji kapu pár kapiček Vitakraft VitaFit multivitamin.. Dokonce nám i krásně zpívá.
Za jakoukoliv radu či nápad budu moc vděčná.

Hezký zbytek dne.

18.12.2018 19:51
Čimo

XXX.XXX.12.103

Aky mate problém ? Vták v teplom prostredí, blok -rodinný dom teplota 22 stupňov a viac počas celého cyklu života môže preperovať veľkou stratou peria- vznik holých miest. Otázka je či holé miesta rýchlo zaperiu ?

19.12.2018 22:20
Bky

XXX.XXX.56.55

Problém vidím v tom častém vypadávání peří a následně v tom, že ji jich naroste jenom opravdu pár. Pírka které jí narostou jsou slabá a roztřepená řekla bych.
Nejsem si jistá, jestli jí třeba nechybí nějaké vitamíny a nebo jestli není nemocná. Ty její holé místa mě děsí, ale jinak se mi zdá celkem v pořádku. Žádné abnormality nepozoruji.
Pravdou tedy je, že ji mám ze zverimexu a nevím jaký chovatel a kde ji měl. U mě je celé roky doma v bytě čili v poměrném teple.
Jak už jsem psala výše mám ji 3 roky a s touhle věcí se setkávám poprvé.
Pořídila jsem pár fotografií třeba pomohou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2018 22:43

škube se.nemá všenky?

19.12.2018 23:20
Bky

XXX.XXX.56.55

Nepozoruji, že by si vyloženě škubala peří, spíš si jakoby peří čechrá a taky se škrábe nožkou na hlavě. Jéje to netuším, ale žádné okem viditelné parazity nepozoruji.

19.12.2018 23:35

Ten pták trpí svědivým kožním onemocněním.

Nebo trpěl a už si na vytrhávání vlastního peří zvykl. Ale to je méně pravděpodobné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík