Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Dobrý den, na konci srpna jsme si přinesli domů andulku. Prosíme o pomoc při určení pohlaví, stáří a barvy naší Lorinky. Myslíme si, že je to slečna. Moc děkuji, Danielka
Děkuji moc. Vím, že se stářím je problém. Říkali, že jsou 2-3 měsíce staré při koupi - dcerka šla vyloženě po barvě při výběru :-) plus 4 měsíce ji máme doma. Sice se snažím načíst, co lze, ale prostě zkušenost je zkušenost. Chlapec by byl, jak všude čtu, daleko lepší Ale nevadí, je naše zlato, i když občas pěkná potvora. Tedy jí bude třeba sameček.
No, přírodní bidla má, na zemi má píseček a zobání, aby si hledala, rolničky má ráda a pak kovové mince a třpytivé kuličky. Sedí na stolku a jednu korunu po druhé hází na zem a kouká, jak spadnou, a my sbíráme a sbíráme :-) nejradši má staré desetníčky. Na zemi kutálí balzám na rty v lesklém balení. Samečka, ano. Jenže Danielka chtěla andulku, aby si ji ochočila, povídala si s ní a hrála si s ní. Samozřejmě víme, že mají mít společníka. Vše má své pro a proti. A kde vezmu kluka ? Tedy stoprocentního :-)) A bude s dcerou vlastně pak ještě aspoň jedna z andulek komunikovat ? Tuhle zase tak parádně ochočenou nemáme, tedy druhá asi neokouká ideální stav a budou se věnovat jedna druhé. Jak se pak ochočí tedy ten druhý ?
V inzerci zadejte vaše PSČ a andulky, domluvte se s chovatelem na odběru cca 8 týdenního samečka. Kupte širokou klec, tam jej mějte, ochočujte... Později můžete pouštět oba společně, ale dříve než za tři měsíce by jsem je nesestehovavala, samička u andulek je větší potvůrka než sameček, i proto pak nastěhuje samici k samci a né naopak. Menší klec si pak uschováte, pro jistotu 😉
Děkuji za radu. Jako řešení se mi to zdá skvělé. Jen tedy u nás je problém s prostorem, druhá klec v našem pidi midi bytě by mi neprošla :-( není naprosto, kam s ní :-( bez přehánění. Když jsme na chalupě, tam je to jiné, tam jsem Lorince vytvořila z větví i strom. Ale dvě třetiny roku jsme ve městě v malém bytečku... Každopádně na inzeráty se podívám. Potvůrka je velice trefné :-)))
Snad poradí chovatel přímo andulek, jestli by mu neubližovala, když od ní bude o tolik mladší, má již také své teritorium v kleci, které by si mohla bránit. U nás byl také boj o větší ubikaci pro Alexandry malé, ale muž má mít poslední slovo, např "tak si to teda kup", a já mu to právo neumírám 😂😉😁😄
Zdravím,
tedˇ budu zase ten špatnej, ale pořizovat si druhou andulku je nesmysl, pokud ji opravdu nechcete. Spousta lidí má papoušky sólo a jsou spokojení jak papoušek tak člověk. Záměrně nepíšu chovatelé, protože když si pořídíte párek, tak už se jedná o chov a to Vy asi rozhodně nechcete rozmnožovat andulky. To je tedˇmoderní říkat, že papoušek trpí, ale ona vlastně nepoznala svého ptačího partnera, tím jste tedˇVy a proto se jí musíte podle toho věnovat. To, že kluk je lepší než holka je mylně rozšířený názor. Když jí pořídíte ptačího partˇáka, tak se může stát, že ztratí svojí krotkost budˇčástečně nebo zcela a nebo ho bude napadat. A pokud ho přijme, tak jim musíte dát budku, protože budou chtít hnízdit. Když jim jí nedáte, tak si bude hledat místo někde v bytě a nebo se může stát, že v ní zatvrdne vajíčko a uhyne. Takže budˇte v klidu. Podle toho co píšete je šikovná a jestli se naučí mluvit, je na schopnosti ptáčka bez ohledu na pohlaví. Říkejte jí nějaké slovo tak, aby bylo spojeno s dalším podnětem. Když k ní přijdu řeknu - ahoj lori atp. Může to trvat měsíc, ale třeba taky rok.Přejí hodně úspěchů
Děkuji za názor. Do chovu jako takového se pouštėt nechci, spíše tedy mne trápilo, že místo rolniček je lepší parťák. Ale určitě nebudu postupovat unáhleně. Pořád je dost co ochočovat. Šikovná je, ale v lidské ruce nemá velkou důvěru. Na prstu vydrží krátce a nepřiletí na nás. Při hře spolupracuje, hopká kolem nás na zemi, kutálí si s námi, seí na rameni a oždibuje nás. Snažíme si s ní povídat a hrát. Tak taky ji nemáme od úplně malinka, kdo ví, čím prošla. Dcerka se jí věnuje více, tam vnímám větší důvěru. Mne třeba i klovne, ji ne ve stejné situaci. Ale je fajn 😁