Andulky,korely

Prodám Andulku vlnkovanou - prodám loňské bělohlavé korely 400,-Kč/ks a and...
V textuDobrý den, již 2 měsíce mám dvě andulky. Jedna z nich (sameček) již od počátku má problém s trusem, který mu usychá v okolí kloaky. Ptáček si tam peří zřejmě nečistí, protože tuto nečistotu musím pokaždé odstranit já s tím, že jej honím po celém pokoji, stále se mě bojí i přesto, že jsem s nimi víceméně všechen volný čas, nedělám rychlé pohyby a po každé se na ně snažím potichu mluvit. Mojí otázkou tedy je, jak tento problém řešit ? Někde jsem četla, že je dobré zastřihnout peří v okolí kloaky, ale nemám s tím zkušenost a tak se bojím. Co si o tom myslíte, nebo co byste mi doporučili ? (Ještě bych chtěla dodat, že průjem nejspíš nemá, prostě mu tam zasychá celkový trus). Předem děkuji za reakce.
Nehoním je v pravém slova smyslu, ale když je potřebuji dostat do klece a nechtějí, chodím za nimi tam a zpět a zatím trpělivě se je snažím dostat na prst. Stravu mají oba stejnou, každý den zrní (teď konkrétně mám nějaké prémiové ze zverimexu), čistou vodu (někdy do ní kapu vitamíny), 1x za dva dny klásek senegalského prosa, jablka a banán (to víceméně 1x-2x týdně) a sem tam dostanou takovou tu medovou tyčinku, kterou spíše demolují než jedí. Problém je ten, že ten andulák to tak má jíž od koupi a to krmím už druhým druhem směsi. Jako nemocně rozhodně nevypadá, jak říkám, má to tak již od koupi a přes den je normální "živá" andulka. Příjde mi, že má u toho zadečku takové delší peříčka a možná se mu to děje kvůli tomu.
Zdravím,
vezmu to po pořádku, pokud ho neochočíte v kleci tak ho nepouštějte z klece ven. Honěním po bytě se vás bude stále bát. Trus má mít tuhý černobílý, jinak má průjem. Jiný důvod k ulepení peří u kloaky není. Peří mu očistěte plochým štětečkem (na vodovky) namáčeným do vody. Pokud odstraníte průjem, nebudete muset peří zastřihovat. Jestli mu dáváte salát - přestaňte. Nahraďte to strouhanou mrkví a vařenou rýží, samozřejmě bez soli, koření a jiných přísad. Pokud jablka tak ta moučná a ne šťavnatá. Místo vody černý čaj, neslazený. Držte ho v kleci, v teple a přehoďte přes ni nějaký ručník. Když to nepřejde, chce to vete. Ať se zadaří.
zd50
napsal(a):
Zdravím,
vezmu to po pořádku, pokud ho neochočíte v kleci tak ho nepouštějte z klece ven. Honěním po bytě se vás bude stále bát. Trus má mít tuhý černobílý, jinak má průjem. Jiný důvod k ulepení peří u kloaky není. Peří mu očistěte plochým štětečkem (na vodovky) namáčeným do vody. Pokud odstraníte průjem, nebudete muset peří zastřihovat. Jestli mu dáváte salát - přestaňte. Nahraďte to strouhanou mrkví a vařenou rýží, samozřejmě bez soli, koření a jiných přísad. Pokud jablka tak ta moučná a ne šťavnatá. Místo vody černý čaj, neslazený. Držte ho v kleci, v teple a přehoďte přes ni nějaký ručník. Když to nepřejde, chce to vete. Ať se zadaří.
Máte to napsané super, jen bych do vody přidal česnekové kapky.