Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2019 00:44
martin77

XXX.XXX.96.129

Dobrý den. Chtěl bych začít chovat Nobilisky. Můžete prosím napsat stručně něco o chovu, v jaké teplotě přezimují, čím krmíte, atd? Nebo napsat odkaz na nějaké stránky, kde se o tom dočtu? Zatím dle vyhledávače na netu jsem se toho moc nedověděl. Chovám léta rozely, ale zřejmě to bude trochu jiné něž Nobilisky. Děkuji . Martin

18.1.2019 11:45
Seneg

XXX.XXX.242.251

Dobrý den,nobilisky jsem choval asi 10let,dva páry,každý zvlášt.Odchovu jsem se dočkal kolem tří let stáří.Budky jsem jim dal okamžitě,hned v nich nocovali.Od té doby odchovavali dvakrát ročně.Většinou se líhli v lednu a v srpen září.V zimovišti mám stálou teplotu 16 stupnů,boxy vysoké dva metry,široké metr a dlouhé dva metry.Krmení pro velké papoušky,ovoce,zelenina,vlašské ořechy,samozřejmě rozlousknuté,bez,jeřabiny,piškoty.Hned ze začátku jsem jim dával všechno možné,aby si zvykli a nebyl problém..Zálety mám z dřevotřísky a nic neničili.Jsou to velice kontaktní ptáci,po pár měsících brali z ruky,při ůklidu nejančili,zalezli do boudy a počkali až vypadnu.Na sluníčku jsou to nádherní ptáci,peří hází takové pěkné odlesky.Trochu hlučnější,ale žádný extrém. Hodně zdaru.

25.1.2019 17:43
martin77

XXX.XXX.96.129

Seneg napsal(a):
Dobrý den,nobilisky jsem choval asi 10let,dva páry,každý zvlášt.Odchovu jsem se dočkal kolem tří let stáří.Budky jsem jim dal okamžitě,hned v nich nocovali.Od té doby odchovavali dvakrát ročně.Většinou se líhli v lednu a v srpen září.V zimovišti mám stálou teplotu 16 stupnů,boxy vysoké dva metry,široké metr a dlouhé dva metry.Krmení pro velké papoušky,ovoce,zelenina,vlašské ořechy,samozřejmě rozlousknuté,bez,jeřabiny,piškoty.Hned ze začátku jsem jim dával všechno možné,aby si zvykli a nebyl problém..Zálety mám z dřevotřísky a nic neničili.Jsou to velice kontaktní ptáci,po pár měsících brali z ruky,při ůklidu nejančili,zalezli do boudy a počkali až vypadnu.Na sluníčku jsou to nádherní ptáci,peří hází takové pěkné odlesky.Trochu hlučnější,ale žádný extrém. Hodně zdaru.

Děkuji za ochotu. Takovou to reakci jsem si nějak představoval. Zbytek už je na mě. Ještě jednou děkuji.

25.1.2019 19:52
hari2

XXX.XXX.98.247

Zdravím, taky bych se chtěl zeptat ,mám pár nobilisek a samice si mi ted obrala peří na břiše tak bych chtěl vědět čím by to mohlo být,stravu maji pestrou dostávaji hodně ovoce dělám jim ruzne michane saláty .Chovám je ve sklepě kde jim celý den přisvěcuji a mám je ve voliéře 2x2x1m d,v,š a teplotu tam maji kolem 11 stupnu,děkuju za rady.

25.1.2019 21:35
Mara92

XXX.XXX.240.250

hari2 napsal(a):
Zdravím, taky bych se chtěl zeptat ,mám pár nobilisek a samice si mi ted obrala peří na břiše tak bych chtěl vědět čím by to mohlo být,stravu maji pestrou dostávaji hodně ovoce dělám jim ruzne michane saláty .Chovám je ve sklepě kde jim celý den přisvěcuji a mám je ve voliéře 2x2x1m d,v,š a teplotu tam maji kolem 11 stupnu,děkuju za rady.

Cely rok ve sklepě při teplotě 11stupnů ?

25.1.2019 21:44
hari2

XXX.XXX.98.247

To ne koupil jsem je před měsícem a byly vpořádku tak by mě zajímalo co to mohlo způsobit jestli nedělám někde chybu.

25.1.2019 23:47
Karelch

XXX.XXX.197.69

Dejte je na denní světlo a teplotu udržujete na 20st. Pestrá strava ve vašem případě nestačí. Pokuste se přežít vy, v takovýchto podmínkách.

26.1.2019 17:13
Seneg

XXX.XXX.242.244

Škubání může mít řadu příčin,psychika,výživa,nevyhovující prostory,krmivo,samozřejmě třeba i změna prostředí.Tady poradit neumím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík