korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám loňské mladé od dvou nepříbuzných párů z...
500 Kč
Dobrý den,
Vzali jsme si na dokrmení 3 korely ve věku kolem dvaceti dní stáří. 2 z nich prosperují dobře,ale ta nejmenší posledních pár dní špatně žere. Rozhodně nepřijme 10 % váhy. Bohužel ani moc nevím jak na tom je, neboť se nám nějak zbláznila váha a váží pokaždé jinak.
Dokrmuji tak,že si vezmu každou zvlášť a pak je mám pohromadě,aby se ta mladší nechala strhnout "bojem o krmení". Docela to zabírá. Když ji krmíme samotnou,dá tak 3 ml a takhle v davu možná 7-8 ml (odhaduji,je to chaos).
Ale jinak zájem o krmení příliš neprojevuje. Dáváme jim na ochutnání piškot a to zkoušejí všechny.
Jinak do dokrmovací směsi (katytee) přidávám kmínovou vodu a b komplex). Trávení bych řekla,že je v pořádku,jen není chuť. Trus je taky ok.
Vím,že mi takhle nikdo neřekne oč jde,ale alespoň nějaké nápady,rady co s tím? Čím podpořit chuť k jídlu?
Jinak veterinář se u nás ptactvem nezabývá
Tak na teplotu pozor dáváme (navíc ostatní dvě se o to vyloženě perou). Vizuálně podle mě špatně nevypadá. O další krmivo (piškot, zrní) jeví zájem,ale spíš zkoumá,než že by z toho mohla být živá. Přemýšlím,zda párkrát zkusit krmit sondou ...
Zdravím, no podle foto je hubená,ale i ta druhá a ta poslední(v popředí) je pěkná a silná. Podívejte se a omakem zkontrolujte prsní kost jestli není "pilkovitá-ostrá"...to by nebylo moc dobré! Když máte zkušenosti se sondou,tak to zkuste...nemělo by to být na škodu,ale ze začátku pomalu a pak zvyšovat. A heřmánkový i černý čaj se dává,když jsou problémy z trávením,průjmy a čistí celkově organismus a navíc nehrozí nějaké předávkování...nic se tím nepokazí a já jsem vždy při dokrmování čaje používal a pak i při odstavu a pak se postupně ředí čistou kojeneckou vodou. No a pak by se taky mohlo jednat o čmelíky v peří,ale tomu se mi nechce věřit...to se stává ve venkovních volierách a hlavně při špatné hygieně! Zappe
@z jarda tak kost je ok. Čmelíky nemáme, dosud se jim x krát denně dávaly papírové utěrky a nic nikde vidět nebylo.
Sondu jsme nakonec odpískali,nemáme žádnou zkušenost a máme obavy,že by to mohlo špatně skončit.
Ale alespoň ty čaje zkusíme. Mohu to dávat do krmné směsi,to snad nevadí,že?
Děkuji za rady
Dobry den,
1) instantni dokrmovaci kase obsahuje vse co ptak potrebuje. Neni tedy duvod do ni cokoliv pridavat. proto nechapu tu kminovou vodu. (vim na co se pouziva, ale pokud je trus normalni a vyprazdnovani pre pravidelne?)
2) pri rucnim dokrmovani se papousci ne vzdy pekne hlasi o krmeni. ukazovacek a palec pod zobak proti sobe, jemne uchopit a opatrne strikackou otevrit zobak. Vstriknout mensi mnozstvi kase a pak dalsi mlade. Nez dojdete na konec muzete druhe kolo. Ne moc velke davky, pak to vyzvrati.
3) Velmi dolezita je teplota a hustota kase.
S pozdravem smidla.eu
Děkuji vám za reakce. Situace se vyvinula tak,že korela měla kaši v zobáčku,ale ani už nechtěla polykat, charakteristické pohyby při krmení na bodu 0.
Snědla tak 1- 3 ml kaše. O potravu nejevila vůbec žádný zájem. Manžel zkusil sondu (naštěstí se daří), takže včera poprvé a budeme v tom chvilku pokračovat. Zdá se být lepší,ale sama si bohužel stále nevzala. Doufám,že získá více energie a chuť ke krmení.
Trus je normální,jen je ho málo. Není příjem = není výdej.
A co krmení kaší proložit namixovaným ovocem? Kiwi, grapefriut, ananas, dohromady namixovat najemno na kaši a stříkačkou krmit, dát třeba 0,5 až 1 ml - toto nám bylo doporučeno při problémech s polykáním u dospělé korely a funguje to. Enzymy v tomto ovoci podporují trávení a struktura toho ovocného mixu usnadňuje posun potravy. To kiwi i s těmi drobnými pecičkami.
Nechávám tuto namixovanou směs připravenou v mrazáku, v případě potřeby vyndám, naškrábu trochu lžičkou do misky, nechám vytemperovat na pokojovou teplotu a stříkačkou podávám.
Ale jedná se o dospělého ptáka, s mládětem zkušenost nemám.
Saola děkuji za optání. Nakonec jsme dokrmovali sondou (pár dní). Nyní je korela ve stavu,že už sama baští zrní a dokrmovací směs je ochotna také trošku vzít sama dobrovolně. Ale už není třeba dokrmovat. Zdá se,že se má fajn. Je to mazel a jsem ráda,že je snad v pořádku
Dobrý den.Prosím poradí mi někdo?Miminko korelky rodiče vyhodili z budky ve dvou týdnech.Teď jí je 6tý týden a pořád vyžaduje stříkačku.V kleci trochu papá senegalské proso,ale stále křičí,tak jí musím zase dát papat ze stříkačky.Je jí něco,nebo je tak rozmazlená?A jak dál s ní,aby se naučila plně papat svojí stravu bez stříkačky?Děkují Milada
Odstav je těžký. Určitě ji nechejte hlady 😉 Předkladejte zrní máčené (cca po 6 hod vyměňte - množí se bakterie), to senegalské proso a podobné, hraním se to naučí jíst, úplně maličký kousek jablka nebo hrušky, zase ale nesmí tomu dát přednost, jinak hrozí průjmy. Kaši dávejte už třeba na malý talířek, zamichejte do ní pár granulek, ať se učí brát pevnou stravu, donutí ji to zpracovat 😉 hladová nebude spokojená a může Vás v touze po jídle/kaši napadat.