Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2019 13:43
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

Dobrý den,

Vzali jsme si na dokrmení 3 korely ve věku kolem dvaceti dní stáří. 2 z nich prosperují dobře,ale ta nejmenší posledních pár dní špatně žere. Rozhodně nepřijme 10 % váhy. Bohužel ani moc nevím jak na tom je, neboť se nám nějak zbláznila váha a váží pokaždé jinak.
Dokrmuji tak,že si vezmu každou zvlášť a pak je mám pohromadě,aby se ta mladší nechala strhnout "bojem o krmení". Docela to zabírá. Když ji krmíme samotnou,dá tak 3 ml a takhle v davu možná 7-8 ml (odhaduji,je to chaos).
Ale jinak zájem o krmení příliš neprojevuje. Dáváme jim na ochutnání piškot a to zkoušejí všechny.
Jinak do dokrmovací směsi (katytee) přidávám kmínovou vodu a b komplex). Trávení bych řekla,že je v pořádku,jen není chuť. Trus je taky ok.

Vím,že mi takhle nikdo neřekne oč jde,ale alespoň nějaké nápady,rady co s tím? Čím podpořit chuť k jídlu?

Jinak veterinář se u nás ptactvem nezabývá

22.1.2019 19:04
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, no poradit nebude snadné...málo info a možná by to chtělo foto. Jinak já bych zkusil podávat heřmánkový čaj a nevím jestli dáváte pozor na teplotu dokrmovací kaše...dost se na to zapomíná! Zappe

22.1.2019 21:24
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

To Vám teda neporadím.
Btw. Jak dopadla vaše korelka?

23.1.2019 14:27
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

Tak na teplotu pozor dáváme (navíc ostatní dvě se o to vyloženě perou). Vizuálně podle mě špatně nevypadá. O další krmivo (piškot, zrní) jeví zájem,ale spíš zkoumá,než že by z toho mohla být živá. Přemýšlím,zda párkrát zkusit krmit sondou ...

23.1.2019 17:12
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

P.S. heřmánkový čaj má být na co?

24.1.2019 16:50
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, no podle foto je hubená,ale i ta druhá a ta poslední(v popředí) je pěkná a silná. Podívejte se a omakem zkontrolujte prsní kost jestli není "pilkovitá-ostrá"...to by nebylo moc dobré! Když máte zkušenosti se sondou,tak to zkuste...nemělo by to být na škodu,ale ze začátku pomalu a pak zvyšovat. A heřmánkový i černý čaj se dává,když jsou problémy z trávením,průjmy a čistí celkově organismus a navíc nehrozí nějaké předávkování...nic se tím nepokazí a já jsem vždy při dokrmování čaje používal a pak i při odstavu a pak se postupně ředí čistou kojeneckou vodou. No a pak by se taky mohlo jednat o čmelíky v peří,ale tomu se mi nechce věřit...to se stává ve venkovních volierách a hlavně při špatné hygieně! Zappe

24.1.2019 19:32
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

@z jarda tak kost je ok. Čmelíky nemáme, dosud se jim x krát denně dávaly papírové utěrky a nic nikde vidět nebylo.
Sondu jsme nakonec odpískali,nemáme žádnou zkušenost a máme obavy,že by to mohlo špatně skončit.
Ale alespoň ty čaje zkusíme. Mohu to dávat do krmné směsi,to snad nevadí,že?
Děkuji za rady

26.1.2019 10:48
smidla

XXX.XXX.172.231

Dobry den,

1) instantni dokrmovaci kase obsahuje vse co ptak potrebuje. Neni tedy duvod do ni cokoliv pridavat. proto nechapu tu kminovou vodu. (vim na co se pouziva, ale pokud je trus normalni a vyprazdnovani pre pravidelne?)

2) pri rucnim dokrmovani se papousci ne vzdy pekne hlasi o krmeni. ukazovacek a palec pod zobak proti sobe, jemne uchopit a opatrne strikackou otevrit zobak. Vstriknout mensi mnozstvi kase a pak dalsi mlade. Nez dojdete na konec muzete druhe kolo. Ne moc velke davky, pak to vyzvrati.

3) Velmi dolezita je teplota a hustota kase.

S pozdravem smidla.eu

26.1.2019 10:57
Lexun64

XXX.XXX.42.253

Dobty den, nekdy se stane,ze je nektere ptacatko linejsi,ale pokud potravu prijima I kdyz trba malo tak je to dobre. Pokud bude ve spolecnosti tech dvou ktere zerou tak jeji zajem o potravu se zlepsi. Chce to trpelivost. At se dari a ptacek vyroste

26.1.2019 11:16
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

Děkuji vám za reakce. Situace se vyvinula tak,že korela měla kaši v zobáčku,ale ani už nechtěla polykat, charakteristické pohyby při krmení na bodu 0.
Snědla tak 1- 3 ml kaše. O potravu nejevila vůbec žádný zájem. Manžel zkusil sondu (naštěstí se daří), takže včera poprvé a budeme v tom chvilku pokračovat. Zdá se být lepší,ale sama si bohužel stále nevzala. Doufám,že získá více energie a chuť ke krmení.
Trus je normální,jen je ho málo. Není příjem = není výdej.

26.1.2019 11:35
saola

XXX.XXX.100.41

A co krmení kaší proložit namixovaným ovocem? Kiwi, grapefriut, ananas, dohromady namixovat najemno na kaši a stříkačkou krmit, dát třeba 0,5 až 1 ml - toto nám bylo doporučeno při problémech s polykáním u dospělé korely a funguje to. Enzymy v tomto ovoci podporují trávení a struktura toho ovocného mixu usnadňuje posun potravy. To kiwi i s těmi drobnými pecičkami.
Nechávám tuto namixovanou směs připravenou v mrazáku, v případě potřeby vyndám, naškrábu trochu lžičkou do misky, nechám vytemperovat na pokojovou teplotu a stříkačkou podávám.
Ale jedná se o dospělého ptáka, s mládětem zkušenost nemám.

26.1.2019 15:06
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

Saola děkuji, můžeme vyzkoušet

26.1.2019 16:50
jarda drobotina

XXX.XXX.248.215

zavolejte mi na 606596942 poradím

9.2.2019 13:21
saola

XXX.XXX.229.6

Byla jsem pár dní mimo pc - jak to, prosím, s korelou nakonec dopadlo?
Děkuji.

9.2.2019 18:33
Evaa.j

XXX.XXX.254.242

Saola děkuji za optání. Nakonec jsme dokrmovali sondou (pár dní). Nyní je korela ve stavu,že už sama baští zrní a dokrmovací směs je ochotna také trošku vzít sama dobrovolně. Ale už není třeba dokrmovat. Zdá se,že se má fajn. Je to mazel a jsem ráda,že je snad v pořádku

24.7.2019 17:39
681958

XXX.XXX.210.147

Dobrý den.Prosím poradí mi někdo?Miminko korelky rodiče vyhodili z budky ve dvou týdnech.Teď jí je 6tý týden a pořád vyžaduje stříkačku.V kleci trochu papá senegalské proso,ale stále křičí,tak jí musím zase dát papat ze stříkačky.Je jí něco,nebo je tak rozmazlená?A jak dál s ní,aby se naučila plně papat svojí stravu bez stříkačky?Děkují Milada

25.7.2019 13:53
misimisi

XXX.XXX.243.14

Odstav je těžký. Určitě ji nechejte hlady 😉 Předkladejte zrní máčené (cca po 6 hod vyměňte - množí se bakterie), to senegalské proso a podobné, hraním se to naučí jíst, úplně maličký kousek jablka nebo hrušky, zase ale nesmí tomu dát přednost, jinak hrozí průjmy. Kaši dávejte už třeba na malý talířek, zamichejte do ní pár granulek, ať se učí brát pevnou stravu, donutí ji to zpracovat 😉 hladová nebude spokojená a může Vás v touze po jídle/kaši napadat.

25.7.2019 13:57
misimisi

XXX.XXX.243.14

Oprava překlepu: určitě ji NENEchejte hlady 😃 omlouvám se, telefon mi to upravil po svém ☺️

25.7.2019 14:07
eli22

XXX.XXX.58.40

Abych pravdu řekla, dle příspěvku jsem si myslela, že zadavatelka je dítě, až na videu vidím, že ne.

25.7.2019 17:18
681958

XXX.XXX.210.163

Děkují za radu.Korelku jsem dala mezi andulky do voliéry.Sice ještě křičí,ale snaží se papat zrní,ovoce,zeleninku jako andulky. Milada

Přidejte reakci

Přidat smajlík