Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2019 00:25
Mara92

XXX.XXX.240.250

Zdravím přatele zajimalo by mě jak se vám podařilo vyředšit škubani peři u žáků. Vlastním samici rok 15 koupil jsem jí bez ocasu obranou na zádech a břiše nelétala bez letek pořidil jsem jí tak nějak nahodou ve špatném stavu před 2lety. Začal jsem ji krmit pestrou stravou(ovoce,zelenina,bobule, vlašske ořechy,vápník s D3,mačena směs a granule, palmovy olej,michanice v tom směs bylin od jara venku) jinak rok vyřirala jen slunečnici.Po roce obrostla letky a ocas dokonce začala létat. Ale stejně se obíra na krku. Před dvěma mesíci sem pořidil samce 3roky starého ten si přimo vytrhava letky a ocastni péra samec se kni má co se týče jí ta je zněho vykoukana pískaji na sebe nocuji vedle sebe na bydle tomu dávám čas. Jsou v domě při teplotě 17-23 stupnů vlhkost 50-60 klec 120v 200d 120hlobka. Ráno krmim mixem červená paprika, jablko, mrke, řepa, trocha krmiva pro hmizořrave grit a vapnik s D3 pár krát do toho hrabnou a jinak si radši počkají na směs od Versele - Laga tam berou skoro vše oba dva. Čekam na jaro maji k dispozici 5metrovou volieru budou větvé na okus slunce dešť a zábava. Jen mě zajimalo jak problém se podařil ostatním vyřešit.Pokud se to nesrovna na jaře budu to řešit dál. Mám ještě pár žáků liberijsky tam je to uplně bez problému berou vše nechají se rosit uplně v pohodě krasné peří krmim je uplně stejně jako Kongače. Budu rád za každou zkušenost. Před děkuji za slušné komentaře, které mohou být přínosem i pro ostatní.

29.1.2019 16:09
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

Chce to hodně větviček, dřevěných hraček apod.
Peří si mohou výškubávat i ze stresu.
Sedněte si k nim každý den třeba hodinu a povídejte si s něma.
Předpokládám, že nejsou ochočeni.
Pravděpodobně se škube kvůli toho, že byl upnut na minulého majitele.
Klidně bych zašla i k vetovi anebo bych si ho zavolala domů.

29.1.2019 16:44
hobychov

XXX.XXX.213.33

29.1.2019 17:02
Mara92

XXX.XXX.167.102

Jedná puvodně o divoké ptáky samice tedy zkrotla mluví po roce se nechá i drbat vic si nemohu dovolit jinak berou oba z ruky minimalně dvě hodiny denně mě mají na očich větve na okus mají denně piškot s palmovim olejem.

29.1.2019 21:08
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

Nemohl byste alespoň dávat jiný olej?
Sice s tím nemám zkušenosti, ale palmový no.............................................
...................Kácení pralesů..........................

V jaké místnosti je konkrétně máte?
Je dobré mít je mít tam, kde jste nejčastěji. Např: obývák, pracovna, ložnice apod.

29.1.2019 22:02
Mara92

XXX.XXX.167.102

Jejich přirozenou stravou jsou palmové ořechy davám 2kapky na piškot 4 žákům kupuju ho jen pro ně ne pro sebe! Do bytu je nechci (bordel,peři v malych klecich je držet nebudu)mám je v chovne mistnosti pán táta tam vysedava půl dne je tam pořad někdo.Spiše se přikláním k tomu ,že by měli mít svůj klid a všímat si jen sebe.

30.1.2019 06:12
anuš

XXX.XXX.31.1

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Nemohl byste alespoň dávat jiný olej?
Sice s tím nemám zkušenosti, ale palmový no.............................................
...................Kácení pralesů..........................

V jaké místnosti je konkrétně máte?
Je dobré mít je mít tam, kde jste nejčastěji. Např: obývák, pracovna, ložnice apod.

Asi máte větší zkušenosti s kácením pralesů než s potravou volně žijících žaků.
Franta.

30.1.2019 15:59
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

Aha... Já žaky nemám, tak moc jejich přirozenou stravu neznám................

Přidejte reakci

Přidat smajlík