Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2019 23:58
Jirka 001

XXX.XXX.155.49

Dobrý den chtěl jsem se zeptat zkušených chovatelů.Mám ve společné voliéře pár papoušků nádherných a 2 páry korel.Vše ročníky 2016 ,protože jsem začínal a je to má první voliéra.Letos už oba páry korel vyvedli mladé ,jeden pár dokonce dvakrá.Voliéra je i s vnitřním záletem a velmi prostorná 6x2,5 m. Ze 14 mladých už jsem 7 prodal a tak jich mám ještě 7.A teď začal problém.Vysvitlo sluníčko,a mladý samec se snažil pářit mladé.Tak jsem ho odstavil do vedlejší nově připravené voléry a myslel jsem že bude klid.Ale dnes jsem 2x přistihl ,že se o to samé pokouší i nejstarší samec na mladé samici.budky samozřejmě ještě nemají,tak mě překvapilo ,že se chtějí pářit.Mám všechny mladé odstavit do nové voliéry i když je menší?Starší samice se nenechají.Co když se mezi mladými budou i bez budek a takhle v zimě pářit ?Další prostory abych oddělil mladé samce a samice nemám.Můžou snášet třeba na zem vajíčka? Děkuji za rady

30.1.2019 07:36
Kokr

XXX.XXX.85.112

Mláďata odstavte. Vajíčko mohou snést i na zem, ale myslím si že žádné vajíčko nesnesou. A když se budou pářit, tak ať se páří. Nekrmte je žádným povzbuzujícím krmením, žádná míchanice, naklíčené zrní atd.

30.1.2019 16:03
Jirka 001

XXX.XXX.155.49

Žádné povzbuzující krmení teď nepodávám ani míchanici a naklíčené zrní a zase tam samci řáděj.Ale děkuji za radu ,mladé jsem všechny odstavil do nové voliéry

Přidejte reakci

Přidat smajlík