Zebřičky pestré

Prodám Zebřičku pestrou - prodám zebřičky, mutace hnědá, štěpitelná na hněd...
Dobrý den, chci poprosit o radu. Pořídili jsme si dvě zebřičky a měli jsme v plánu udělat jim voliéru ze staré skříně. Na čelní stranu dát ptačí pletivo a využít jen boky a zadní stranu skříně. Nyní když o tom, ale přemýšlíme, nejsme si jistí, zda skříň pro ně nebude moc tmavá. Aby tam nebyli jak v kobce. Barva skříně je tmavě hnědá, takový ten lesklý materiál (viz. foto). Myslíte, že je možné skříň takto využít? Napadlo mě, skříň něčím polepit (bílá tapeta nebo tak něco), ale nejsem si jistá zda by to zebřičky "neklovali", natřít na bílo to nepůjde, kvůli tomu materiálu. Můžeme tedy skříň využít nebo raději ne? Popř. máte nějaké nápady jak ji zesvětlit? Děkuji.
Borona
napsal(a):
Dobrý den, chci poprosit o radu. Pořídili jsme si dvě zebřičky a měli jsme v plánu udělat jim voliéru ze staré skříně. Na čelní stranu dát ptačí pletivo a využít jen boky a zadní stranu skříně. Nyní když o tom, ale přemýšlíme, nejsme si jistí, zda skříň pro ně nebude moc tmavá. Aby tam nebyli jak v kobce. Barva skříně je tmavě hnědá, takový ten lesklý materiál (viz. foto). Myslíte, že je možné skříň takto využít? Napadlo mě, skříň něčím polepit (bílá tapeta nebo tak něco), ale nejsem si jistá zda by to zebřičky "neklovali", natřít na bílo to nepůjde, kvůli tomu materiálu. Můžeme tedy skříň využít nebo raději ne? Popř. máte nějaké nápady jak ji zesvětlit? Děkuji.
Kupte bielé sprej nastríkat a máte svetlé.
Dobrý den, mám další dotaz. Klec tedy bude vypadat nějak takto - viz. obrázek. A můj dotaz je, není to pro dvě zebřičky moc velké? Je tam lepší mít více párů zebřiček? A jaké vybavení? Budku? Děkuji za odpovědi.
Borona
napsal(a):
Dobrý den, mám další dotaz. Klec tedy bude vypadat nějak takto - viz. obrázek. A můj dotaz je, není to pro dvě zebřičky moc velké? Je tam lepší mít více párů zebřiček? A jaké vybavení? Budku? Děkuji za odpovědi.
A jaké to má rozměry? Nikde jsem je nenašel napsané. Z fotky se to špatně odhaduje
stewe5
napsal(a):
Spíš si kupte novou bednovku,stojí 850,- a má to pěknou mřížku a šuplík na bordel...tuhle skřín si nechte do dílny na nářadí
Tak s těma bednovkama to není tak slavný , jsou dělaný z lamina a při časté koupeli drobotě moc nevydrží. Mřížky nekvalitní a po roce už začínají vykazovat rez .A proti vypadávaní bordelu prakticky nic nemají tak že do bytu úplně nevhodný.!! Tak že pokud bednovku tak už dělanou poctivého dřeva a kvalitních mřížek nebo pletiva.
Borona
napsal(a):
Jestli jim chcete dopřát trochu komfortu, tak určitě jednom jeden pár. Pokud je budete odchovávat, tak bude klec tak akorát. Když by byl odchov 4-5 kusů, tak by to při dvou párech bylo 12-14 ptáků najednou a to by byla ta klec rozhodně malá.
Vybavení bych zvolil jednoduché, dvě bidla, misky na krmení, vodu, grit, držák na hnízdní materiál. Na hnízdění budku nebo hnízdní košíček.
Dobrý den , neuvedla jste sem zda máte zebřičky pouze na okrasu a nebo máte párek zebřiček a chtěli by jste se pokusit i o nějaké odchovy.
Každopádně s těmito rozměry bych se nebál mít i zebřiček více. Zebřička je skupinový pták a přítomnost jiných ptáků jim určitě nevadí.
S tím prostorem to je jak psal pán , že čím větší , tím lepší. Ale podle mého je zebřička natolik neposedný a aktivní pták , že v kleci tohoto rozměru bude mít místa k pohybu dost , takže nabrání tuku a následně jiné zdravotní problémy určitě nehrozí. Zvlášť pokud zde umístíte i nějaké hračky, prolézačky, žebříčky ... no prostě co vás napadne.
Pokud by jste chtěli ptáky i odchovávat , tak by to problém taky neměl být . Pokud by jste chtěli chovat více párů , tak doporučuji spíše tři než dva. Při chovu dvou párů se může stát , že jeden pár bude dominantnější a bude to tomu druhému páru dávat najevo.Proto bych doporučil bud jeden nebo tři a více párů. Ale zase na takové rozměry budou tři páry páry asi maximum.
Záleží hlavně na vás co od toho očekáváte. Zebřička je nenáročný pták a na internetu najdete spoustu informací o chovu. Ale co se týče té klece , kvůli které byla založena tato diskuse , tak to zebřičkám určitě stačí. Přeji hezký zbytek dne.
Dokážete si představit v kleci 90x40cm tři chovné páry a třeba 15 mladých, k tomu nějaké hračky, prolézačky, žebříčky... Máte to odzkoušené? Já si dle Vašeho profilu myslím, že ne. Možná, že to máte načtené z internetu na fórech typu můj mazlíček apod.
Chlape, neblbněte začínající chovatelku těmito bláboly.
Tak rozhodně jsem tím nemyslel , že mladé zůstanou po celou dobu s páry v jedné kleci až do prodeje. Ale za předpokladu , že mladé odstavíme po tom co se osamostatní v tom nevidím extra velký problém. Chovám tři páry v o něco prostornější kleci a s odchovy nemám problém. Ono taky všechny páry většinou nezahnízdí ve stejnou dobu , aby tam bylo v jednu chvíli jak říkáte 15 mladých. Taky bych se přikláněl spíše k jednomu páru , ale aby se to dalo označit za blábol si úplně tak nemyslím. Viděl jsem i klece zaplněné víc "nahusto" a to i s jinými druhy exotů. Ale každý má svůj názor to nikomu neberu.
Tak klec je hotová. V příloze je foto. Snad tam budou zebřičky spokojené. Kdyby jste měli ještě nějaké nápady, klidně pište. Jinak jsme se rozhodli, že tam necháme pouze jeden pár. Moc díky za vaše reakce.
Borona
napsal(a):
Tak klec je hotová. V příloze je foto. Snad tam budou zebřičky spokojené. Kdyby jste měli ještě nějaké nápady, klidně pište. Jinak jsme se rozhodli, že tam necháme pouze jeden pár. Moc díky za vaše reakce.
Klidně mohla být až nakonec té skříňky,co na ni stojí.
Jinak pro jeden pár je dostačující.
Někde se tu ptáte jestli klec není moc velká,tak to nikdy být nemůže.
Vždy je lepší co největší. Také jste raději,když můžete po celém bytě a ne jen v kuchyni.
Jinak přeji hodně radosti a úspěchů .
Borona
napsal(a):
Chtělo by to lepší fotku, ale k tomu co vidím mám pár otázek.
Pod tím pravým bidlem je co? Pokud nějaké krmítko, tak to není vhodné, protože si budou do něj kálet. To samé dvě bidla pod sebou v levé části.
Budku budete kontrolovat jak, jde z klece vyndat? Možná by stačila menší (15x15x15cm) a nebo jí zavěsit z venku.
Zkuste dát lepší foto.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Klícka pro zebřičky-událost desetiletí trapné.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klícka pro zebřičky-událost desetiletí trapné.
Trapný jseš akurat tak ty se svojim dementnim komentářem
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pro bflmpsvz-reakce opravdu na úrovni-jednička!!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro bflmpsvz-reakce opravdu na úrovni-jednička!!!
Zato ta tvoje reakce byla úplně špičková 😂😂přemýšlej než něco napíšeš
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Poslední reakce na bflm v první reakci máš čtyři chyby -nemachruj!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Poslední reakce na bflm v první reakci máš čtyři chyby -nemachruj!
Nejsme na diskuzi o češtině 😉😀tu diskuzi sleduji od začátku pokaždé byly slušné odpovědi a hlavně k věci a pak se objevis ty trolle a nahodis nic neříkající moudro a když už nevíš kudy kam začneš blabolit něco o chybách tak se uklidni 😉