Krotké korely

Prodám Korelu chocholatou - Prodám krotké, dokrmené perlové korely. Neštípo...
1000 KčAhoj,již jsem zde řešila problém s dokrmováním korely,kdy jedna nechtěla přijímat potravu. Nějaký čas jsme dokrmovali sondou a časem začala korela sama loupat zrní. Bohužel jsem si všimla,že je dost hubená. Všimla jsem si,že když sedí,občas se jí jakoby otevře peří na hrudníčku. Už ji nedokrmujeme, neboť zobe to zrní. Vždy když se po vypuštění vrátí do klece,jde k misce a baští. Máte nějakou radu jak nebo po čem by mohla nabrat. Váží něco kolem 84 g
Proč by měla být začervená? Je to dokrmované mládě, že by byla začervená sama a ostatní, co byli dokrmovaní s ní, ne, to mi nepřijde moc pravděpodobné.
Náš korelák má periodicky se opakující problémy s polykáním, je mu 13 let, MVDr. Nečasová doporučila vařené jáhly, vařenou rýži, vařené brambory, kaši, rozmačkané ovoce stříkačkou do zobáku. Ty vařené přílohy, mírně osolené (při vaření) žere korelák s chutí, nejnižší váha, na jakou se dostal, když ty problémy před lety začaly, bylo 67 g a to byl opravdu jak věchýtek , to jsme bohužel tehdy velmi podcenili, ale když ho v těch epizodách cíleně krmíme těmi vařenými přílohami (nemá o zrní v tom čase zájem) a standardně dáváme alespoň jednou denně to ovoce (při problémech 3x denně cca po půl až třičtvrtě mililitru, víc si většinou jednorázově nevezme), tak se daří tu hmotnost udržovat mezi cca 88 - 92 g, to už vypadá docela slušně, dle veterinářky v akceptovatelné kondici štíhlého atleta.
Proč ty problémy má, bohužel nevíme, u jiného papouška se to nikdy neobjevilo.
Ve většině případech je důvodem vystouple hrudní kosti je začerveni toho kusu. Hlavně korely na to začerveni trpí alespoň u mě. Za celou sezónu to jsou tak 2 až 3 ks. Snažím se odčervovat 2 až 3 za sezónu. Ale většinou to podávám jak se objeví začerveni kus. Samozřejmě ten začerveni kus dám stranou a do týdne už je v pohodě.
Ostatní dvě dokrmované korely byly na váze přes 100 g,co jsem tak naposled vážila. Byly to pěkné kousky 😀. Jinak korela litá normálně,nic zvláštního nepozoruji. Nevime proč přestala baštit (v průběhu dokrmování), když ostatní brali ukázkově.
Ale asi se dá žít i s nižší váhou, když vidím,že saola má drobečka, kterému je 13 let ☺️. Jsou to tedy atleti 😁
Ešte vám to nepoplietly? Mne a kamarátom chovaťeľom sa to už pár krát stalo. Raz sa mi stalo že som poslal trus na rozbor a prišiel mi negatívny výsledok. Za týždeň mi Mníšek umrel. Kým sa mi to nestalo tak som bol rovnakého názoru ako vy ale od vtedy pravidelne odčsrvujem a po odčarvení im na štyri dni nasadíme probiotiká a vytamíny.