Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2019 19:52

Zdrávím, chtěl sem se zeptát, dnes sem si od chovatele kupoval andulku, je týden po vyletnutí z budky, a ja zde nevím její pohlaví, jestli to nevypadá nahodou na samce nebo samici, a také jaké bude mít ještě zbarvení, je modrá jako by do fialová a hlavičku má takovou vlnkovanou do bílá. Prosím o radu, předem děkuji. :) zde přidávám fotky :)

25.2.2019 20:14
hersyko

XXX.XXX.144.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdrávím, chtěl sem se zeptát, dnes sem si od chovatele kupoval andulku, je týden po vyletnutí z budky, a ja zde nevím její pohlaví, jestli to nevypadá nahodou na samce nebo samici, a také jaké bude mít ještě zbarvení, je modrá jako by do fialová a hlavičku má takovou vlnkovanou do bílá. Prosím o radu, předem děkuji. :) zde přidávám fotky :)

Samice.vlnkovani na čele po přepeřeni zmizí a bude bílé.

25.2.2019 20:30

Děkuji za odpověď, jen ještě jedná otázka za 14 dní budu mít take mlaďatko druhé a zda také nevím jestli to bude holka nebo kluk, jen nevim když budu mít samici a samce a měl bych je jako mazlíčci a ochočene a jak je to s rozmnožováním? Toho se bojím že budu mít pár ( samici a samce a budou mít vajíčka) právě proto sem chtěl radši dva samce ochočene.

25.2.2019 20:31
Venca013

XXX.XXX.158.117

Pokud je andulka týden z budky, tak se nedá na 100% určit její pohlaví.

25.2.2019 20:34

A za jak dlouho budu vědět její pohlaví? Asi tak do 2 až 3 měsícu?

25.2.2019 20:40
Venca013

XXX.XXX.158.117

Ano 2-3 měsíce

25.2.2019 20:52

Ještě sem se chtěl zeptát, hrozí mě to, co sem se ve zverimexu dozvěděl, že prý samice jsou agresivní a uřvaný než samce a že nejsou tak kroťke jako samce, tak se docela bojím že bude ta moje taková když to bude samice. :/ ale zatím je kroťka a mazlivá a zatím ani nezapípala :D

25.2.2019 21:00
Venca013

XXX.XXX.158.117

Krotké andulky jsem nikdy neměl, mám je pouze v hejnu ve voliéře. Ohledně toho zverimexu, tam bych jim moc nevěřil, každý papoušek je rozdílné povahy.

25.2.2019 21:08

Děkuju, no když sem andulku bral od chovatele tak on je neměl ve volieře a venku také ne. Měl tam miminka andulek co byli týden po vyletnutí z budky a byli kroťke, šly na ruku. A ta moje je mazlivá, když je na ruce tak nechce ani z ruky jít, a nechá se hladit, hlavně ma ráda když ji hladim. A to jí teprv mám jen dneska. :)

25.2.2019 21:08
machlena

XXX.XXX.96.10

Já si myslím že je to samec. Ale fotky zkreslují.... Po prvním přepeření se mu barvička zvýrazní a vlnkování z čela zmizí. Andulák ještě trošku povyroste a zmohutní. A pokud nechcete odchovávat je opravdu lepší mít dva samečky. Je krásný

25.2.2019 21:13
barabán

XXX.XXX.144.116

Venca013 napsal(a):
Pokud je andulka týden z budky, tak se nedá na 100% určit její pohlaví.

To,že to nepoznáte Vy ,neznamená že to nelze. Zkušený choval to většinou pozná už v budce.Jasná samice.

25.2.2019 21:14

Jéé děkuji :) no hlavičku bude mít bílou, po přepeřením. No právě toho se bojím :( protože za dva týdny budu mít další miminko a ten by měl být žlutozelený, a právě toho se bojím že budu mít samici a samce. Ale četl sem, že andulka se nemůže rozmnožovat pokuť v kleci by nebyla budka, a že prý by muselo bejt hejno andulek aby se rozmnožovaly. Já v kleci kuláty mám jen tuhle andulku. A chci mít dvě, krásný, a ochočený. Rád se snima mazlím. Měl sem i korely ochočené, který sem sam ochočil. Jenže ty jsou uřvane a dost. I když sem korelaka měl ochočeného. :)

25.2.2019 21:18
barabán

XXX.XXX.144.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jéé děkuji :) no hlavičku bude mít bílou, po přepeřením. No právě toho se bojím :( protože za dva týdny budu mít další miminko a ten by měl být žlutozelený, a právě toho se bojím že budu mít samici a samce. Ale četl sem, že andulka se nemůže rozmnožovat pokuť v kleci by nebyla budka, a že prý by muselo bejt hejno andulek aby se rozmnožovaly. Já v kleci kuláty mám jen tuhle andulku. A chci mít dvě, krásný, a ochočený. Rád se snima mazlím. Měl sem i korely ochočené, který sem sam ochočil. Jenže ty jsou uřvane a dost. I když sem korelaka měl ochočeného. :)

Jestli máte takovéto informace,tak vám doporučuji další andulku vůbec nekupovat!!! a předem si zjisti vše potřebné,místo druhé andulky si kupte knihu o chovu andulek.

25.2.2019 21:24
machlena

XXX.XXX.96.10

Pokud chcete mít ochočené obě tak si druhou pořiďte až bude dobře ochočená tato.
Potom to od něj ta mladá okouká a budete to mít jednodušší.

25.2.2019 21:27

Moc děkujuuu ;)

25.2.2019 21:33
machlena

XXX.XXX.96.10

Není zač . A dejte za pár dní další foto,ať vidíme jak se nám vyvíjí...

25.2.2019 21:39
barabán

XXX.XXX.144.116

machlena napsal(a):
Není zač . A dejte za pár dní další foto,ať vidíme jak se nám vyvíjí...

No v kulaté kleci to bude vývoj pro andulku

25.2.2019 21:49

Aha, kulaté klece nejsou dobré? Je veliká, a když sem kupoval jí ve zverimexu řekly že je vhodná pro andulky a korely.

25.2.2019 21:49
machlena

XXX.XXX.96.10

Pravda je,že ideální bydliště to není,ale pokud budou andulku často pouštět na prolet a věnovat se jí tak by to mohli zvládnout.Hlavně dát přírodní bidýlka různých průměrů, pestrou stravu a svůj volný čas,

Přidejte reakci

Přidat smajlík