Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Kde ptáci raději sedají, na řetízkáči nebo na pevném bidle?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Má reakce byla proto,že se mi zranila o řetěz chovná samice,naprosto zbytečně má pochroumané křídlo-nikdy více!!
Adam456
napsal(a):
Aby sme sa rozumeli, tým pohyblivým bidlom som nemyslel len reťaze , ale hociaky iný spôsob... Mne tiež vo voliére visí jedno bidlo na lanách.. na ktorom trávia vačšinu dňa, ale páriť som ich vždy videl len na poriadnom pevnom bidle :)
Naprosto souhlasím. Také mám vždy ve voliéře jedno pohyblivé.
Je zbytečné se přít o řetězu nebo lanu. Jistěže jak píšete, v přírodě nerostou.
Sisal papoušci brzy rozcupují, konopný je nevhodný, dělá smyčky, kupované bavlněné vydrží déle. Zvoneček do voliéry nepatří, musel by to být zvon odolající zobáku alespoň žaka, pak ano. Zrcátko tak pro samečka andulky, aby mohl krmit svůj obraz a pak se zde nědo zase může divit, že zvrací. Pevné větve, pevná bidla prospěšné, kůru brzy okoušou, měnit.
Není řetěz jako řetěz. Velikost ok, způsob spojení a pak nehrozí zranění. V přírodě řetěz není, jak kdosi píše, ale houpací bidla na řetezích mají význam, že pták dosedá měkce, jako na pružnou větev v přírodě. Řetěz vydrží roky, bidlo na něm zavěšené se vyměňuje podle potřeby. Příčina vlivu pohyblivého bidla na neoplozenost vajec je v odborných textech vyvrácena, naopak se houpací špalky a kmeny doporučují.
Používám i samotné visící řetězy. Hlavně mláďata po nich šplhají, okusují je, aspoň si obrušují zobák. Samozřejmě mají i plno čerstvých větví.
Moudivláček
napsal(a):
Je zbytečné se přít o řetězu nebo lanu. Jistěže jak píšete, v přírodě nerostou.
Sisal papoušci brzy rozcupují, konopný je nevhodný, dělá smyčky, kupované bavlněné vydrží déle. Zvoneček do voliéry nepatří, musel by to být zvon odolající zobáku alespoň žaka, pak ano. Zrcátko tak pro samečka andulky, aby mohl krmit svůj obraz a pak se zde nědo zase může divit, že zvrací. Pevné větve, pevná bidla prospěšné, kůru brzy okoušou, měnit.
Není řetěz jako řetěz. Velikost ok, způsob spojení a pak nehrozí zranění. V přírodě řetěz není, jak kdosi píše, ale houpací bidla na řetezích mají význam, že pták dosedá měkce, jako na pružnou větev v přírodě. Řetěz vydrží roky, bidlo na něm zavěšené se vyměňuje podle potřeby. Příčina vlivu pohyblivého bidla na neoplozenost vajec je v odborných textech vyvrácena, naopak se houpací špalky a kmeny doporučují.
Používám i samotné visící řetězy. Hlavně mláďata po nich šplhají, okusují je, aspoň si obrušují zobák. Samozřejmě mají i plno čerstvých větví.
S většinou co popisujete souhlasím, nemá cenu se přít jestli řetěz nebo lano, ale za mě tedy rozhodně řetěz, někde jsem četl o úhynu papouška po nestrávených zbytcích lana v žaludku a také myslím že hrozí větší riziko úrazu. Mám ve voliéře i v klecích vždy jedno velké bidlo na řetízcích, a moji papoušci ho poměrně často vyhledávají zejména k odpočinku, ale i k okusu, řetízků si téměř nevšímají, páření většinou probíhá na pevných bidlech. Podle mě není nad pořádnou houpací větev, třeba ze starého bezu nebo ovocného stromu ideálně z části s kůrou z části duté a ztrouchnivělé. To je mnohem prospěšnější a přirozenější, než všechny ty předražené nesmysly na hraní v obchodech.
PT
čuník

XXX.XXX.13.133
říká pán, který má ochočeného papouška na rameni.
úsměvné
Měl jsem ve voliérách rozvěšena konopná lana. Velice praktická věc na zabavení větších papoušků, do té doby než se mi samička kakadu na něm oběsila. Po půl roce co jsem lana instaloval, ho během pár hodin rozmotala a zamotala se do provázků. Lana jsem kontroloval a konce jsem měl zabezpečené proti rozmotání. Silný zobák je silný zobák. Sebevětší kontrola je prostě málo. Od té doby mi lana do voliéry nesmí.
Čunik

XXX.XXX.40.49
Park- reakce není na vás. Je na několik příspěvků vyse. Váš názor se mi zdá rozumný. Hezký den
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Moudivláček
napsal(a):
Můžete to trochu popsat, jak si to křídlo zranila a o jakého papouška se jedná?
Myslím, že to bude zajímat i ty kteří nediskutují.
Jedná se o chovnou tříletou samici penanta při průletu zavadila o rozhoupaný řetízkáč skončila na zemi z poraněným křídlem které má od té doby svěšené pro zvídavé šířka voliery je 120 cm délka 4m výška 2,20m.Od té doby řetězy NE!
čuník
napsal(a):
říká pán, který má ochočeného papouška na rameni.
úsměvné
Jestli vám vadí papoušek na rameni nevím,co to má společné s řetízkem o který si může pták vykloubit prsty i nohu. Pokud je řetěz silný aby mu v něm prsty neuvízly,tak snad. Jde přece větev upevnit na jedné straně a když je dostatečně dlouhá má přirozenou houpačku jak vyšitou.
To že moji ptáci se mě nebojí,včetně chovných na mě i ve voliérách naskáčou a žerou z ruky je tím,že mě důvěřují,že jim nedám do voliéry něco o co by se mohli zranit.
Těžko něco vysvětlovat člověku,který svoje moudra pouští anonymně .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedná se o chovnou tříletou samici penanta při průletu zavadila o rozhoupaný řetízkáč skončila na zemi z poraněným křídlem které má od té doby svěšené pro zvídavé šířka voliery je 120 cm délka 4m výška 2,20m.Od té doby řetězy NE!
Tak děkuji za odpověď na moji otázku. Nyní má váš zamítavý postoj opodstatnění.Uvádíte, že chováte i neofémy, tak tam žádné řetízky nepatří.Chovám penanty od r. 1980 stále, dnes už jen jeden pár, tak váš názor řetězy do voliéry nikdy chápu, ale :
Zde se diskutuje o vhodnosti nebo nevhodnosti něčeho, aniž by se uvedl druh. To je potom spousta dobrých rad, ale každá pro jiný druh. A pak promiňte, aby se v tom prase vyznalo.
Jsou druhy jako rozely, červenokřídlí a různí stepní papoušci, pro které je vhodnější mít dvě protější bidla, volný prostor na prolet, haluze na okusování někde v rohu. Ale podívejte se na pralesní druhy, jak si těch řetězů nebo vhodných lan a zavěšených kmenů i svislých užívají. Nepleťme jablka s hruškama.
Děkuji za reakce.
Některé z nich jsou opravdu věcné a přínosné.
Při pročítání všech příspěvků jsem se rozhodl vyjádřit svůj názor:
Celá tato diskuse je vedena anonymně, stejně jako ostatní na ifauna a jinde. Kdo z nás zde vystupuje pod svým jménem? NIKDO! Že jsme si vytvořili účet na ifauna? Nádherné, ale tam si také mohu vyplnit co mi napadne.
ASI TAK
ať se daří chov a žádné úhyny