Kanár

Prodám Kanára - Prodávám dva kanárky, samce a samici, a hledám pro ně nový...
1500 KčKanár.Harcký
XXX.XXX.14.165
Kanárek nám ještě v poledne zpíval. Odpoledne seskočil na spodek klece a začal otvírat zobáček, třepat křidélky a bylo vidět jak ztěžka a rychle dýchá a do půl hodiny uhynul. Měli jsme ho rok a 2 měsíce. Následně jsme si koupili dalšího kanárka a ten uhynul tak samo jak předešlý do tří dnů.
Prosíme o objasnění co je příčinou?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kanárek měl klec v kuchyni a vy jste si koupili novou skvělou remosku nebo pánev?
Muž nadšeně koupil pod stromeček toustovač, myslel, že mi udělá radost. No, chodíme toustovat do ložnice, tak ještě že to pochopil, že by mi to, Bohužel, mohlo otrávit papoušky. Především teflon uvolňuje po rozpálení do vzduchu jedovatou látku, která způsobuje u ptáků rychlý úhyn. Utopí se vlastní krví v plicích.
Kanár.Harcký
XXX.XXX.14.165
Jelikož nám kanáři uhynuli vždy po obědě, tak je tahle příčina možná. Děkuji všem za odpovědi a budu rád za případné další rady a zkušenosti dalších chovatelů.
myslím, že je to hloupost mám v kuchyni droboť, kanára, amady, neofémy a vařím na teflonové pánvi a nepozoruji žádný problém. Když jsem měl žaka, tak se mnou vařil přímo u plotny, když seděl na rameni a také si nestěžoval. Možná chtělo klec po uhynulém kanárkovi vydezinfikovat. Mohly tam zůstat nějaké zbytky bacilů.
Uživatel s deaktivovaným účtem
corvuscorax
napsal(a):
myslím, že je to hloupost mám v kuchyni droboť, kanára, amady, neofémy a vařím na teflonové pánvi a nepozoruji žádný problém. Když jsem měl žaka, tak se mnou vařil přímo u plotny, když seděl na rameni a také si nestěžoval. Možná chtělo klec po uhynulém kanárkovi vydezinfikovat. Mohly tam zůstat nějaké zbytky bacilů.
hloupost to není a průběh úhynu - náhlá těžká dušnost a úhyn z plného zdraví - je pro takovou otravu dost typická.
ono zrádnost teflonu je v tom, že záleží na teplotě. pokud jste mistr kuchař, který nikdy nepřepálil olej nebo nerozpálil pánev, tak se ptákům nic stát nemusí.