Roční ara Lóra

Prodám Aru araraunu - Zdravím, bohužel bych chtěl nabídnout.k prodeji Lóru...
29000 Kč
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s ARARAUNAMA od pana Loudy z Přeštic? Odkoupily jsme 4 mláďata na dokrmeni a u dvou z nich se zakřivily zobáky. Pan chovatel je zkušený, ale k problému se staví dost nekompromisně. Máte někdo podobné zkušenosti, eventuálně radu jak postupovat? Jako první navrhoval ať s těmi dvěma praštím, že mi z další snůšky dodá další. Že takový ptáky zpět nechce. To si po sléze rozmyslel. Navrhl finanční kompenzaci, kde jsme se nedohodli na výši kompenzace. Poslední návrh byl ať mu ptáky přivezu zpět všechny nebo žádného. Řeším pouze dva s vadou nikoliv všechny. Stalo nás to nějaký čas jak na cestách a práci, kterou bylo nutno Aram věnovat. Chování pana Loudy, který se věnuje chovu takto dlouho mě dost překvapuje. Nějaké doporučeni jak postupovat?
Děkuji Tobischka
Takhle to dopadá když laik s vidinou zisku nakoupí ptáky na dokrmení,naprčí to a pak si stěžuje.Každý ví že když koupí ptáky na dokrmení tak si je musí prohlídnout jelikož je to na vlastní riziko.Jestli měli ptáci při koupi rovné zobáky a po 14 dnech křivé tak si není nač stěžovat,pokud měli křivé zobáky při koupi,neměl je pán kupovat.
Takže pán vám nabídl že vezme zpět všechny ary a vráti vám penize a vy s tím máte problém to není problém aru ale dokrmovanim já bych vás poslal někam .Tomu se říká podnikatelský riziko když si myslíte že zbohatnete tak taky můžete prodělat a jestly se vám nezdáli tak proč jste je bral
Ano, co se tyce dokrmovani mladých Araraun jsem laik. Při koupi jsem na fakt o zakřivení upozorňoval a bylo mi řečeno ze je to normální. Jak říkám slepě jsem důvěřoval zkušenějšímu. Co se tyce vidiny zisku, věřte, ze proto to rozhodne nedělám. Společnost, kterou vlastním mi přináší dostatek financí. Dle fotek, které máme od začátku je jasne vidět zakřivení. Bohužel jsem tomu nevěnoval pozornost a během 14 dni se vývojem dále horší. Děkuji za vaši reakci a pokud vás nějak obtěžuje téma, nás co nespadli učení z nebe, tak toto vlákno v poklidu preskocte. Nikdy jsem takový problém u jiného ptactva neřešil. Tak hledám možné formy reseni. A pravděpodobně jsme se již s chovatelem domluvily. Jsem s pozdravem.
To mi tady nerozsoudime jestly ty zobáky byly už chyceny od chovatele ale obecně platí že když převezmete mláďata tak už není cesty zpět pak je to jen už o tom jak se k tomu kdo postaví a když vám nabídl že vezme mláďata zpátky tak bych to bral všemi deseti a byl bych o zkušenost bohatší
miro37
XXX.XXX.56.35
Zajímalo by mě kolik za ně zaplatil.
pavon
napsal(a):
Takhle to dopadá když laik s vidinou zisku nakoupí ptáky na dokrmení,naprčí to a pak si stěžuje.Každý ví že když koupí ptáky na dokrmení tak si je musí prohlídnout jelikož je to na vlastní riziko.Jestli měli ptáci při koupi rovné zobáky a po 14 dnech křivé tak si není nač stěžovat,pokud měli křivé zobáky při koupi,neměl je pán kupovat.
kubanec
napsal(a):
Takže pán vám nabídl že vezme zpět všechny ary a vráti vám penize a vy s tím máte problém to není problém aru ale dokrmovanim já bych vás poslal někam .Tomu se říká podnikatelský riziko když si myslíte že zbohatnete tak taky můžete prodělat a jestly se vám nezdáli tak proč jste je bral
Presne ako píšete,takto to potom dopadne. Každý je odborník pokial sa niečo nestane,ked sa stane, potom to hodíme na druhého. Vrátit s krivým zobákom a dobré si nechat.
Je vidět jaká je ta Československa mentalita. Pánové jestli mate ve zvyku prodat za každou cenu a nějakou etiku nerespektovat tak prosím. Dělejte to, jak nejlépe umíte. To co dělám, delam na 100 procent a pokud někomu něco prodam, nesu za to zodpovědnost. V případě, ze mám pochybení o kvalitě, upozorním na tento fakt předem. Jak to tak pročítám tak je toto vlastně běžná praxe. Smutné
Tobi.p
napsal(a):
Je vidět jaká je ta Československa mentalita. Pánové jestli mate ve zvyku prodat za každou cenu a nějakou etiku nerespektovat tak prosím. Dělejte to, jak nejlépe umíte. To co dělám, delam na 100 procent a pokud někomu něco prodam, nesu za to zodpovědnost. V případě, ze mám pochybení o kvalitě, upozorním na tento fakt předem. Jak to tak pročítám tak je toto vlastně běžná praxe. Smutné
Jestli Vám pán řekl že u měsíční ary je křivý zobák normální tak to není v pořádku ,ale je s podivem že jste mu na to skočil.Tady na diskuzi to ale nevyřešíte.Musíte se domluvit spolu.Jinak Vám můžu potvrdit že takové jednání je opravdu běžná praxe.Já jsem jel pro 4 týdenní bezvadnou aru 150km a čekala mě tak 18denní s ukousnutým prstem.
Hledal jsem jen informace o tom jak se tento problém řeší v praxi. Víte jak to je.. těšíte se ze si domu přivezete nové mládě a pokud vám řekne někdo, kdo odchoval několik desítek Ar, ze je to normální, nemáte mu důvod neduverovat. Jak jsem již psal, proběhla dohoda o vracení, kterou máme v neděli realizovat.
Tobi.p
napsal(a):
Hledal jsem jen informace o tom jak se tento problém řeší v praxi. Víte jak to je.. těšíte se ze si domu přivezete nové mládě a pokud vám řekne někdo, kdo odchoval několik desítek Ar, ze je to normální, nemáte mu důvod neduverovat. Jak jsem již psal, proběhla dohoda o vracení, kterou máme v neděli realizovat.
Dobrý deň nechcem sa Vás nijako dotknúť ale uvádzate tu, že to nerobíte pre zisk ak to nieje tajné mohli bi ste napísať dôvod prečo teda kupujete vtáky z búdok na dokŕmenie každý kto to robí to robí z vydinou zisku. Možno aj preto sú reakcie také aké sú chovateľia moc týchto ľudí v láske nemajú a ja sa im ani nečudujem zobrať smotanu bi chceli všetci ale to nieje len o tom, že do nečoho tlačíte dokrmovačku a potom to dobre predáte čo je za tým než sa mláďa dostane na tie 3 týždne ktoré majú dokrmovači najradšej o tom oni nemajú ani šajnu. Píšem to len preto lebo jedným dychom uvádzate, že ak Vy niečo predáte tak je to 100 % v poriadku takže podľa mňa tie vtáky napokon aj tak predáte? Tak dúfam, že sa k tomuto môjmu dotazu vyjadríte za to Vám budem vďačný a mislím, že nie len ja.
Je to naprosto jednoduché. Můj par Araraun leze do boudy. Snad se letos poprvé postesti. Loni byly všechny vejce prázdné. Tatu papoušci také zaujali a postavil u nej 2 velké voliery. Chtěli jsme sestavit dva nové páry (kdyby se nepodařili me, tak dokoupit jiné). Zbylé dva ptaky samozrejme prodat. Když uvádím ptaky které prodavam, bavím se o Žacich, které máme. A bavím se všeobecně o čemkoli.
Pane Kubánec, už jsem jim vyřezal dřevěná písmenka i s číslicemi a hodláme od příštího týdne začít i s počítánim. Nic o odstavu ani o krmeni jsem zjišťovat nemusel. Spadnul jsem uceny z nebe jako vy. Takže no stress!
Tobi.p
napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s ARARAUNAMA od pana Loudy z Přeštic? Odkoupily jsme 4 mláďata na dokrmeni a u dvou z nich se zakřivily zobáky. Pan chovatel je zkušený, ale k problému se staví dost nekompromisně. Máte někdo podobné zkušenosti, eventuálně radu jak postupovat? Jako první navrhoval ať s těmi dvěma praštím, že mi z další snůšky dodá další. Že takový ptáky zpět nechce. To si po sléze rozmyslel. Navrhl finanční kompenzaci, kde jsme se nedohodli na výši kompenzace. Poslední návrh byl ať mu ptáky přivezu zpět všechny nebo žádného. Řeším pouze dva s vadou nikoliv všechny. Stalo nás to nějaký čas jak na cestách a práci, kterou bylo nutno Aram věnovat. Chování pana Loudy, který se věnuje chovu takto dlouho mě dost překvapuje. Nějaké doporučeni jak postupovat?
Děkuji Tobischka
Dobrý den, pokud jste viděl, že s dvěma mláďaty není něco v pořádku, tak proč jste je kupoval? Bylo to vaše riziko, že jste do toho šel...a to můžete být rád, že pan Louda se k tomu tak postavil a bude to s vámi řešit, jinde by se s vámi nikdo nebavil, zvlášť když už je máte tak dlouho doma...
Já jsem v klidu bez stresu mě by osobně nenapadlo když jsem špatně koupil si tady stěžovat kór když vám chovatel nabídl že je vezme zpátky no a když je máte do chovu tak já osobně bych koupil a navštívil vice chovatelů a ne jen od jednoho ale to vi jistě vite že víc chovatelů více rad a zkušeností tak ať se daří
Nic proti zadavateli ale kdyz vidim ze je neco s ptaky tak se otocim a nekoupim i kdyz bych jel 200km .pokud jste videl krive zobaky tak proc jste je bral jako ze by se sam srovnal ?? To je jako kdyz uvidim odrene auto a koupim ho a pak ho budu chtit vratit protoze je stale odrene no nic asi byla lakava cena a pak jsou oci pro plac .
Mate na mysli PBFD A(P)V a Chlamyd(i)e? Pravidelně testujeme. Takže pravděpodobnost je minimální. Ale souhlasím s Vámi. Tato varianta mohla nastat. Jinak všem díky za názory. Jsem rad, ze jsem pochopil jak dnešní trh funguje. Pokud prodam ptáka s vadou je to vlastně chyba toho trouby (v tomto případě mě) co si ptáka koupi. Asi bych tuto debatu ukončil, nerad bych si pokazil ještě ten zbytek naděje, ze existuje ještě několik solidních chovatelů, jako těch se kterými jsem v přímém kontaktu. Jsem s pozdravem..