Korela Chocholatá

Prodám Korelu chocholatou - Prodám 10ks korely chocholaté. Chov z venkovní...
200 Kčalezor
XXX.XXX.73.249
Dobrý den, muže mi někdo poradit ohledně zbarvení téhle korely.
Je to mutace Creamface albino(bělohlavé lutino), ale záda má vybarvená jako skořicová straka. Domníval jsem se, že albino nemůže mít jinou barvu než bílou, krom chocholky a lící u mutací Pastelface nebo Creamface. Oči má červené. Rodiče jsou bělohlavé straky, samec je navíc Creamface a štěpí na lutino a pravděpodobně na skořici.
Ještě něco k méně známé mutaci Creanface, je to autosomální recesivní mutace, dominantní k bělohlavé.
Je to mutace modré řady, které jsou celkem 3 - bělohlavá (Whiteface), pastelová (Pastelface) a krémová (Creamface).
Creamface je něco mezi bělohlavou a Pastelface snižuje oranžové a žluté pigmenty až o 80%, což zanechává jen nádech krémové líce a světle citrónově žluté chocholky v jinak bílém obličeji.
Nejhezčí kombinace je velmi tmavá barva bělohlavé korely, kde velmi vynikne jemná barva chocholky a lící, nebo naopak albino (bělohlavé lutino),kde čistě bílý pták má jemně žlutou chocholku a krémové líce, což je velmi efektní.
Naopak nikdy nepárujte Creamface s Pastelface, poněvadž Pastelface je vůči Creamface dominantní takže by nebyl nikdy viditelný.
Děkuji.
alezor
XXX.XXX.73.249
Omlouvá se,nenačetli se fotografie.Tak je přidává až nyní.
První dvě fotografie je ta korela na kterou má dotaz ohledně zbarvení, zbývající jsou ukázka mutace Creamface
V chovu pastelface se vyskytují bělohlave korely s více či méně žlutou barvou v masce a chocholce. Není to nic neobvyklého
alezor
XXX.XXX.73.249
Dobrý večer,
já netvrdím že pastelface je z bělohlavé řady, ale jak bělohlavá a pastelface tak creamface
jsou mutace modré řady, které ovlivňují oranžové a žluté pigmenty a to každá trochu jinak.
Bělohlavá odstraňuje 100 % oranžové a žluté. Zbívající 2 mutace jsou
parblue (částečné modré), pastelface (aqua) snižuje oranžové a žluté pigmenty o 50 %,
Creamface (tyrkysová) snižuje oranžové a žluté pigmenty o 80 %.