Zebřička pestrá

Prodám Zebřičku pestrou - Prodám žebříčky pestré. Letošní odchov líheň břez...
100 Kč
Zdravím,
kdysi jsem choval zebřičky, ale něco takového se mi nikdy nestalo. Spíš byli rozbroje, než se o hnízdní budky podělili. Jak velká je klec, máte hnízda nebo budky? A nezlobte se na mě, ale jsou to opravdu zebřičky? To chování spíš odpovídá chůvičkám. Je to jen můj názor. Snad se Vám ozve někdo s delší a větší zkušeností. Jinak chovu zdar.
Ano jsou to opravdu zebřičky, na hnízdění jsem jim pořídil tohle http://stroff.topfirma.cz/cz/eshop-proutene-hnizdo-pro-exoty-12x15cm-zavesne-477-9918
voliéra je 100x80x150 (d,š,v)
No nevím, co chovatel to jiná zkušenost. Jinak košíčky sice pěkné, ale dost nepraktické. Jsou tak na jedno použití. No a samečkovi tam bude scházet bidýlko na kterém by seděl a hlídal hnízdo. Má zkušenost je dát co nejvýš ke stropu a do jedné výšky. Dobré by také bylo dát mezi ně nějakou přepážku. Tak ať se zadaří.
Dobrý, ta voliéra je na 5 párov moc malá. Mne v presne takej istej bez problémov hniezdia 3 páry.
Skúsil som to aj so 4. ale neúspešne. Dochádzalo k častým šarvátkam. Odporúčam klasické búdky pre zebričky (dobre sa čistia). 4-5 ks nech si vyberú a rozmiestniť ich do jednej výšky čo najďalej od seba. Jednoducho vytvoriť každému páru vlastné hniezdne teritórium
lepší by byla ta klec položit, aby byla délka 150 a ne výška. Budky jsou zbytečné, roky používám nějaké husté větvičky trnky, kde si postaví samy hnízdo. Možná v tom množství pěti párů, by bylo vhodné i použít větvičky borovice nebo jedle a tím si získají trochu soukromí. Možná si vybrali tu nejvyšší budku a tam se všechny snaží dostat. Je dobré umístit možnosti hnízdění co nejvýš, kde se cítí bezpečnější. Před mnoha lety jsem choval jeden pár na volno a hnízdili asi metr nad zemí, ale před vylétnutím mladých sameček postavil spací hnízdo asi čtyři metry na smrku.