Korela

Prodám Korelu chocholatou - Prodám poslední 3 samce korely chocholaté, perl...
200 KčAndy2113
XXX.XXX.44.201
Dobrý den, prosím o radu.
V pátek jsme našli korelu venku, byla úplně hotová. Vzali jsme ji domu sehnali velikou klec s plnou výbavou. V sobotu byla čilá, pila i jedla, létala , ťapala po těmi a hlavně vydávala zvuky a byla hodně mazlivá. V sobotu večer už se jen najedla napila a od té doby jen spí , pak se jen zase nají a napije a zase spí 😔 mám o ni starost. Nevím jak dlouho byla venku bez jídla a vody a péče.
Prosím o radu a tipy co by jí mohlo být, z klece ji vyndaváme ale nechce létat jen chodí a hledá kout kde by mohla spát
Andy2113
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu.
V pátek jsme našli korelu venku, byla úplně hotová. Vzali jsme ji domu sehnali velikou klec s plnou výbavou. V sobotu byla čilá, pila i jedla, létala , ťapala po těmi a hlavně vydávala zvuky a byla hodně mazlivá. V sobotu večer už se jen najedla napila a od té doby jen spí , pak se jen zase nají a napije a zase spí 😔 mám o ni starost. Nevím jak dlouho byla venku bez jídla a vody a péče.
Prosím o radu a tipy co by jí mohlo být, z klece ji vyndaváme ale nechce létat jen chodí a hledá kout kde by mohla spát
Asi bude začervená. Podívejte se jaký má trus. Zkuste odčervit panacurem přímo do zobáku a nakapejte jí probiotika. Mě se osvědčil přípravek Ema fauna Exotic.http://www.biogrunt.cz/exoticke-ptactvo/ema-fauna-exotic-1-l/ Na klec jí dejte lampu s tepelnou žárovkou.
Těžko radit - možná si opravdu potřebuje hlavně odpočinout, je otázka, jak dlouho byla venku v zimě a bez potravy.
Je hodně vyhublá? Má výraznou prsní kost?
Asi bych ji teď hned neodčervovala, je to pro její organismus další zátěž, spíš bych ji udržovala v teple, dohlédla na to, aby žrala, pokud sama nežere, je možné a žádoucí krmit stříkačkou (rozmixované ovoce s dužinou, br. kaši, rozmixovanou rýži, dětskou přesnídávku) jednak kvůli živinám, ale taky kvůli tekutinám. To dokrmování rozhodně nepodceňujte, ptáci slábnou velmi rychle.
I tak je možné, že bohužel odejde.