Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2019 20:20
nic mě nenapadá

XXX.XXX.138.67

Dobrý den, je tu někdo kdo chová ary hyacintové, pokud ano, jak jsou na tom s učenlivostí a s povahou?
Případně jaká je cca cena za ručně dokrmené mládě?

Děkuji.

15.4.2019 20:55
chov.amazonku

XXX.XXX.116.252

Cena je cca kolem 250 000kc

15.4.2019 21:08
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

nic mě nenapadá napsal(a):
Dobrý den, je tu někdo kdo chová ary hyacintové, pokud ano, jak jsou na tom s učenlivostí a s povahou?

Děkuji.

Tak tento dotaz mě šokoval. To zde ještě nebylo.Ozvěte se ti, kteří je v ČR odchováváte. Pár Vás je. Tazateli, jeďte na "Kanáry" a kupte.
Vážený tazateli, nevím, proč se ptáte na diskuzi na papouška, kterého chovají ti nejzkušenější, kteří se zde do mnohdy primitivních dotazů vůbec nezapojují.To jste na své otázky nenašel na internetu odpověď? Stejně Vám níkdo fundovaný neodpoví.V oboru nejsem laik. mám na to praxi i VŠ vzdělání, ale na to, co chcete nemám pníze, vlastně mám, ale k jinému nerizikovému záměru.

16.4.2019 07:06
jj1

XXX.XXX.15.252

Moudivláček napsal(a):
Tak tento dotaz mě šokoval. To zde ještě nebylo.Ozvěte se ti, kteří je v ČR odchováváte. Pár Vás je. Tazateli, jeďte na "Kanáry" a kupte.
Vážený tazateli, nevím, proč se ptáte na diskuzi na papouška, kterého chovají ti nejzkušenější, kteří se zde do mnohdy primitivních dotazů vůbec nezapojují.To jste na své otázky nenašel na internetu odpověď? Stejně Vám níkdo fundovaný neodpoví.V oboru nejsem laik. mám na to praxi i VŠ vzdělání, ale na to, co chcete nemám pníze, vlastně mám, ale k jinému nerizikovému záměru.

Tak zas v takovým šoku nejste když můžete zde psát a machrovat že máte VŠ. Ale ta mám moc nepomáhá jak je vidět, stačí odpovědět jinak a nebo vůbec nereagovat. A tazatel se vás neptal jestli máte na dané papoušky peníze !

16.4.2019 13:46
kkki

XXX.XXX.54.213

Moudivláček napsal(a):

Vy jste asi trošku vedle.Tady se dotazatel ptá,jak je to s učenlivostí a povahou u těchto ptáků,popř.cena a Vy reagujete jako z jiné planety.Že by infantilita?K.Tyto ptáky nechovám,tedy se nemohu vyjádřit.

16.4.2019 14:48
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

kkki napsal(a):
Vy jste asi trošku vedle.Tady se dotazatel ptá,jak je to s učenlivostí a povahou u těchto ptáků,popř.cena a Vy reagujete jako z jiné planety.Že by infantilita?K.Tyto ptáky nechovám,tedy se nemohu vyjádřit.

Není mimo.
Není z jiné planety.
To Vy jste nejspíš mimo.
Hyacinti jsou fakt jen pro profíky. Tady jsou většinou jen mimoni nebo zkušení chovatelé.
Takového profíka jsem tady ještě neviděla.
Pan "Moudivláček" už tady je dost dlouho.
On dobře ví, co píše.
Je velmi zkušený chovatel.
Vy jak tak vidím nejste jaksi zkušená s většími druhy.

K věci.
Mohl byste se poptat v zoo.
Myslím, že jsem je viděla v zoo v Ostravě.

16.4.2019 16:12
pavon

XXX.XXX.187.82

Děkuji.

Dobrý den,ary hyacintové jsou na tom s učenlivostí a povahou přibližně stejně jako všechny velké druhy arů.Jako půlroční si ji jako mazlíčka koupíte a jako tříletou ji kvůli škubání nebo agresivitě prodáte.Tak končí příběh většiny dokrmených arů koupených jako společník.

16.4.2019 16:39
Honza12

XXX.XXX.52.97

Děkuji.

Zajímala by mě nějaká vaše reakce, anonymní příspěvek umí napsat každý

16.4.2019 16:51
kkki

XXX.XXX.54.213

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Není mimo.
Není z jiné planety.
To Vy jste nejspíš mimo.
Hyacinti jsou fakt jen pro profíky. Tady jsou většinou jen mimoni nebo zkušení chovatelé.
Takového profíka jsem tady ještě neviděla.
Pan "Moudivláček" už tady je dost dlouho.
On dobře ví, co píše.
Je velmi zkušený chovatel.
Vy jak tak vidím nejste jaksi zkušená s většími druhy.

K věci.
Mohl byste se poptat v zoo.
Myslím, že jsem je viděla v zoo v Ostravě.

Dejte si dohromady 1plus1 hyacintové odchovává Zoo lešná,kde jsem taky pracoval..Hezký den .K.

16.4.2019 16:54
pavon

XXX.XXX.187.82

kkki napsal(a):
Dejte si dohromady 1plus1 hyacintové odchovává Zoo lešná,kde jsem taky pracoval..Hezký den .K.

Viděl jsem je tam.Krásní ptáci.

16.4.2019 17:26
kkki

XXX.XXX.54.213

pavon napsal(a):
Viděl jsem je tam.Krásní ptáci.

Ano,krásní ptáci a krásná voliéra.K.

16.4.2019 19:02
nic mě nenapadá

XXX.XXX.149.146

Dobrý den, děkuji za odpovědi, jenom jsem chtěl znát názor zkušenějších lidí.

Děkuji.

16.4.2019 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kkki napsal(a):

Už zde dlouho nebyly osobní přestřelky, tak trochu pro oživení odborné četby.

Já jsem vyjádřil svůj názor v rubrice DISKUZE,
ikdyž otázka zněla na chovatele arů h.
Pane, Vy si diskuzi - výměnu názorů na dané téma pletete s výslechem. Otázka - odpověď.
Když už používáte cizí slovo infantilita, oživte si jeho obsahový význam.

16.4.2019 23:26
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

pavon napsal(a):
Dobrý den,ary hyacintové jsou na tom s učenlivostí a povahou přibližně stejně jako všechny velké druhy arů.Jako půlroční si ji jako mazlíčka koupíte a jako tříletou ji kvůli škubání nebo agresivitě prodáte.Tak končí příběh většiny dokrmených arů koupených jako společník.

17.4.2019 11:31
Jana186

XXX.XXX.234.21

Nehnevajte sa ale taketo otázky musia do určitej miery vyprovokovať. Ak by ste mali ozaj záujem o takéhoto papagaja samému by vám bolo trápne sa takto pýtať. Toto viem aj ja a to nie som žiadny profi chovatel, len zbieram informácie všeobecne o papagájoch z internetu, kníh. Pokiaľ ide o špecifické otázky, tak aj od chovateľov. Nestačí len prezerať obrázky. Osobne si ale myslím ze je skoda tieto vtáky chovať len na mazlikov...a celkovo ak už sa niekto dá na chov akehokolvek veľkeho papagaja len ako mazla, je to obrovský záväzok. Ľudia často nie sú pripravený na to, ako im to skomplikuje život.

17.4.2019 11:49
saola

XXX.XXX.250.214

Pokud vím, tak ary hyacintové má/měla i pražská ZOO. Dali se hladit a nechali se ochotně drbat i přes pletivo, což se jistě z pohledu návštěvníka nemá, ale byli skutečně hodně kontaktní a lidi vyhledávali ve smyslu, že to pro ně byla zábava.
Což samozřejmě může vypovídat i o jinak nudném standardním režimu bez nějakého velkého enrichmentu, ale prostě kontaktní přes pletivo byli i k cizím lidem bez velkého ostychu.

18.4.2019 06:36
hzp

XXX.XXX.83.72

Pokud tedy zájemce neví co s penězi, tak z chovatelského hlediska je daleko vhodnější, aby uspokojil své mazlíčkářské choutky na nějakém tom bastardovi (kříženci arů). Už i v ČR se tenhle mě nepříjemný trend dostavil, kdy to z nějakého důvodu někteří považují za super nápad. Ještě navíc nevědí co si za ten výsledek "chovatelského" úsilí říct, tak by mohl být zájemce v tomto ohledu spokojený. Zaplatí raketu, a chovatelé bastardů mají odbyt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík