Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2019 14:25
besa

XXX.XXX.19.240

Dobrý den, zajímalo by mě, kolik dáváte arum ořechů? Konkrétně vlašské ořechy a ararauny. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2019 20:44

Dobry den ja davam tak striedmo nie moc aby nepriberali, 3 ks orechov denne na kus. Samozrejme niekedy ked nemam alebo zabudnem tal nedam. Snazim sa krmnu davku spestrovat stale. Jeden hovori orechy stale, druhy menej, treti len ojedinele. Ja davam takto podla seba hlavne teraz v obdobi toku a nemam s tym ziadne problemy. Ary nie su tucne, maju velky vybeh takze za mna asi tak. Davam ak pekanove, para orechy, makadamove ale to je trochen financne narocne.

25.4.2019 07:09
besa

XXX.XXX.112.110

Díky, já taky dávám 3-4 ořechy na kus denně. Podle mě by neměl být problém,ale radši jsem se zeptal.

25.4.2019 17:28

Presne ja tak isto a nemam s tym problem:) odchovavaju dobre.
S pozdravom

Nickname

26.4.2019 08:27
Nickname

XXX.XXX.49.153

Dobrý den. Obecně tvoří pro tento druh papoušků ořechy větší část denní složky potravy. Takže se nemusíte bát překrmení. Samozřejmě výdej energie v přírodě při hledání potravy a u Vás ve voliéře je rozdílný. Ideální je nabídnout takovému druhu ořechy, jež Vám rozpočet dovolí: vlašské, pekanové, makadamové, lískové, mandle... Určitě je dobré si dávku pro každého jedince vyzkoušet. Každý jedinec je jiný. Samozřejmě vše má své úskalí. Pokud nabídnete jedinci každý den dostatek ořechů, předpokládám, že ostatní zrniny + granule(vitamíny v misce) už tak ochotně přijímat nebude... Proto je vždy lepší dávka ořechů taková, aby papoušci měli zájem i o ostatní potravu. Je to stejné, jako když Vám někdo každý den nabídne chléb s máslem a luxusní zákusek. Asi víte, čemu dáte přednost. Jinak každý chovatel ořechy dávkuje jinak. My jim je dopřáváme denně v menším množství, občas je nedáme vůbec(pro změnu), takže si ochotně dávají ostatní druhy potravy. Znám i chovatele na špičkové úrovni, a ořechy dávají arům pouze občas, a i tak dosahují úžasných výsledků v odchovech...

26.4.2019 18:28

Presne ako pise pan Nickname, ja im davam tak 2,3,4 kusy orechov denne, popravde podla toho ako mam, nie vzdy sa mi podari ich dat. Davam im to aj koli tomu, ze sa s nimi zahraju, skusaju to otvarat zobak, precvicuju si zobaky a aj obrusuju. Niekedy im davam cisto len skrupiny, sranda sledovat ary ako si kusok skrupiny premielaju v zobaku a zabrusuju. A ked zjedia orechy, pustia sa aj do normlaneho krmiva aj ovocia. I ked tie moje su brutalny plytvaci,ale zjedia vacsinou vsetko co im davam. Zalezi naco su Vasi vtaci zvyknuty. Moji su zvyknuty takto a nemam problemy ziadne. Granulami nekrmim vobec. Tie si moju nevsimaju absolutne.

26.4.2019 18:56
besa

XXX.XXX.7.187

Dávám každý den 6-8 ořechů na pár,tak asi tedy v pohodě. Jinak nemám problém s ostatním jídlem, vše snědí. Dávám hlavně zeleninu, teď traviny,ovoce. To mají každý den. Tak 2x týdně zrniny. Všem děkuji za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík