Kanár

Prodám Kanára - Prodávám dva kanárky, samce a samici, a hledám pro ně nový...
1500 KčV rozpětí týdne mi uhynula druhá kanářice při krmení mláďat. První kanářice uhynula na hnízdě, druhou jsem našla dnes ve voliéře. Byla předtím malátná a netuším, zda mláďata, která jsou 10 dní stará přežijí. Mám další kanářice, které sedí na vejcích a mám strach, zda se nebude situace opakovat. Přidala jsem vitamíny pro exoty a dnes dala do vody Chemizol. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Nemohl by to být nedostatek něčeho, ale čeho? Přikrmuji vaječnou směsí a teď i vařeným vejcem s mrkví a strouhankou jako vždy, ale.... Děkuji za každou radu.
První samička byla se samcem a dalšími samicemi, druhá v páru se samcem. Taky mě napadlo, že by to mohlo být toto, ale vždycky jsem je tak měla(loni celou sezonu a každá měla tři snůšky a vychovali zhruba 3 mláďata z jedné snůšky ). Akorát zhruba po 14 dnech začala vždy samice stavět nové hnízdo (hnízd mám vždy navíc). Tentokrát byl ještě čas. Druhou samici jsem viděla lehce se "motat". Akorát je mi záhadou, že pojde samice a ne samec. Samce jsem dnes zkusila i s mláďaty přestěhovat dovnitř, do malé klece, a zatím ty tři mláďata krmí. Uvidíme, jestli se povede je odchovat. Mám ale strach, co ta další samice. Teď má čtyři vajíčka, měla by se začít líhnout začátkem příštího týdne. Myslíte, nemohlo by to být nedostatkem vitamínu? A jakého? Zjistila bych nějak z pošlé samice, třeba napohmat, jestli to bylo nesnešeným vajíčkem? Jinak kanárky chovám asi pět let a nikdy se mi to nestalo. Jen ještě první samice byla zpěvná oranžová kanářice a druhá byla chocholatá. To ale asi nemá vliv.
Vajicko zistite hmatom ci bolo v nej.
Samcek mlade dokrmi sam bez problemov. U mna maju len jedno hniezdo, po sadnuti im ostatne zoberiem.
Uhyn mohol mat viacero pricin.
Ja davam kanarom pestru stravu, teraz suche zrno ani nedostavaju. Naklicene alebo macane, mrkvu, zeler, brokolica, pupava, spenat, zihlava, vajcovka, varene vajicko, suseny hmyz, mucne cervy....
Robim im takuto zmes.
Děkuji moc za pomoc. Zkusím ráno "mrtvolku ohledat". Je to sice nic moc, ale pokud by to pomohlo dalšímu....
Jinak další hnízda tam přidávám proto, že se mi stalo, když jsou se samcem spolu, tak samice mi mladé vyhodila, aby mohla nanést nová vejce.
Dělám směs z vajec, mrkve a strouhanky a přidávám kupovanou vaječnou míchanici. Když uděláte tu Vaši směs, jak ji uchováváte? V lednici? Mouční červi jsou dost velcí, porcujete je do směsi?
Doufám jen, že to neodnese další samice a děkuji za rady a podporu. Dobrou noc
Plšice
napsal(a):
V rozpětí týdne mi uhynula druhá kanářice při krmení mláďat. První kanářice uhynula na hnízdě, druhou jsem našla dnes ve voliéře. Byla předtím malátná a netuším, zda mláďata, která jsou 10 dní stará přežijí. Mám další kanářice, které sedí na vejcích a mám strach, zda se nebude situace opakovat. Přidala jsem vitamíny pro exoty a dnes dala do vody Chemizol. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Nemohl by to být nedostatek něčeho, ale čeho? Přikrmuji vaječnou směsí a teď i vařeným vejcem s mrkví a strouhankou jako vždy, ale.... Děkuji za každou radu.
V období odchovu je zvýšená potreba vápnika. To je dôvovod vyčerpanosti samíc. Ak im ho nedodáte v potrave, príp. vo vode, tak ten deostatok samica črerpá z vlastných zásob "kostí". A potom vyčerpanosťou deficitom je prípadna smrť..