Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2019 11:32
Barborara

XXX.XXX.53.18

Dobrý den, měli jsme pár andulek kteří měli vajíčka. Je to asi dva až tři týdny co se vyklubali vajíčka. Samička se o malé stará. Doposud se samečkem neměla problém včera bylo vše v pořádku ale dnes jsem našla samečka na zemi který měl vyklovane oči a u zobaku. Nedokážu si vysvětlit proč? Jaký byla příčina? Můžete nějak poradit nebo mi to nějak vysvětlit? Předem děkuji za odpověď.

11.5.2019 13:13
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

To bude jen hádání,prostě si nesedli. Některá samice bývá agresivní.
Chce to posoudit životní prostor. Dostatek a různorodost potravy atd.
Pokud mláďata krmí tak by neměl být problém.
Nepíšete jak byli staří a jestli měli mladé poprvé.
Také ji mohl jenom naštvat,nechtěl krmit.

14.5.2019 22:34
Barborara

XXX.XXX.215.139

Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Bohužel nevíme jejich stáří dostali jsme je. Oba dva byli ze zverimexu. Co se týče stravy tak jsem četla na internetu že po vylihnuti mláďat by se měla dát vajecna směs k tomu dostávali senegalske proso a klasické krmení pro andulky. Dvakrát denně dostávali čerstvou vodu. Ve stravě bych problém asi neviděla. Nevím co se mohlo stát. Teď nevím jestli ji mám nechat nebo pořídit jiného, samička sice mláďata krmí ale sedí pořád na bydelku jako by ho teď hledala.

14.5.2019 22:42
Karel1979

XXX.XXX.172.226

Dobrý den, v tuto chvíli samečka nedávejte .Stalo se mi kdysi dávno(asi před 20 lety)něco podobného samec padl samice zůstala sama na vejcích ve společné voliéře asi 5 párů dohromady .Přidal jsem samce z chovné rezervy a on samici ukloval na hnízdě .Nechte ji ať vyvede mladé a samečka ji přidejte až po odstavení mláďat.Ať se daří Karel

15.5.2019 04:54
Barborara

XXX.XXX.215.139

Dobře, velmi děkuji za Vaši radu. Zatím žádného pořizovat nebudu. Děkuji

27.5.2019 14:42
Barborara

XXX.XXX.49.143

Dobrý den, nevíte prosím jestli se dají mláďata andulky nějak dokrmovat? Dnes mi vyletla jedna andulka z budny a samice (máma) mu rozklovala hlavu a ozobi. Mládě žije ale nevím co teď mám dělat jelikož ještě čtyři mláďata jsou v budce. Samici jsem ihned dala do jiné klece aby mu neublížila více. Předem děkuji za odpověď Barbora

27.5.2019 16:20
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dává se dokrmovaci kaše. Někdy se dají mladé do krabice, a rodiče krmí přes pletivo, ale nevím, jestli to riskovat, když klove tolik.

27.5.2019 17:51
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Vše nasvědčuje tomu,že tato samice pro chov nebude vhodná. Jestli někde seženete dokrmovací směs,tak mladé před výletem by se vám mohla povést dokrmit.
Nebo tam samici vrátit a riskovat,že je pomorduje. Jestli budou bez krmení,odejdou stejně. Zkuste chovatele v okolí,podle mě tam ten nový samec měl být,klidně i dva,teď by je dokrmil sám. Teď ho přidávat bude již asi pozdě.Ale tu dokrmovací směs by jste musela sehnat rychle. Stačilo by trochu,celé balení se vám nevyplatí.
Nutribird 21 je jedna z možností.
Přeji ať to vyjde.

28.5.2019 10:42
jana1150

XXX.XXX.30.106

Dobrý den, stalo se mi totéž. Samice šla na trestnou lavici a když jsem měla možnost, tak jsem rozhodila mladé po jednom do jiných budek k přibližně stejně starým mladým. Nikdy se nestalo, že by je nedokrmili, připomínám že zásadě agresivní samice vyřazuji z chovu, i když se do krve rvou o budky, to může být sebekrásnější. Jana

29.5.2019 14:45
Barborara

XXX.XXX.215.76

Děkuji za Vaše reakce, nakonec jsem ji sebrala budku a nechala ji se všemi mladými (i s tím které poklovala) v jedné kleci. O všechny se stará a krmí i to poklovane. Jen mám ještě jednu otázku doroste tomu poklovanemu mláděti to ozobi? Děkuji mockrát za vaše rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík